A legjobb családi programok hétvégére

A nyár utolsó hétvégjén Állatkertek Éjszakájával, CzutorBorsók koncerttel, Bakáts Feszttel, Pesthidegkúti Művészeti Fesztivállal és Budaörsi Airshow-val várnak benneteket.

Augusztus 30., péntek

Állatkertek Éjszakája

Országszerte, több helyszínen - augusztus 30., 16.00 - 23.00

Ezen az éjszakán feltárul az állatkertek titokzatos élete, az éj leple alatt közelebb kerülhettek különleges lakóikhoz. Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykertben és a Tropicariumban is izgalmas programokkal várnak benneteket, látványetetésekkel, állatsimogatóval és koncertekkel készülnek a szervezők.

Augusztus 31., szombat

Mizse Családi Nap

Csodák Palotája - augusztus 31., 9.00 - 19.00

Ez az életet adó, kristálytiszta ital lesz a Mizse és a Csodák Palotája közös családi napjának fókuszában. A palotában csodákban sem lesz hiány, hiszen a rendezvény ideje alatt érdekes feladatokban, kvízekben és interaktív játékokban próbálhatjátok ki magatokat, sokat megtudhattok majd az előadóktól is, és egy fotó erejéig akár Polli Polippá is átváltozhattok!

Idesüss - Budaörs Napja

Budaörs, Szabadság út - augusztus 31., 10.00 - 23.30

A nyár utolsó szombati napján ismét lezárják a Szabadság utat Budaörsön és színes programokkal, előadásokkal, bemutatókkal, koncertekkel várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Fellép Bognár Szilvia, a Rutkai Bori Banda és a PASO is elhozza karibi gyerekbuliját.

Állati ki mit nem tud - avagy az erdő tehetségkutatója

Városmajori Szabadtéri Színpad - augusztus 31., 10.30

Az állatok a tehetségkutató versenyen megmutatják, ki is az erdő igazi sztárzenésze. A műsor fellépői: Pösze Egér, BéKamilla, a Gyáva Oroszlán, Pilla Pillangó, Kukac Kázmér és még sokan mások. A szavazás a gyerekek segítségével történik majd. A műsor sztárvendége Vuk, a kis róka!

Legyél menő a suliban! - Füzetdekorálás

Magyar Mesemúzeum - augusztus 31., 11.00

Vigyázz, kész, csomagolj! Készítsd el Farkas Réka iparművésszel a legegyedibb füzetborítókat! Próbáld ki a márványozást, és a különféle scrapbook technikákat. Óvodásokat is várnak, ők sem fognak unatkozni.

Áss velünk a történelem mélyére!

Buda Pop-Up - augusztus 31., 11.00

A múzeumpedagógiai program során élményszerűen ismerkedhettek meg a budai Várnegyed, azon belül az Erdélyi bástya történetével. Játékos formában betekintést nyerhettek a régészek szerteágazó tevékenységeibe az ásatási helyszínen. A program attrakciója a régészeti ásatást imitáló homokozó, ahol ti magatok is kutathattok, s az előkerülő kerámia-törmelék leletanyagot haza is vihetitek.

Veronaki: Mosó Masa Mosodája

Bakáts tér - augusztus 31., 12.00

A koncerten Tarján Veronika kinyitja Mosó Masa Mosodájának öreg kapuját, zenekarával felébresztik a benne lakó meseszereplőket, betűket és a közönséggel együtt egy közös mulatságot kerekítenek a könyv lakóival.
Bakáts Feszt

Cimbória - interaktív zenés utazás a Cimbora Együttessel

Klebelsberg Kultúrkúria - augusztus 31., 14.00

A zenekar a Legyél a cimboránk! című interaktív vers- és mesekoncertjén a gyerekek segítségével keresi elveszett cimboráját. Az együttes célja, hogy versekkel, mesével és dalokkal közös játékra buzdítsák a kicsiket és a nagyokat egyaránt!
XXI. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál

RepTár Piknik

Szolnok, RepTár Repülőmúzeum - augusztus 31., 10.00 - 18.00

Idén a harmadik alkalommal rendezik meg RepTár Pikniket. A repülőmúzeum udvarán kialakításra kerül egy lézerharc pálya, ahol lézerpuskával két csapat játszik egymás ellen, a Darumadár segítségével pedig több 10 méteres magasságba lehet emelkedni. A meglévő élményelemek mellett (4D mozi, MiG-29 szimulátor, a Jak-52 és MiG-21 pilótapont, csúszópálya a katonai akadálypályán) újra kinyitják a MiG-29-es vadászgépet is.

