A magasból mutatja be Magyarországot a National Geographic műsora

Láttad már felülről a Hortobágyot, a Balatont vagy a Bokodi-tavat? Ismerd meg Magyarország elbűvölő, eddig rejtve maradt arcait!

A National Geographic Európa a magasból című sorozatában Magyarországot mutatja be – mégpedig felülről! Lenyűgöző légi felvételeket láthatunk többek között a Hortobágyról, a budapesti háztetőkről, a Szigligeti várról, a Balatonról, a Bokodi-tóról és Szentkirályszabadjáról is. A Magyarországról készült epizódot harminc országban vetítik le.



A hatrészes sorozatban hazánkon kívül Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország és Görögország világhírű (vagy épp alig ismert) természeti, kulturális és építészeti értékeit csodálhatjuk meg ritka és egyedi szemszögből. Az epizódok látványos légi utazások formájában tárják elénk a modern XXI. századi Európa izgalmas portréját – de közben a korábbi évszázadok kulturális és építészeti értékeinek segítségével a múltba is visszatekinthetünk.

Forrás: National Geographic

 

A Magyarországról szóló epizódba a National Geographic nemzetközi csapata olyan kivételes épületeket, tájakat választott, amelyek az ország büszkeségének számítanak, és különösen lenyűgöző látványt nyújtanak felülről, a magasból fotózva. Az epizód bemutatja a Zsolnay kerámiával fedett hatalmas épületeket (például a Mátyás templom tetejét, a Szilágyi Dezső téri templomot, a Szent László templomot vagy a Magyar Állami Földtani Intézetet).

Forrás: National Geographic

 

Szentkirályszabadját, az egykori szovjet laktanyát is filmre vette felülről a NatGeo, és megismerhetjük az 1996 óta üresen álló, mára egészen elvadult épület történetét is. A National Geographic csapatát lenyűgözte a Hortobágy, a Bokodi-tó és a Balaton is, ezért ott is forgattak. Légi felvételeken örökítették meg a hatalmas kiterjedésű hortobágyi pusztát és a szürkemarha-csorda legelészését.

Forrás: National Geographic

 

A „lebegő falunak” is nevezett Bokodi-tónál járva a NatGeo riporterei a légi felvételek készítése mellett még a horgászókat is meginterjúvolták arról, milyen az élet a tavon. Mindezeken kívül gyönyörű képeket láthatunk az ország termálfürdőiről, hatalmas kastélyairól, a Városligetről és a soproni tévétoronyról is. Egy különleges látványtervezési technológiának köszönhetően pedig az epizódban 3D-ben lesz látható, milyen lehetett régen a Szigligeti vár.

Forrás: National Geographic

 

Az Európa a magasból: Magyarország április 11-én este 9 órakor látható a National Geographic csatornán. A sorozat többi epizódját pedig minden vasárnap este 9-kor vetítik.


(via National Geographic)