A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Neszmesével, a Kolibri Fészek bemutató előadásával, Maszkabállal, origami pop ruhákkal és gyerekjógával várnak benneteket.

Neszmese

Bávia-terem - január 12., 11.00

Hogy bimmeg a bamm? Hogy fortyan a morty? A Neszmesében minden hangot külön bemutatnak! A tündérek és manók járta országban, ahol Bimbamm király uralkodik, te is végigélheted zajos kalandjain, megismerkedhetsz a hangok csodálatos világával! A mesét Farkas Erik kiáltja életre, élő zajmuzsikával övezi Szigetvári Andrea és Baráth Bálint. Szavakba szabta: Hutvágner Éva.
Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál

Esznek-e a halottak epertortát?

Kolibri Fészek - január 12., 15.00

Egy különösen szép darab a gyászról. Egy lányról, akit az iskolában kicsit furcsának tartanak, és egy fiúról, akinek meghalt az ikertestvére. Egy darab a halálról, de leginkább mégis az életről. Arról, amit elveszítettünk, és arról, amire rátalálhatunk. Legfőképpen pedig a temetőből a valódi életbe vezető kiútról, amelynek során még az is kiderül, vajon esznek-e a halottak epertortát...
Az előadást 9-11 éveseknek ajánlják.

Gryllus Vilmos: Maszkabál

Budapest Jazz Club - január 13., 11.00

"Bál, bál, maszkabál! Minden jelmez készen áll, szól a nóta, messze száll: Áll a bál, áll a bál, áll a fényes maszkabál!"
Szeleburdi Játéksziget

FLL Budapesti döntő és innováció kiállítás

Alternatív Közgazdasági Gimnázium - január 12., 8.00 - 19.00

Érdekelnek a robotok, az űrtechnológia és a hazai innovációs műhelyek fejlesztései? Januárban a HelloWorld és az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) egy különleges családi rendezvényén Óbudán láthatóvá válnak az alulról szerveződő magyarországi innovációk, azok a garázsfejlesztések, amelyek alapjaiban változtathatják meg életünket. Hazai találmányok, innovációk, robotok, különleges legóépítmények, szakmai előadások és egyéb érdekességek várnak benneteket.

A Játék Éve 4. - Kiszámoló

BMC - január 13., 11.00

"Kivel is szeretsz játszani, és mivel szeretsz játszani??? Én a Gyerekekkel, a csillogó szempárokkal, a mosoly ívével, a nevetés ritmusával... a csönd csendjével, a duruzsolás dúrjával. Lesz Hangjáték, amikor a g játszik az á-val, a madárcsiripelés az oroszlán ordítással... És ritmusjáték, amikor a Tá játszik a Ti-ti-vel, a szamba a keringővel... a harmóniában a d-moll a C-dúrral, sőt a szójátékban a kevés a merésszel, a lábos a hámossal... Játék, ahol nincs vesztes, és lehet a nyeremény egy zacskó lebbencs..."

Családi délelőtt - Origami pop ruhák

Ludwig Múzeum - január 12., 10.30 - 12.30

Az öltözködés mindenki életének fontos, mindennapos része, ha szereti, ha nem. A művészeti alkotásokban is nagyon gyakran jelen van maga a divat, az ahhoz kapcsolódó ruhák, de a klasszikus művészetben is mindig találunk példát, okot a drapériákkal való játékra. A foglalkozás alkalmával Jovánovics György Függönyreliefjén, a pop art alkotásokon, valamint klasszikus műveken keresztül beszélgethettek a divatról, öltözködésről, drapériákról és ahhoz kapcsolódóan alkothattok is.

Gyerekjóga - Ingyenes

Maminti Kuckó - január 12., 11.00

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy sziget. A szigetlakók boldogságban és békében éltek, egészen addig, amíg egy fekete felhő feléjük nem érkezett, és egy óriási vihar tört ki. Úgy fújt a szél, és zuhogott az eső, amilyet még a legöregebb szigetlakók sem láttak, ezért elhatározták, hogy utánajárnak, mi okozhatja ezt a nem szűnő vihart. Vajon meg tudják oldani a rejtélyt? Miért kellett úgy állniuk, mint egy botsáska, megértették- e a sellők énekét, és mit töltöttek az 'óriáspalacsintába'? Menj el, hogy közösen utánajárva állítsátok vissza a nyugalmat a szigeten.

Ralph lezúzza a netet

Január 10-től a mozikban

A videojátékok bajkeverője, Ralph, és a szintén kívülálló Vanellope von Cukk kockázatos utazásra indulnak a világhálóra, hogy kerítsenek egy pótalkatrészt Vanellope játékához, a Sugar Rushhoz. Ez a hely azonban cseppet sem olyan lesz, mint amire számítanak…
12 éven aluliak számára nem ajánlott!