Feltörekvő fesztiválok TOP 5

Bemutatunk néhány fesztivált, ami családiasabb hangulata miatt ígérhet jó szórakozást, és árfekvésében is a megfizethetőbbek közé tartozik, vagy éppen ingyenes. Nézzük meg, még milyen pozitívumok szólnak mellettük!

Az összeállítás, mint minden lista, szubjektív. A végső sorrendet nagyon egyszerűen, a Facebook oldalak like-számai adták.

1) L.E.S.Z. Feszt (3. alkalommal kerül megrendezésre)

Elbizonytalanodom, hogy feltörekvőnek nevezhető-e még, hiszen idén 7 színpadon 107 fellépő, teljes mértékben profi arculat és sajtómunka jellemzi, erre jó példa az is, hogy a kezdetektől fesztivál himnusszal is előálltak (az idei klipje itt tekinthető meg). Az sem mellékes, hogy eléggé neves támogatókat is sikerült "összehalászniuk".

Feltörekvő zenekaroknak ("Kistigriseknek") is fellépést biztosítanak, de itt lesz külön nagyszínpad az olyan "nagyágyúknak", mint Ganxsta Zolee és  a Kartel, Tankcsapda, Halott Pénz, és csak meg kell említeni Emir Kusturicát, mint zenészt, merthogy ő is ott lesz. Ráadásul Sander Van Doorn is elhozza Ibizát Kisvárdára! Amit még mindenképpen kiemelnék, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő és alkotó zenekaroknak is biztosítanak színpadot, amely összekapcsolódik a család- és ifjúságmentő multimédiás prevenciós Kontrasztkiállítással.

Mikor? 2017. július 6-8.
Hol? Kisvárda
Belépés: 2990,- a napi, 7990,- a bérlet
Jópontok: 
- Elővételes akciójuk: 4 áráért 5 db bérlet vásárolható (július 3-ig).
- Profi honlap, Facebook (19499 like) mellett Twitter, Instagram, Youtube oldala is van.
- A már említett helyi közösségek felkarolása, ifjúsági prevenció.

2) Sportalshow (3. alkalommal kerül megrendezésre)

Helyi szórakozóhely által szervezett fesztivál, ahol lehetőséget biztosítanak minden zenekarnak a fellépésre, a fesztiválon több ismert "group" is jelen lesz: Alvin és a Mókusok, Fish!, Road. A bakelitre, CD-re, sőt, kazettára vágyakozóknak mindenképp ott a helye, mert börzét szerveznek számukra.

Mikor? 2017. július 20-22.
Hol? Sportalsóban Esztergomban
Belépés: 2800 - 3600,- a napi, 8000,- a bérlet
Jópontok:
- Családias hangulat.
- Könyvbemutatók, beszélgetések a DumaSarok színpadon.
- Facebook like 3700.

3) MésziStock (7. alkalommal kerül megrendezésre)

Egy 2008 óta rendszeresen összegyűlő baráti társaság, akik 2011-től már nem csak saját magukat szerették volna szórakoztatni, így egy folyamatosan növekvő fesztivált szerveztek. A zenére még inkább a helyi erők megjelenése a jellemző, és teret adnak az ismeretterjesztésnek, beszélgetéseknek, sportnak, együtt főzésnek, együtt alkotásnak, tehát meglehetősen közösséginek nevezhető. Ott lesznek azért olyan ismert előadók is, mint Petruska, vagy Belau. Különösen megemlítendő, hogy ehető tányérokat és komposztálható evőeszközöket is beszereztek.  

Mikor? 2017. június 30. - július 2.
Hol? Zámolyi körforgalomnál lévő mező
Belépés: 4000,- a napi, 6000,- a kétnapi (de sátrazási lehetőséget, napi egy meleg étkezést is tartalmaz!), és a harmadik nap ingyenes
Jópontok:
- A már említett egyedi belépőjegy konstrukció és közösségi szellem.
- Plusz fenntartható gondolkodás.
- Jól alakuló honlap, Facebook like 2558.

4) Víz - Hang Feszt (5. alkalommal kerül megrendezésre)

Családi kezdeményezésből indult 2012. szeptember 8-án, a következő évben már kétnapos lett és júniusban került megrendezésre, amit sikernek éltek meg. Azóta viszont megtapasztalták, hogy kis költségvetésből nem lehet nagyot alkotni, és tavaly el is maradt a rendezvény, de az, hogy idén visszatértek, mindenképpen hatalmas pozitívum, és sztárfellépőik is vannak (The Carbonfools, Cloud 9+), én mégis inkább azt emelném ki, hogy feltörekvő zenekaroknak lehetőséget biztosítanak fellépésre és egész rendezvényük középpontjában a közösségépítés áll: "Egy olyan egyedülálló rendezvényt valósítunk meg, amely egyben szórakozási lehetőséget nyújt, valamint a fiatal generáció egyik nagy problémájára az elszemélytelenedett emberi kapcsolatokra megoldást jelenthet." Ez egy játékos vetélkedőt jelent, amely során megkerülhetetlen a kapcsolatteremtés a fesztiválozók között.

Mikor? 2017. június 23-24.
Hol? Budaörs Kolozsvári utca melletti park
Belépés: 2200,- a napi, 3300,- a bérlet
Jópontok:
- Minden elővételes jegyre érvényes volt az "egy áráért ketten jöttök be" akció.
- Honlapjuk nem profi, de őszinte. Facebookon 2285 like.
- A már említett közösségépítés.

 

5) Alpárfeszt (3. alkalommal kerül megrendezésre)

Kezdetben térségi, baráti zenekarok összejövetele volt, mert a környéken sok egyéb koncert lehetőség nemigen kínálkozott. A fesztiválszervezésnek az underground világban híre ment, és mára már válogatniuk kell a jelentkező fellépők között, idénre egy svéd metál bandát is sikerült elhívniuk: The Embodied, akik mellett többek között velük is találkozhatunk, ha kedvünk támad "alpárkodni": Billog, Don Gatto, Apey & The Pea.

Mikor? 2017. június 29 - július 1.
Hol? erdő ölelte rét Tiszalpár mellett
Belépés: ingyenes
Jópontok:
- Non-profit orientáltak tudnak maradni.
- Évközben is szerveznek minifeszteket, koncerteket, hogy tovább erősítsék közösségüket és végleg feszámolják a környék koncerthiányát.
- Facebook like 517.