A 10 legjobb adventi vásár családoknak

A Vörösmarty téren és a Bazilikánál idén is szuper adventi programokkal várnak benneteket. De nem csak ebbe a két karácsonyi vásárba érdemes kilátogatni ha az ajándékok beszerzése mellett szeretnétek zenét hallgatni vagy korizni egy jót.

Első Ünnepi Könyvvásár

Petőfi Irodalmi Múzeum - november 22. - december 15.

Könyvet ajándékoznátok karácsonyra? Ne maradjatok le november 22. és december 15. között az Első Ünnepi Könyvvásárról, ahol a Libri Könyvkiadó, a Helikon Kiadó, a Jelenkor Kiadó, a Park Könyvkiadó, a Kolibri Kiadó, a Kalligram, a Scolar és a Jaffa Kiadó könyvújdonságaival, diafilmekkel, beszélgetésekkel, felolvasással, családi programokkal, étel- és italkülönlegességekkel, na meg jelentős kedvezményekkel várnak benneteket.

Advent Budapesten - Téli fesztivál a Városháza parkban

Városháza Park - november 29. - december 29., 10.00 - 22.00

A legcsaládiasabb adventi rendezvény Budapest fényligetében, a Városháza parkban vár benneteket! Karácsonyi vásárral és ingyenes kulturális programokkal készülnek a szervezők november 29. és december 29. között az ünnepi díszbe öltöztetett parkban, ahol színes forgataggal, Gryllus Vilmos koncerttel, színházi előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal és a Langaléta Garabonciásokkal várják a családokat.

Advent Óbudán

Óbuda, több helyszínen - november 30. - december 23.

Idén is felölti ünnepi pompáját az óbudai Fő tér és Szentlélek tér, ahol zenei fellépők sora, gyermek programok, kézműves vásár, ízletes falatokat kínáló gasztrosétány és ingyenes korcsolyapálya is vár benneteket. Koncertet ad az Eszter-lánc Mesezenekar, Szalóki Ági, Gryllus Vilmos, a Kiskalász zenekar és a Belvárosi Betyárok is.

Müpa Kultúr Kültér

Müpa - november 30. - január 5.

2019-ben sem lenne teljes az ünnepi készülődés a Müpa Kultúr Kültér nélkül, amely idén november 30-ától vár kicsiket és nagyokat. Újra birtokba lehet venni hatalmas jégpályát, a Müpa Sátorban pedig ezúttal is izgalmasabbnál izgalmasabb programok követik egymást. A jazz a műfajra fogékony gyerekek a Kokopelli Jazz Matiné koncertjének is örülhetnek, míg a Hahó Együttes adventi ökobulival teszi izgalmasabbá az ünnepvárást. A soulban és funkban utazó Kéknyúl zenekar családi előadásán (Kéknyúl Family) pedig végre együtt táncolhatnak szülők és gyerekek. A Veronaki Zenekar mellett karácsonyi műsorral készül Malek Andi és az EsZeMent MeseBand, a Mesebolt Bábszínház Holle anyó meséjét, a Harlekin Bábszínház pedig Jézus születését eleveníti fel.

Advent a Piactéren

Budafoki Szomszédok Piaca - december 1-21.

A szeretet ünnepe előtt, az adventi várakozás alatt közös ünnepvárásra hívnak mindenkit Budafok Piacterére. Színpadi programokkal, adventi koszorúval, jégpályával, teával, forralt borral, kürtöskaláccsal készülnek a szervezők. Ingyenes koncertet ad a Kifli és az Apacuka zenekar, de lesz Kokopelli Jazz Matiné és adventi játszópark is.

Advent a Várkert Bazárban

Várkert Bazár - december 1-22.

2019-ben ötödik alkalommal rendezi meg a Várkert Bazár adventi programsorozatát. December 1. és 22. között, vasárnaponként számos programmal várnak benneteket a karácsonyi hangulat és készülődés jegyében. Egész nap ingyenes kézműves programokkal, workshopokkal, kortárs iparművészeti vásárral, izgalmas előadásokkal készülnek a szervezők. A délelőtti és délutáni programokat közös, ünnepélyes gyertyagyújtás köti össze.

Advent a Hegyvidéken

Városháza tér (Böszörményi út) - december 1-23.

Advent első vasárnapján 17. alkalommal nyitja meg kapuit az „Advent a Hegyvidéken” kézműves vásár és kulturális programsorozat. A műsor sorozatban lesz fényfestés, fellép a Makám és a Katáng együttes, de lesz Picuri Muri is, valamint egy különleges mese is elhangzik Danny Bain tolmácsolásában. A gyerekeket emellett marcipángyurmázás, pónilovaglás, SNAP fotózás és kisállatsimogatható is várja.

Karácsonyi vásár a PIM-ben

Petőfi Irodalmi Múzeum - december 3-15., 10.00 - 18.00

A karácsonyi forgatag már a kapualjban kezdődik, ahol a szervezők kicsiknek és nagyoknak egyaránt készülnek játékokkal. A betérők minden nap irodalmi kvízeket tölthetnek ki, a megfejtők között hetente PIM-es ajándékokat sorsolnak ki. Nem csak papíralapon játszhattok, ha szemfülesek, akkor elcsíphetitek majd a múzeum környékén az aktuális házigazdákat, akik rövid irodalmi vetélkedőre invitálják a járókelőket.
Hétköznap délutánonként a környező iskolák kórusai gondoskodnak a karácsonyi hangulatról, hétvégente pedig várnak mindenkit a kézműves programokra, ahol elkészíthetitek karácsonyi ajándékaitokat irodalmi töltettel fűszerezve.

Ünnepváró vásár

Hagyományok Háza - december 13-15., 10.00 - 18.00

A Hagyományok Háza idén újra megrendezi ünnepváró programsorozatát, mellyel december 13. és 15. között adventi hangulatot varázsol a gyönyörűen felújított Budai Vigadóba. A vásárban a szemet gyönyörködtető népművészeti termékek mellett tánccal, gyerekkoncerttel, ajándékkészítő műhelyekkel és utánozhatatlan adventi hangulattal várnak benneteket. A kicsiknek kézműves foglalkozásokkal és ünnepi programokkal készülnek mindhárom napon 10 és 18 óra között.

+1 MikulásGyár

Millenáris - november 29. - december 21.

2019-ben 15. alkalommal rendezik meg a MikulásGyár akcióját. Idén is várják az adományokat a Millenáris Parkban 9 és 21 óra között, a Lurdy Házban 10-től 19 óráig. A jótékonysági gyűjtéshez koncertek és családi programok is kapcsolódnak, találkozhattok Joulupukkival, koncertet ad a Farkasházi Réka és a Tintanyúl, de lesznek kézműves foglalkozások, bűvész show, színházi előadás és Mikulásfutás is.