Szeptember 1., vasárnap

Pöttömkert a CzutorBorsók zenekarral

Budapest Park - szeptember 1., 9.30 - 15.00

Ezen a nyáron utolsó alkalommal legni be gyerekzsivaj a Parkot – a Pöttömkert névre hallgató kis mesebirodalom most is izgalmas, és ingyenes programokkal vár benneteket. A CzutorBorsók koncert mellett lesz Kokopelli Jazz Matiné, nyárbúcsúztató Kerekítő manóval és megnézhetitek a Holdfű Színház Királyos mesék című előadását is.

TÁ-TI-KA

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál, Fröccs terasz - szeptember 1., 10.00

Varga Ági visszatérő vendég a Budafoki Pezsgő és Borfesztiválon. Műsora a legkisebbeket is megszólítja, a nagyobbakat pedig örömzenélésre, interaktív hangszeres játékra, táncos-zenés mulatságra invitálja.
XXX. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Ágacska

Bakáts tér - szeptember 1., 10.30

Ki vagyok én? Erre keresi a választ egy viharban letört kis faág. Hiába kérdezi, senki nem tudja. Biztos, hogy nem virág, nem lepke, nem gomba, nem kacsa és nem is béka. Azt mondják, leginkább az emberre hasonlít. Megismerkedik Danival, a kancsal kacsával, Bercivel, az örökké bruhaházó békával és a kitört fogú Pösze egérrel. Elindulnak együtt megkeresni az embert, akitől mindannyian gyógyulást remélnek.
Bakáts Feszt

Rutkai Bori Banda

Újpesti Szent István tér - szeptember 1., 14.00

A Rutkai Bori Banda a Sárkányjárgány, a Pizsamátor és az Űrdöngölő lemezek dalaival hív kalandra benneteket: csíkos függőágyakban ringatózhattok, Piciklin száguldhattok, vattacukor felhők alatt kókuszfagyit ebédelhettek vagy a Balatonon vízibiciklizhettek, a strand diszkóban pedig Rizibizi nénivel és bácsival reppelhettek, aztán körtáncot járhattok a tóba pottyanó naplementében, végül a Hordozható Tábortűz fényében különleges repülő lényekkel és járgányokkal kaphattok szárnyra.
Újpesti Városnapok

A viadal, avagy a kakas, a császár és a gyémánt félkrajcár

Klebelsberg Kultúrkúria - szeptember 1., 15.00

"Ki ne ismerné a Kiskakas gyémánt-félkrajcárja című mesét? Ki ne hallott volna a kakas és a törökcsászár összeakaszkodásáról? És ki ne szeretett volna régmúlt idők ledobott halmain kincset találni? Mi csupán szeretnénk a bámész közönséget eme történések sűrűjébe vinni."
XXI. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál

Egész hétvégén

Bakáts Feszt

Bakáts tér és környéke - augusztus 30. - szeptember 1.

2019 nyarának utolsó hétvégéjén program- és látványkavalkáddá válik a Bakáts tér. Délelőtt és kora délután gyerekprogramok, előadások és gyerekkoncertek várják a kicsiket, míg délután több helyszínen is klasszikus koncertek, akusztikus koncertek, FTC közönségtalálkozók, helytörténeti séták, filmvetítések, kreatív foglalkozások és előadások kerülnek megrendezésre.

Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál

Klebelsberg Kultúrkúria - augusztus 29. - szeptember 1.

A Nyári Művészeti Fesztivál keretében ismét megnyílik a mesekert, ahol Tekergőtérrel, Vándor vurstlival, Tintaló Cirkusszal, meseelőadásokkal, bűvészműsorral, valamint a Cimbora együttes, a Rutkai Bori Banda és a Kolompos koncertjével várnak benneteket.

Budaörsi Airshow

Budaörsi repülőtér - augusztus 31. - szeptember 1., 9.00 - 19.00

Rengeteg légi és még több földi látványossággal, külön gyermekvárossal várnak benneteket augusztus 31-én és szeptember 1-én Budaörsön. Találkozhatsz MIG pilótákkal, összefuthatsz Farkas Bertalan űrhajóssal, és begyűjthetsz egy autogrammot Besenyei Pétertől is. Lesznek ejtőernyősök, sőt mi több Bungee Jumping ugrás helikopterből, második világháborús csatajelenet valódi robbantásokkal és még sok más színes programmal készülnek a szervezők.