A Napkút Kiadó novemberi gyerekkönyvei

Egy Isztambulból és egy Zapumából érkező mese várja a legifjabb olvasókat a hónap végén a Napkútnak köszönhetően – utóbbi helyszín érdekessége, hogy a világ egyetlen térképén sem szerepel…

Nur İçözü: Csingiz kalandjai a Nappal

Az Isztambulban élő írónő, Nur İçözü Törökország egyik legünnepeltebb mesekönyvírója: mind ez idáig kilencvennél is több gyermek- és ifjúsági könyve látott napvilágot. Jelen kötetének főhőse, Csingiz egy csupa szem és fül török kisfiú, aki még magától értetődő módon érzi élőlénynek, sőt legjobb barátjának a Napot.

Vidám, szórakoztató történetei – melyekben segítőkész delfinek, bajba jutott teknősbékák, aranyló rózsakertek és beszélő napraforgók is feltűnnek – természetes hangon mesélnek a gyerekeknek az őket körülvevő természet szeretetének és tiszteletének fontosságáról. A kötetet Orosz Anna Linda illusztrációi díszítik. A mesekönyv elsősorban a 6–12 év közötti korosztály számára ajánlott.

Alapár: 2490 Ft
Kedvezményes ár: 1990 Ft
Megjelenés: november 23.
Terjedelem: 84 oldal


Dobó Dorottya: A zapumai kóbor villamos

Zapumában elszabadult szellemvillamos járja a várost, fedélzetén két gyerekkel és egy pulival. Tomi nehezen találja a közös hangot az álomvilágban élő Bogival, ám a villamos rejtélyének felderítése érdekében kénytelen együttműködni a lánnyal. Bogi egy vérbeli kopó alaposságával veszi észre a bűntény kibogozásához szükséges apró jeleket, és csakhamar meglepő magyarázattal áll elő az elszabadult járművel kapcsolatban.

Mindeközben a villamosigazgatóság központi épületében is nyomozás kezdődik, miután váratlan levelet kap a polgármester. Miért indult el vezető nélkül a járat? Mi történik, ha eléri a város villamoshálózatának végét? Hogy menekülnek meg a szerelvényen ragadt gyerekek? És egyáltalán, miért nincs rajta Zapuma a világon egyetlen térképen sem?

Alapár: 2490 Ft
Kedvezményes ár: 1990 Ft
Megjelenés: november 30.
Terjedelem: 136 oldal


(via Napkút Kiadó)