A legjobb gyerekműsorok szombatra

Levetítik Az oroszlánkirály harmadik részét, az Alsógatyás kapitányt, a Demónát, a Trollokat és a Derült égből fasírtot.

Flipper
Viasat3 - május 19., 12.50
12 éven felülieknek ajánlott!

A 14 éves Sandy Ricksre mostanában rájár a rúd. Itt a vakáció, de a kilátások siralmasnak tűnnek az elkényeztetett városi srác számára. Most érkezett meg a világ legtávolabbi csücskébe egy kis szigetre, és kénytelen itt tölteni a nyarat bácsikájával, a kiöregedett hippivel, aki egykor a Beach Boys cuccait pakolászta, még mielőtt kivonult volna a civilizációból, és halászatra adta a fejét. És ami a legdurvább, Sandynek le kell mondania a szabadjegyekről, amik a Red Hot Chili Peppers koncertre szólnak. De amikor összeismerkedik egy hozzá hasonlóan bosszús árva delfinnel, Flipperrel, Sandynak rögtön más fényben tűnik fel a szigeti szünidő.

Az oroszlánkirály 3 - Hakuna Matata
Paramount Channel - május 19., 12.50
6 éven felülieknek ajánlott!

Mindenki ismeri a kis Simba izgalmas, néha szomorú, de mégis dicsőséges történetét. Mindenki tudja hogyan csalta csapdába a gonosz Zordon a trónörökös kisoroszlánt, és hogyan áldozta fel életét fia megmentésére az állatok királya. Arra is mindenki emlékszik, hogy Simba világgá ment, abban a hitben, hogy apja haláláért ő a felelős. Tudjuk azt is, hogy jósorsa két nagyszerű baráttal ajándékozta meg: Timonnal és Pumbával. Ami az eredeti Oroszlánkirály történetből viszont soha nem derült ki az az, hogy hogyan teltek a száműzetés évei, együtt Timonnal és Pumbával. E filmből végre megismerhetjük a klasszikus történetet a varacskos disznó és a sivatagi kutya szemszögéből. 

Palira vettem a papát
Mozi+ - május 19., 14.20
12 éven felülieknek ajánlott!

Timmynek pár napot az édesapjával, Ray-jel kell töltenie. Az apuka azonban nem ér rá vele foglalkozni, mert éppen élete nagy rablásán dolgozik. Timmy unalmában elrabolja a papa legújabb zsákmányát, és azok visszaszolgáltatását feltételekhez köti. Ray tehát kénytelen a gyermek számos kívánságát teljesíteni, úgymint fagyizni, óriáskerekezni. Eközben a rendőrség a nyomában jár. 

Alsógatyás kapitány: Az első nagyon nagy film
HBO - május 19., 14.40
6 éven felülieknek ajánlott!

George Beard és Harold Hutchins, a két negyedikes diák a Jerome Horwitz általános iskola tanulói. A két rosszcsont folyton bajt okoz, szabadidejükben pedig kitalált hősük, Alsógatyás kapitány kalandjait írják. Ám egy napon az igazgató, Benjamin Krupp külön osztályba akarja rakni őket a csínytevések megállítása érdekében, ezért a fiúk egy mágikus gyűrűvel hipnotizálva elhitetik vele, hogy ő Alsógatyás kapitány. A dolog működött – túl jól is, így Alsógatyás kapitány elindul bűnözőkre vadászni, ám semmilyen szuperképességgel nem rendelkezik, ezért George-nak és Harold-nak kell megmentenie őt a bajtól – főleg, mikor egy igazi szuperbűnöző is feltűnik Dr. Pelus személyében.

Demóna
Viasat3 - május 19., 16.05
12 éven felülieknek ajánlott!

A gyönyörű és tisztaszívű fiatal lány, Demóna idilli körülmények közt nevelkedik egy békés erdei királyságban, egy nap azonban egy hadsereg szállja meg a környéket, megtörve a vidéken uralkodó harmóniát. Demóna azonban kiáll a népért, és a királyság legelhivatottabb védelmezője lesz. Nem sokkal később viszont könyörtelen árulás áldozatává válik, amelynek hatására addig tiszta szíve kővé változik. A lány és a megszálló király örököse közt ádáz küzdelem veszi kezdetét, Demóna pedig bosszúból megátkozza ellenfele újszülött kislányát, Csipkerózsikát. Ahogy a gyermek kezd felcseperedni, Demóna kénytelen rádöbbenni, Csipkerózsika kezében van a királyság békéjének és egyben talán saját boldogságának kulcsa is. 

Négyen egy gatyában 2.
Cool - május 19., 18.15
12 éven felülieknek ajánlott!

Három éve, a felnőtté válás küszöbén találkoztunk először a négy barátnővel, akik gyerekkoruk óta sülve-főve együtt vannak. Lena, Carmen, Bridget és Tibby útjai azonban most elválnak, más-más egyetemen kezdik meg tanulmányaikat. Természetesen ezúttal is fontos szerep jut a varázslatos, a viselőjének szerencsét hozó farmernadrágnak, amely körbejár közöttük. Segítségével megosztják egymással az egyetemista élményeiket, legyen az csalódás vagy szerelem. Miközben mindegyikük önállóan kezdi megtapasztalni az életet, a köztük lévő baráti kötelék még erősebb lesz.

Trollok
HBO - május 19., 18.25
6 éven felülieknek ajánlott!

Nagy szemű, borzas hajú, színes kis figurák ők, akik saját világukban élnek. Ám két troll kénytelen vándorútra indulni: olyan tájakra jutnak el, és olyan kalandokba keverednek, amikről troll korábban nem is álmodott - és amitől biztosan az égnek áll a haja. 

Derült égből fasírt
Prime - május 19., 19.15
6 éven felülieknek ajánlott!

Az élet feleannyit sem ér néhány jó falat nélkül. Flint gyerekkora óta feltalálónak készül és kalandra éhezik. És mert a kis szigeten, ahol felcseperedik, többnyire unalmas halacskákból áll a menü, elhatározza, hogy olyan gépet készít, amely az esőt is ínycsiklandozó fogásokká változtatja. Az első próba a hamburgerzápor és makarónizivatar még jól sikerül, de a találmány sajnos nem tökéletes, és igen nehéz irányítani: a környéket hamarosan elönti a puding-áradás, a forgalmat ketchup-tornádó nehezíti, és a környéken népbetegséggé válik a gyomorrontás. Flint izgulni akart egy jó ízűt - ezúttal alaposan jóllakhat az izgalommal. 

Harmadik Shrek
Mozi+ - május 19., 19.15
12 éven felülieknek ajánlott!

Nem mindenki akar király lenni - és ez különösen igaz behemót, mocsárbűzös ogrékra. Amikor Shrek feleségül vette Fionát, eszébe sem jutott, hogy egyszer Túl az Óperencián trónjára akarják majd ültetni. Ám apósa, az öreg Harold király váratlanul megbetegszik és Shreket tekinti a trón várományosának. A birodalom húzódozó jövendő királya vagy talál maga helyett valaki mást a munkára, vagy élete hátralévő részét uralkodással kell töltenie. Mintha ez még nem volna elég, Fiona hercegnő is tartogat egy kis meglepetést Shrek számára. Shrek bepánikol az ország kormányzásával és az apasággal járó felelősségtől és elhatározza, hogy felkutatja az egyetlen személyt, aki rajta kívül elfoglalhatja a trónt. Ő nem más, mint Fiona rég elveszett unokaöccse, Artie, egy középkori iskolakerülő.