A Kolibri Kiadó újdonságaival könnyen ünnepi hangulatba kerülhetünk

Vírus ide vagy oda, lassan idén is megkezdődik az év végi ünnepi időszak. Lehet, hogy most ezt kisebb lelkesedéssel és szűkebb körben tudjuk csak megélni, de a Kolibri legújabb téli és karácsonyi könyveivel nyújt egy kis segítséget, hogy a kicsik és nagyok könnyebben engedjék be az ünnepi hangulatot a szívükbe.

Rippl Renáta: Ég a gyertya, ég

A legnépszerűbb karácsonyi énekek (Süssünk, süssünk valamit; Kiskarácsony, nagykarácsony; Ég a gyertya, ég) és mókás újévi köszöntők a legkisebbek számára. A közkedvelt verseket Rippl Renáta részletgazdag rajzai elevenítik meg. A strapabíró, keménylapos sorozat már a bölcsisek számára is kényelmesen fogható, a lekerekített sarkok pedig megóvják őket a sérülésektől.

Megjelenés: 2020. november 24.


Mauri Kunnas: Mikulás és a varázsdob

Mikulásfalván egymást követik a furcsábbnál furcsább esetek. Hogy került bors a mézeskalácsba? Ki tüntette el az égről az északi fényt? És miféle vírus támadta meg a számítógépet éppen akkor, amikor már megoldódni látszott a rejtély?

Mikulás már majdnem a végére ért az idei karácsonyi kívánságoknak, mikor kis manói a zsák alján különös firkát találnak egy megsárgult levélpapíron, alatta pedig egy titokzatos nevet: Bikfic. Mikulás és a manók elindulnak, hogy megfejtsék a rejtélyt, de a dolgok nem egészen úgy alakulnak, ahogy kellene. Valaki egyfolytában borsot tör a Mikulás orra alá. Vajon miért?

Megjelent!


Disney: Karácsonyi mesegyűjtemény

Készülj az ünnepekre kedvenc mesehőseiddel! Olvasd el, hogyan szervezi meg Ralph és Vanellope a rosszfiúk karácsonyi partiját! Borítsd ünnepi díszbe az otthonod Woodyval, Buzz-zal és a Toy Story többi figurájával! Kövesd nyomon Elza és Anna első közös karácsonyát! Az ünnepi mesegyűjtemény történetei mind a karácsony varázslatos hangulatát keltik életre.

Megjelent!


Susanna Bailey: Hópehely

Csodálatos történet egy eltévedt póni és egy magányos kislány barátságáról, honvágyról, szülő és gyerek közötti elvághatatlan kötelékről és az igazi szeretet önfeláldozó erejéről. A tizenegy éves Amber egy vidéki farmra kerül nevelőszülőkhöz, de hiába körülötte a sok szépség, ő csakis egyetlen dologra vágyik: hogy újra az édesanyjával lehessen. Búskomorságát a nagy hó alól kimentett kiscsikó enyhíti, ám akárhogy dédelgetik az istállóban, a póni nem hajlandó enni. Amber átérzi a csikó szomorúságát, és kitartó szeretetével, gondoskodásával sikerül megmentenie. De vajon mi lesz a kiscsikó jövője? Visszakerülhet-e édesanyja közelébe, amire nála jobban már csak Amber vágyik?

Megjelent!


David Walliams: Mamut a múltból

Készen álltok egy gigantikus, mamutméretű kalandra? Amikor Elisa, a viktoriánus korabeli London utcáin élő árva először hall a jégszörnyről (vagyis az Északi-sarkon talált gyapjas mamutról), azonnal kíváncsi lesz, és mindent tudni akar róla. Egy véletlen folytán aztán szemtől szemben találja magát a behemót teremtménnyel, és innentől kezdve nincs megállás: az életre szóló kaland során Londonból egészen az Északi-sarkig jutnak!

Megjelenés: 2020. december 2.



Philippa Gregory: Hercegnők kézikönyve

Florizella nem éppen hétköznapi hercegnő... Nem rabolja el a sárkány, és nem menti meg a herceg sem – mert előbb menti meg ő saját magát! Hozzá hasonlóan kalandvágyó barátaival pedig keresztül-kasul barangolja a birodalmat, hogy óriásokkal és farkasokkal küzdjön meg Gumicukor nevű lován.

Philippa Gregory leginkább történelmi tárgyú regényeivel vált híressé, de ezt a könyvet elsősorban saját lányának és unokáinak szánta – az írónő ugyanakkor most is otthonos pályán mozog: egy királyi udvarban. A klasszikus mesevilág díszletei között pedig egy vagány, minden ízében mai hercegnő kalandjai elevenednek meg.

Megjelent!


Christelle Dabos: Visszaverődések viharában – A tükörjáró 4. könyv

A népszerű fantasyregény-sorozat befejező részében Ophelie, Thorn és segítőik nem kisebb feladatot vállalnak magukra, mint hogy megvédjék világukat a végső pusztulástól. A szilánkok aprózódása ugyanis tovább folytatódik, és Bábelen kívül már Sarkot és Animát sem kíméli. Ahhoz, hogy megállítsák az eróziót, meg kell találniuk a Másikat. A szilánkokon átívelő hajszában a visszaverődések, múlt és jelen összejátszásai segítik őket a rejtvény megoldásában.

Bár történetünk a képzelet világában játszódik, a könyvsorozat által felvetett problémák az összes létező világban és minden időben megoldásra várnak. A másság elfogadása, az egyéni felelősségvállalás és az általános nyitottság a változásra olyan szuperképességek, amelyek minden közösséget jobbá tesznek.

Megjelenés: 2020. december 4.


(via Kolibri Kiadó)