A Manó Könyvek májusi újdonságai

Új Bori-, Berci- és Disney-mesék mellett gondoltak a lovak szerelmeseire, de érkezik egy elragadó gyűjteményes mesekönyv is.

Jill Barklem: Szederberek összes meséje

Szederberek egereinek történetei először negyven évvel ezelőtt jelentek meg. Azóta ezek a csodálatos mesék bejárták a világot, és most végre Magyarországra is megérkeztek. Kicsiknek és nagyoknak is hatalmas öröm bekukkantani Jill Barklem miniatűr, elragadó világába, hosszan elidőzni a részletgazdag képeken és együtt izgulni a szereplőkkel kalandjaik során. Nyolc varázslatos történet a szerző előszavával végre magyarul is!

 

Oldalszám: 248
Megjelenés: május 21.
Ár: 7490 Ft
Korosztály: 4+


20 rendkívüli feltaláló, aki megváltoztatta a világot

Vajon miért dönt úgy valaki, hogy egész életét egyetlen találmánynak szenteli? Ez a késztetés minden bizonnyal belülről jön, a többi ember szeretetéből és elhivatottságból fakad, legyen szó akár egy gyógyszerről, közlekedésről, világításról vagy éppen az internetről. Ez a könyv húsz kivételes ember történetét mutatja be, akik felfedezéseikkel vagy újításaikkal maradandó értéket hoztak létre.

Oldalszám: 96
Megjelenés: május 6.
Ár: 3990 Ft
Korosztály: 8+


Julia Boehme: Bori és az elátkozott tizenhármas – Bori regény 16.

Bori igazán nem babonás. Pedig a színjátszó kör meghallgatása éppen péntek tizenharmadikára esik, amin Anna annyira izgul, hogy lassacskán mindenkit megőrjít. Bori ennek ellenére meg van győződve arról, hogy minden simán megy majd. Viszont ezután egymást érik a különös események. Lehet, hogy a tizenhármas szám mégiscsak balszerencsét hoz?

 


Oldalszám: 96

Megjelenés: május 27.
Ár: 1690 Ft
Korosztály: 7+


Katherine Rundell: A Hudson kastély kincse

Vita alig várja, hogy találkozzon a nagypapájával New Yorkban. Ám amikor meglátja a megtört öregembert, rögtön tudja, hogy komoly feladat vár rá. Vissza kell szereznie nagypapa otthonát, a titokzatos Hudson kastélyt, amit egy hírhedt szélhámos, bizonyos Sorrotore elvett tőle. Egy ügyes zsebtolvajlány és két, különleges adottságokkal rendelkező fiú segítségével nekivág, hogy megvalósítsa korántsem veszélytelen tervét.

Katherine Rundell regénye tele van lélegzetelállító akciókkal, izgalmas kalandokkal és persze szívvel meg lélekkel, hiszen főhőseit, akárcsak korábbi történetében, a Sophie és a tetőjárókban, most is a szeretet vezérli.

Oldalszám: 360
Megjelenés: május 6.
Ár: 2990 Ft
Korosztály: 9+


Nina Chapman: Az első igazi nyár

Ez a szívvel és humorral megírt történet egy 12 éves lány története. Egy lányé, aki változásra vágyik. Új barátokra, nagyobb cicikre... egy igazi újrakezdésre. Már csak egy nyár, és elkezdi a gimit. A vakáció elején semmit sem szeretne jobban, csak hogy az első becsengetésig csodálatos átalakuláson menjen keresztül, hogy tiszta lappal indulhasson. Úgy érzi, akkor talán végre-valahára elfelejthetné mindazt, ami történt vele. Azt, hogy elveszítette az anyukáját, hogy összeveszett a barátnőjével, és azt az érzést, hogy hatodikban, amikor minden darabokra hullott körülötte, egy rakás szerencsétlenség lett belőle. Csakhogy miközben Myka a szerelmi zűrök és barátságok útvesztőjében csetlik-botlik és a kamasszá válás visszavonhatatlanságával küzd, no meg mindennel, ami ezzel jár, szép lassan ráébred, hogy egy igazi változásra van csak szüksége: ezentúl másképp kell önmagára tekintenie.

