A legjobb ingyenes gyerekprogramok júniusra

Izgalmas programokkal várnak benneteket júniusban is. Négy hétvégén át birtokba vehetitek a Hajógyári-szigetet, a Hahó együttes bemutatja új lemezét, a Margó Irodalmi Fesztiválon Rutkai Bori koncert lesz, valamint megnyitja kapuit az Interaktív Meseszínpad és a Szent Margit kolostor-romok is a Margitszigeten.

Generali Gyerek Sziget

Hajógyári Sziget - június 2-24., 10.00 - 19.00

2018 júniusában is négy hétvégén át a családoké és a gyerekeké a Sziget! Június 2-24. között, minden szombaton és vasárnap közel 40 helyszínen kézműves foglalkozásokkal, ugrálóvárakkal, sportprogramokkal, koncertekkel, színházi- és bábelőadásokkal, tánctanítással, kalandparkkal, cirkuszi programokkal, baba játszóházzal és még rengeteg programmal vár benneteket a Generali Gyerek Sziget.

Hahó Együttes: Tyúkhúr - Lemezbemutató koncert

Magyar Természettudományi Múzeum - június 3., 16.00

Június 3-án, vasárnap 16.00-tól ingynes emezbemutató koncerttel várnak benneteket a Magyar Természettudományi Múzeum családi napján, amelyen számos más szuper gyermekprogrammal is készülnek. A koncert a Legyél te is klímahős! - Fenntarthatósági forgatag rendezvény része.

Rutkai Bori Banda

Petőfi Irodalmi Múzeum - június 9., 11.00

A zenekar legújabb lemeze, az Űrdöngölők űrbéli tájakra kalauzol bennünket. Hatalmas tejúthajókon, színpompás, repülő csészealjakon, szárnyas picikliken érkeznek az Űrcsűrbe a táncos lábú vendégek. Dj Bácsi pörgeti a bakelitlemezeket, harsog a robotfalvi trappolós, kvartyognak a fánkitáni rugózós guminóták. A legkülönösebb dalok pedig egy Föld nevű, titokzatos bolygóról érkeznek.
Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár

Megnyitja kapuit az Interaktív Meseszínpad és a Szent Margit kolostor-romok a Margitszigeten

Margitsziget - június 10. - augusztus 26.

Ismét ingyenes előadásokkal várják az óvodás és kisiskolás korosztályt a Margitszigetre. Szombaton és vasárnap is 10.30-kor kezdődnek a mesejátékok. Megnézhetitek többek között az Aranyszamár Bábszínház, a Batyu Színház, Majoros Ági vagy épp Fabók Mancsi előadásait. Az Interaktív meseszínpadot a Margitszigeti Szabadtéri Színpad bejáratával szemben lévő, 3 platánfa által körülhatárolt területen keressétek. Minden előadás egy részes, időtartama kb. 40-50 perc. Utána interaktív játék, bábozás, kézműves foglalkozás, dal- és tánctanulás várja a kicsiket.

II. Kerület Napja - Családi nap

Millenáris - június 16., 9.00 - 18.00

Egész nap kirakodóvásár, légvárak, a Marczibányi Téri Művelődési Központ gyermekprogramjai, kézművesek és iparművészek vására, valamint rendőrségi KRESZ-pálya és kisvasút is vár benneteket. Interaktív családi koncertet ad a Csudatáska és a Kaláka.