24 órás maratonnal búcsúzik a Kalandra fel!

Véget ér a Cartoon Network leghosszabb ideje futó animációs sorozata, a Kalandra fel!, mely nyolc év és tíz évad után izgalmas és fordulatos lezárást kap. A finálé, azaz a sokak által várt utolsó epizód, a korábbi részek mellett többször is látható lesz egy 24 órás maraton keretében, szombat délutántól vasárnap délutánig.

Finn, az ember, Ooo földjének hőse a mai gyerekekkel együtt nőtt fel. 12 éves fiúból 17 éves fiatalemberré cseperedett, aki becsületből, hűségből és bátorságból is jó példával jár elöl. A posztapokaliptikus világban játszódó sorozat négyepizódos fináléjában az Édességországot kormányzó Buborék hercegnő és nagybátyja, Nyúlánk bácsi – bevonva Ooo többi királyságát is – háborút indítanak egymás birodalmai ellen, amely nem várt fordulatotokat vesz. Ooo történetének kulcsfontosságú ütközetében a fizikai összecsapások mellett az érzelmi vívódások is nagy hangsúlyt kapnak. Az évek során kibontakozó mellékszálakat pedig az utolsó részre elvarrják az írók.

A Kalandra fel! húsz díjat és számtalan jelölést kapott a szakmától. 7 Primetime Emmy-vel, 3 Annie-vel, 1 Pixel-, 1 Peabody- és nyolc egyéb díjjal gyarapította a Cartoon Network Studios elismeréseit.

A sorozatfinálé és maraton október 20-án 14:05-kor kezdődik a Cartoon Networkön. Ha lemaradnátok róla, akkor ismétlés 17:25-kor, 21:55-kor és 0:45-kor a csatornán.

Öt fontos tény a Kalandra fel!-ről

1. A leghosszabb
A 2010 óta futó Kalandra fel! a Cartoon Network valaha volt leghosszabb, saját gyártású sorozata a maga 283x11 perces hosszával. Továbbá ez a csatorna első sorozata, amelyből 9. és 10. évad is készült. A dobogó második fokán a Parkműsor áll a maga 8 évadjával.

2. Sok más Cartoon Network-sorozat atyja
A Kalandra fel! stábjában tehetségesebbnél tehetségesebb alkotók kaptak helyet, akik később saját sorozatokat indítottak, így mondhatjuk, hogy a Kalandra fel! alapozta meg a Cartoon Network-rajzfilmek új generációját. Ebből a stábból kerültek ki a Clarence és a csatorna felnőtteknek szóló blokkjában helyet kapó Rick és Morty, valamint a Steven Universe alkotói is, valamint ugyanettől az alkotógárdától származik a vadonatúj sorozat, a Vadócok és az OK K.O.! Legyünk hősök!

3. Kalandpark, élményfürdő, óceánjáró és budapesti fal a sorozat színeiben
A Kalandra fel! A szórakoztatóipart is megihlette: Thaiföldön Kalandra fel!- élményfürdő, Indonéziában pedig hatalmas kalandpark várja a sorozat rajongóit, sőt, a Szingapúrból kikötő CN Wave óceánjárót egy hatalmas Jake (a sorozat főszereplője) díszíti. A Kalandra fel!-mánia Magyarországot is elérte: a Vasúttörténeti Park falát, mintegy 200 négyzetméteren, 2016-2018 közt a sorozat szereplői díszítették.

4. Rengeteg lehetőség a művészek kibontakozására
A Cartoon Network köztudottan alkotóközpontú csatorna, amely nemzetközi animációfesztiválokon keresi a felfedezetlen animációkészítőket, valamint teret enged a tehetségek kibontakozásának és az új technikák kísérletezésének. A Kalandra fel! jó példa erre, hiszen több rész is a megszokott 2D-s technikától eltérő stílusban készült el. Ez epizódokban új alkotók próbálhatták ki magukat. A féreg akcióban című rész például CGI, A rosszkedv ragadós stop-motion technikával készült, míg a Vízi csíny története az epizód szerzőjének saját 2D-s stílusában kelt életre.

5. A finálé után is „folytatódik”
Finn, Jake és barátaik története bár lezárást kap az október 20-ai fináléban, a Kalandra fel!, mint franchise továbbra is jelentkezik újdonságokkal. Hőseink története képregényben folytatódik, ráadásul hamarosan új termékek is érkeznek, köztük az utolsó részek zenéjét tartalmazó nagylemez. Emellett az ismétlések továbbra is láthatóak lesznek a magyar Cartoon Networkön, hétköznap 20:20-kor.