5 ingyenes gyerekprogram novemberre

  • PORT.hu

Az ősz utolsó hónapjában sem maradtok ingyenes családi programok nélkül. Összegyűjtöttük azt az ötöt, ahova érdemes lesz elmenni novemberben.

Literárium Junior - Trapiti és barátai, avagy mesedélelőtt középiskolásoknak

Müpa - november 13., 11.00

A neves prózaíró, Darvasi László több mesekönyvet is írt, is ezek közül az első a nagy sikerű Trapiti című regény volt. A 3 emeletes mesekönyv nagyoknak szóló meséket mond. Hogy lehet mesében beszélni a szerelemről egy földi üreg és a mellette támadt kupac kapcsán? Vannak-e tabumesék, melyeket nem lehet elmesélni, mégis el kell mesélni? Lehet-e mesélni az ember legborzalmasabb élményeiről, melyek a 20. században érték? Hogy mesélsz arról, ha a szülők válnak? A beszélgetésen ezekre a kérdésekre kaphattok választ.

Egy Csepp Világnap - Ingyenes családi egészségnap

Millenáris - november 17., 10.00 - 18.00

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2005-ben indította el ingyenes családi egészségnapját, ahol a Nemzetközi Diabétesz Világnap alkalmából Egészségpiaccal, ingyenes szűrésekkel, szakmai előadásokkal, diabétesz sétával és tanácsadással várnak benneteket. A gyerekeket a népszerű Kicsi Gesztenye Klub, a Kolompos együttes és Kovácsovics Fruzsina koncertje szórakoztatja majd, de lesz ingyenes MOL-ugrálóvár és KiDS Birodalom is speciális ugróiskolával és puzzle kirakással. A legkisebbek a Mesekert játékudvart próbálhatják ki és egész nap nyitva lesz a Teddy Maci Kórház, ahol plüss macik „gyógyulnak” orvostanhallgatók és a gyerekek segítségével. Lehet közösen desszertet díszíteni cukrászmesterekkel a "Zsolnay Kávéház színpadnál". A nagyobbak a BSZSZSport jóvoltából darts, bicikliszimulátor és interaktív evezőpad segítségével mozoghatnak, lesz társasjáték-tanítás és ízelítő a Láthatatlan kiállításból.

Mesékkel ünneplünk! - A Kolibri Kiadó karácsonyváró programja

Petőfi Irodalmi Múzeum - november 23., 10.00 - 14.30

Sok mesével, szerzőkkel és illusztrátorokkal, meglepetésekkel és interaktív játékokkal várnak benneteket az ünnepváró programsorozaton a Petőfi Irodalmi Múzeumban!

XIII. Országos Ördöglakat Találkozó

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum - november 23., 10.30 - 17.00

 

Megismerkedhettek az ördöglakatok és logikai játékok izgalmas világábal. A találkozón rengeteg játékot lehet kipróbálni. Ott lesznek magyar tervezők új és régebbi játékai, és a nemzetközi játékvilág néhány újdonsága is. Az idei nemzetközi találkozón több magyar játékot díjaztak, ezek alkotóival is lehetőség nyílik a találkozásra. Végig lehetőség lesz a kiállított játékok kipróbálására, beszélgetésre, új ötletek megvitatására.

Kalandra fel! - Utazás az iparművészeti tárgyak világában - Múzeumpedagógiai foglalkozás 10-14 éveseknek

Várkert Bazár - november 30., 11.00

Engedjétek szabadjára fantáziátokat, és induljatok képzeletbeli utazásra a művészet világában. Az álombőröndbe olyan kiállított tárgyak kerülnek, amelyeket szívesen magatokkal vinnétek a Kérdések-, Vidámság- és a Csoda-országba. A program fejleszti és inspirálja a gyerekek kommunikációs és vizuális készségét.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu