5+1 program, amit ne hagyj ki a Cinemira fesztiválon

Tinédzser vagy és filmrajongó? Akkor ott a helyed a Cinemira Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztiválon!

Íme a 5+1 legmenőbb program a Cinemira Fesztiválon, az Akvárium Klubban 

SKAM! – Találkozz Josefine Fridával Budapesten, a Cinemirán!

Josefine Frida, a tinédzserek körében világszerte népszerű norvég SKAM-sorozat egyik főszereplője. A fesztiválon most találkozhatsz vele és a sorozat alkotójával. A magyar rajongók a beszélgetésen sokat megtudhatnak a sorozat kulisszatitkairól, inspirációiról és persze a Noora karakterről is szó esik majd. Érdemes előtte újranézni a 2.évadot. Plusz itt lesz Josefine Frida új filmjének a Disco-nak is a premierje.

Október 9. Szombat 11:00-12:00 / Nagy Hall

Filmrendező leszek!

Kíváncsi vagy arra, hogy lehet rendezőként elindulni a filmszakmában? Érdekel, hogyan készültek a legsikeresebb magyar filmek? Gyere el te is a Filmrendező leszek! című beszélgetésünkre, ahol elismert magyar rendezők avatnak be a filmvilág kulisszatitkaiba! Kérdezd az Oscar-díjas Deák Kristófot, Herendi Gábor a Valami Amerika rendezőjét, Horvát Lilit, akinek első nagyjátékfilmje a Szerdai gyerek, 2015-ben elnyerte a Karlovy Vary Filmfesztivál East of the West fődíját. De találkozhatsz Nagypál Orsival is akit első nagyjátékfilmje után 2019-ben rendezni hívták a “The Outpost” c. amerikai fantasy sorozat második évadába, majd 2020 elején a harmadik évadba. 

Október 9. Szombat 13:00-14:00 / AULA

Író leszek!

Regényötlettől a könyvkiadásig! Van ötleted egy regényhez? Már meg is írtad nagyjából? Mi a következő lépés? Tudd meg hogy sikerült tizenévesen kiadatni könyvüket fiatal íróknak. Vendégek: Kemény Zsófi költő, író, slammer, Haszán Míra író (18 éves), Garancsa Gergely, a Pagony Kiadó szerkesztője és Dóka Gergely, a Móra Kiadó főszerkesztője.

Október 10. Vasárnap 14:00-15:30 / Aula

Mi a sikeres Tiktok videó titka?

Híres tiktokkereket hívtak meg, hogy bevezessenek titeket a jól működő TikTok videók műhelytitkaiba. Szó lesz a témaválasztásról, a formai lehetőségekről, a vágásról, a ritmusról, a zenékről és sok más tényezőről, ami meghatározza egy TikTok videó sikerét. Ezen felül találkozhattok kedvenc tiktokkereitekkel, még egy közös TikTokot is készítünk velük! Vendégek: Pál Tamás, Hollósi Jázmin, Szender Milán, Uzsák Zoltán, IAMLEVII.

Október 10. Szombat 11:30-13:00 / Aula


Casting

Szeretnél bekerülni egy filmbe, sorozatba vagy reklámba? Gyere el a Cinemira TEEN castingjára, ahol Steinhauser Andrea casting director kamasz szereplőket válogat hazai es nemzetközi produkcióknak!

Október 9-10., Akvárium Klub


+1  Mesék a zárkából 

 

Forrás: Cinemira Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál

 

Büntetésüket töltő apák meséket írnak, amelyek alapján mesefilmek készülnek – saját
maguk és otthon levő gyerekeik főszereplésével. A mesék persze nem válnak valóra. De mégis, csodával határos módon életre kelnek, filmekké válnak, a rabok, a gyerekek és a többi várakozó családtag főszereplésével. A vetítés után közönségtalálkozó Visky Ábel rendezővel!  A Port.hu kritikáját a filmről itt olvashatod. 

Október 9. Szombat 15:00 / KIS HALL