Karácsonyi feszti(vál) körkép

Elmondom, hogy történt. Ne csináljátok itt a fesztivált! - mondá az Úr. És lőn. Imhol valék mégis, hogy azért is ajánljak valamicskét az egyéb programok közül, bár az előrejelzések szerint rövid jelentéstartalmú és terjedelmű vallomásra kell számítani.

Hogy némi értelmet is nyerjen a fáradozás, időrendben fogok haladni, és ezzel körülbelül ki is végeztük az értelmi részét a karácsonyi fesztivál ajánlónak. Azért nézzük! Egyebek közt a családi összetartozás érzését gondolták erősíteni az online tér urai, ezért 22-én az asszonyok figyelmére összpontosítanak. Az Aerial X-mas Dance online mini-tanfolyamától érzelemgazdag és egyben figyelemfelkeltő előadásra számítok, mely minden ház hímtagját a családi asztalhoz szögezi majd, ha maradt elég szék. Első, és egyben ügyes fogás mind az ünnepi asztal megterítéséhez és hangulat megteremtéséhez. A tematika megtartása végett ezután rögvest az étkezésre lehet térni, főleg a jó németeseknek ajánlott Die Tetika online tanfolyamon való részvétellel, ami sokat segíthet a gasztronómiailag túllőtt ünnepi készülődésen. Tapasztalatból tudom, hogy jól esik a pihenés étkezés után, ezért a mély alvást támogatni, vagy épp ellenkezőleg, az érdeklődést fenntartani készülhetett a koreai kultúrát népszerűsíteni óhajtó művelődési sorozat, amit így, vagy úgy, de mindenképp érdemes lesz nyomon követni.

A tartalmas kezdést jótékony pihenés követte tehát, ideje újfent megmutatni a tettrekészséget, és vendégsébe hajtani a családot, evvel is a közösségi élményt erősítve a pandémiával szemben, mintegy. Ugrassuk hát át a famíliát Pellerékhez, akik "úgy fogadják vendégeiket, mintha csak otthon lennének." Én a magam részéről inkább Annára vagyok kíváncsi, mint a hím Pellerre. Lesz ott móka, kacagás és főleg dalolás, minden mennyiségben, ömlik a szeretetteljes hangulat a csőből. Én azt hiszem eléggé elszaladt a ló. És halálában csenget egy kicsit. Vonuljunk vissza magunkba, és tartsunk egy kis önelemzést, nem szalasztottuk-e el az ünnepi hangulatot a bőség kosarába? Hiszen volt már táncos mulatság, dőzsölve hedonizmus és kifulladásig énekmámor amíg csak tántorogni bír! Mondom néktek, szálljatok magatokba Pál Feri atya segítségével, aki fröccsöt ajánl, a cudarabbik fajtából, elég lesz mára kimenni a pajtából! Olyan szépen beszél, és bilincsel lefelé, hogy nem csudálkoznék, ha megint bizseregni kezdene az átkozott bőr. Nosza, mivel a szilveszter elmarad, lázadjatok Pepita Karantén Partival, ami az izgalmas cím ellenére lehet, hogy csak egy beszélgetés, de mindenképp tartsátok magatokat az íratlan törvényhez: ha már nincs fesztivál, legyen feszt ivás!