Oldalszám: 400
Megjelenés: május 17.
Ár: 2990 Ft
Korosztály: 10+


Chantal Schreiber: Szerelem lólépésben. Lovak, barátság, első szerelem

Rosa, Daisy és Iris a legjobb barátnők. Sok közös van bennük: mindhárman a lovak szerelmesei, és imádják a hosszú vágtákat a szabadban. Tudják, hogy ez örökre így marad – vagy mégsem? Iris hamarosan elköltözik a családjával, így Rosa és Daisy a barátnőjük és szerelmi tanácsadójuk nélkül maradnak. És épp akkor, amikor Rosa sehogy sem bír kiigazodni az érzésein Daniellel kapcsolatban, akivel gyerekkoruk óta a legjobb barátok. Ráadásul feltűnik a színen egy új lány, aki rögtön mindenkit az ujja köré csavar, és Rosa híreket kap sosem látott apukájáról is...

Oldalszám: 272
Megjelenés: május 17.
Ár: 2490 Ft
Korosztály: 10+


Kicsiknek


Liane Schneider: Bori a nagyszülőknél alszik – Barátnőm, Bori

Bori Nagymamáéknál alszik! A nagyszülőknél minden olyan érdekes – és kicsit más, mint otthon. Mások az illatok, az ételnek is más íze van, és Apa régi szobájában is más aludni. Borinak kicsit honvágya lesz, hiányoznak a szülei, de Nagymama és Nagypapa mindig ott vannak, ha szüksége van rájuk. Így aztán a hétvégéből igazi kaland lesz.

Oldalszám: 24
Megjelenés: május 20.
Ár: 890 Ft
Korosztály: 3+


Christiane Tielmann: Berci nyaralni megy – Barátom, Berci

Hurrá! Berci Mamával és Papával egy tanyára indul nyaralni. Természetesen csupa fontos dolgot pakolt be az útra: a plüssnyusziját, a gumicsizmáját, a fürdőnadrágját és a zseblámpáját. Az autó gyorsan megtelik, és kezdődhet az utazás. Elmennek csónakázni, nagy biciklitúrát tesznek és sátorban alszanak. Sajnos a nyaralás túl gyorsan elrepül… Ez a vidám nyári mese remek szünidei olvasmány gyerekeknek és szülőknek.

Oldalszám: 24
Megjelenés: május 20.
Ár: 890 Ft
Korosztály: 3+


Disney Nyuszik – Toppancs pancsol

A vidám kiskacsák hívogatják Toppancsot: azt szeretnék, hogy velük hűsöljön és játsszon a vízben. Vajon a nyuszik is szeretnek pancsolni? Ez is kiderül ebből a bájos pancsolós könyvből.

 

Oldalszám: 10
Megjelenés: május 4.
Ár: 1990 Ft
Korosztály: 0–2


Disney Baby – Tegyük el a kütyüket!

Nehéz elszakadni a kütyüktől? Győzködni kell a gyerekeket, hogy több időt töltsenek a szabadban? Minnie és Daisy is megküzd ezzel, de sikerül megtalálniuk az egyensúlyt. A kedves figurák segítségével ez a kis mese remek lehetőséget nyújt arra, hogyan beszéljük ezt át gyerekeinkkel. Egy segítő könyv az egész családnak.

Oldalszám: 24
Megjelenés: május 20.
Ár: 990 Ft
Korosztály: 3+


Disney Baby – Mozog a fogam!

Minden kisgyerek életében fontos pillanat, amikor megmozdul az első foga. Egyszerre várt és ijesztő dolog. A kedves mesehősök segítségével könnyebb átbeszélni, hogy mi történik a fogorvosnál, hogyan esik ki egy fog és hogy miért várjuk a Fogtündért. Egy igazi segítő könyv a családoknak!


Oldalszám: 24

Megjelenés: május 20.
Ár: 990 Ft
Korosztály: 3+


(via Manó Könyvek)