A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Világsakkfesztivállal, Terézvárosi Búcsúval, Asia GasztroFesztivállal, a Sas-hegyi Látogatóközpont családi napjával, a Veronaki Cifrapalinta koncertjével, Szuperhős Pizsamapartival és Kürtöskalács Fesztivállal várnak benneteket.

Világsakkfesztivál

Magyar Nemzeti Galéria - október 13., 10.00

A budapesti Világsakkfesztivál 2018 októberének második szombatján ismét megnyitja kapuit. A sakk ünnepére ezúttal is olyan színes, szórakoztató s változatos programokkal készülnek, amelyeken keresztül a legkülönbözőbb korosztályok ismerkedhetnek meg a sakk 1000 arcával. A Magyar Nemzeti Galéria a művészet és sakk fellegvára lesz ezen a napon, ahol kivételes környezetben ismerkedhettek meg a sakkjáték csodáival, a sakk képességfejlesztő hatásaival, valamint a stratégiai és kreatív gondolkodás előnyeivel és fontosságával.

Terézvárosi Búcsú - családi fesztivál

Eötvös utca és Szófia utca - október 13-14., 10.00 - 21.00

A családi fesztiválon a VI. kerületi kulturális élet színe-java bemutatkozik, s mert nincsen búcsú vásár nélkül, idén is vár benneteket az Ördögszekér által szervezett kézműves vásár is. Szombaton interaktív koncertet ad a Búgócsiga Zenede, fellép az Apacuka és Kárász Eszter, míg vasárnap a Kifli zenekar ad koncertet. Lesz Vitéz László bábjáték-automata, fotószínház, vásári játékok, KRESZ-pálya, babatopogtató, zenés bábos mozgásfejlesztés a Kuckó Mocorgóval, Zenegyerekeknek Juhász Lászlóval és Kerekítő Mondókás Móka is. A rendezvény ingyenes!

3. Asia GasztroFesztivál

AsiaCenter - október 14., 10.00 - 19.30

Október 14-én, vasárnap rendezik meg a 3. Asia GasztroFesztivált, ahol egész nap ingyenes programokkal várnak benneteket. Nem csak az ázsiai ízek kedvelőinek érdemes ellátogatni az AsiaCenterbe, hiszen a kóstolók és látványkonyhai bemutatók mellett koncertek, nyeremények és változatos családi programok is lesznek. Bohóckodik Ricsi Bohóc, fellép a Kifli Zenekar, lesz óriásbuborék készítés, KungFu bemutató, arab bazár, kakasos játékok, arcfestés és kézműves programok, a napot pedig tűzijáték zárja. A felnőtteket sushi készítés workshop, Jancsa Jani, Wossala Rozina, a 'Világevő' Jókuti András, Gáspár Bea és Király Viktor koncertje várja.

Sas-hegy 60 - Öreg hegy, nem vén hegy

Sas-hegyi Látogatóközpont és tanösvény - október 13., 10.00 - 17.00

Természetismereti és geotóp játékok, gyerekeknek szóló vetélkedő, makktorta építés, vezetett túrák a tanösvényen, mesekuckó Mimóval és Csipekkel, könyvbemutató, ásvány- és kőzetbemutató, börze, szakmai előadás is vár benneteket a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület alapításának 60. évfordulója alkalmából rendezett családi napon.

Veronaki zenekar: Cifrapalinta

Budapest Jazz Club - október 14., 11.00

A Veronaki zenekar Cifrapalinta címmel mutatja be legújabb műsorát: ismert mondókákat és gyermekdalokat visz el a BJC-be, igazi Veronaki stílusban, tele mesével és humorral, ahogyan Ti is szeretitek. A Cifrapalinta koncepciója egy egész évet felölelő műsor, a napok, hónapok, évszakok változása, az állandóság és a változás egyensúlya a minden napokban - olyan dalfeldolgozásokkal, amelyeket mindenki ismer (pl. Bújj - bújj zöld ág, Süss fel nap, katicás dalok, eső dalok) és együtt énekelhetitek a zenekarral a koncert alatt.

Szuperhős Pizsamaparti

Logiscool Nyugati - október 13., 19.00

Dr. Szenya, a mindenre elszánt főgonosz bosszút esküdött a számítógépes játékok ellen, ezért elfoglalta a Logiscool központi szervertermét, hogy megsemmisítse az összes játékot. Tervének megakadályozásához a ti szemfülességetekre lesz szükség: rejtélyes kódokat kell megfejtenetek, furmányos rejtvényeket kell megoldanotok és fel kell kutatnotok az összes szupertitkos dokumentumot a Logiscool virtuális szabadulószobájában.

Kürtöskalács Fesztivál

Gesztenyéskert - október 12-14.

2018-ban már hatodik alkalommal rendezik meg a Kürtőskalács Fesztivált. A hagyományos ízek mellett lesz málnás, csokicseppes, citrusos, gyömbéres és a hagyományos „óriás” méret mellett lesz kicsi, mini és normál méretű kürtőskalács, ugyanakkor a kürtőskalácsból készült desszert különlegességek sorát is tovább bővítik.