A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Végvári Vigasságokkal, Kolompos koncerttel, Szent Lőrinc könnyeivel, a futball látványosságaival, Nagykovácsi Búcsúval és az Angry Birds film második részével várnak benneteket.

Augusztus 9., péntek

Angry Birds 2. – A film

Augusztus 8-tól a mozikban

A madarak még mindig dühösek. Madársziget boldog lakói, és köztük a három jómadár, Piros, Chuck és Bomba mindig jót akar, és jó kedvre vágyik, de valami folyton közbejön, ami miatt kénytelenek csúzlit ragadni, és nagy dúlva-fúlva harcba szállni. Szerencsére nekik az áll jól, ha dühösek…
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Siklósi Várfesztivál - Ingyenes

Siklósi Vár - augusztus 9., 11.00 - 23.55

A Siklósi Várfesztivál alatt a vár falai között életre kel a középkor, lovagi tornák, látványos felvonulás, párviadalok, trubadúrok és csatajelenetek várnak benneteket. Mindemellett természetesen a vásári forgatag és a folyamatos produkciók a színpadon is hozzájárulnak ahhoz, hogy egy felejthetetlen élményben legyen részetek.

Augusztus 10., szombat

Pinokkió

Városmajori Szabadtéri Színpad - augusztus 10., 10.30

"Egy társra lenne szükséged Dzsepetto, aki gondoskodik rólad akkor, amikor már annyira öreg leszel, hogy valaki segítségére szorulsz, akivel beszélgethetsz, akinek elmondhatod örömödet és bánatodat. Valaki, akit szeretsz és aki viszont szeret!" - így biztatja a Tündér Dzsepetto mestert aki megfogadja a jótanácsot és farag magának egy fabábot. Pinokkiónak nevezi el. Nem is sejti, hogy csupa jószándékból mennyi borsot tör majd az orra alá.

Kolompos

Kobuci Kert - augusztus 10., 10.30

A Kolompos együttes kezdetben táncházi zenekarként, táncegyüttesek kísérőiként vált ismertté. A magyar gyermekek körében egyik legnépszerűbb együttesként ma is arra törekszenek, mint a kezdetekben: megismertetni, megszerettetni a gyerekekkel és szüleikkel a magyar népzenét, néptáncot és a régi népszokásokat.
Gyerekkoncertek a Kobuciban

Hetvenkedő János - Ingyenes

Interaktív Meseszínpad - augusztus 10., 10.30

Jancsi a világ lustája szófogadatlan fiúcska. Számtalan kalandba keveredik, de igen tanulságos, hogy végül mitől is tanul meg félni. Bizony a dolog nyitja Hajnalka királykisasszony. Ez a népmese arra tanít meg bennünket, hogy ha üres a szívünk, nincs benne egy csöpp érzelem sem, bolyonghatunk a világban, sehol sem leszünk otthon.

Mozgásban a kultúra! - A futball látványosságai - Ingyenes

Béke tér - augusztus 10., 15.00

A Mozgásban a kultúra! rendezvénysorozat harmadik alkalma a futball látványosságai címet kapta. Az ingyenes rendezvényen bemutatásra kerül a Teqball mint sportág, illetve látványos showal készül a Freestyle Foci csapata is.

Szent Lőrinc könnyei, a Perseidák

Sas-hegyi Látogatóközpont - augusztus 10., 19.30

A szürkületkor induló túra keretében bemutatják a Sas-hegy különleges flóráját és faunáját, miközben szemtanúi lehettek annak, hogyan burkolóznak fényárba Budapest híres épületei. Milyen hatása van a mesterséges éjszakai fénynek az élőlényekre és az emberre? Mi a fényszennyezés jelensége? A túra végén a kilátópontból csodálhatjátok meg a csillagokat és megfelelő időjárás esetén a Perseidák meteorraj is megjelenhet szemetek előtt.

Augusztus 11., vasárnap

Minimax Gyerekhajó a Kifli zenekarral

MAHART 2-es kikötő - augusztus 11., 10.00

A Minimax Gyerekhajó programsorozat színes programokkal, koncertekkel, rengeteg játékkal és nyereményekkel is vár benneteket. A gyerekhajó helyszíne gondoskodik a csodás látványról, a Kifli zenekar a vidám hangulatról, az animátorok pedig a hasznos időtöltéséről.

Dezső óvodába megy

Budai Szabadtéri Színház Csillebérc - augusztus 11., 10.00

Itt az ősz, Dezső béka számára is megkezdődik az óvoda. Lelkesen ballag első nap az ovi felé, mit sem sejtve arról, milyen új kalandok és bonyodalmak várnak rá. Vajon sikerül új barátokat szereznie? De mi lesz, ha újdonsült legjobb barátjának más barátai is vannak? Hogyan lehet osztozni a játékokon, és mit tegyen a csúfolódó kölykökkel? Ezekre a fontos kérdésekre kaphattok választ, kedves Ovisok, a kis béka történetén keresztül.

Rúzsa Sándor, az alföldi betyár - Ingyenes

Szent Margit kolostor-romok - augusztus 11., 10.30

Az Aranygyapjú Társulat különös előadásának gerincét a Rúzsa Sándorról szóló tekerőn kísért hagyományos dél-alföldi népdalok adják. A korabeli ponyvaregények stílusában előadott jelenetek felvonultatják a hajdani népélet legjellemzőbb karaktereit, a parasztokat, piaci kofákat, a kikapós menyecskét, a pletykás asszonyokat, no és persze a rablót, a zsandárt, és a bírót...

Egész hétvégén

Ostrom 1552 - XXIV. Végvári Vigasságok

Eger, Dobó István Vármúzeum - augusztus 9-11.

A fesztivál során átélhetitek a híres 1552-es dicső ostrom pillanatait Eger oroszlánjaival. Korhű fegyverek bemutatójával, hagyományőrző csapatokkal, családi programokkal, vitézi próbával, huszárvirtussal, felvonulásokkal, kiállításokkal és koncertekkel várnak benneteket.

Nagykovácsi Búcsú

Nagykovácsi, Tisza István tér - augusztus 10-11., 15.00 - 23.00

Augusztus 10-én és 11-én tartják meg kilencedik alkalommal a Nagykovácsi Búcsút. A gyerekeket Kolompos mulatság, Fabók Mancsi Bábszínháza, a Babos Bábos Társulat és a Belvárosi Betyárok koncert várja. Mindkét napon kézműves kirakodóvásárral, kicsiknek és nagyoknak szóló szabadtéri játékokal és, kézműves foglalkozásokkal készülnek a szervezők. Szombaton pedig a nosztalgia-buszozást is kipróbálhatjátok!

+1

Ha pedig a Szigetre mennétek ki, nézzétek meg, hogy milyen gyerekprogramokkal várnak benneteket!