Az 5 legjobb gyerekprogram hétvégére

Ezen a hétvégén Visegrádi Palotajátékokkal, óriásbáb felvonulással, egy izgalmas álomutazással, nyári korcsolyapályával és vízipisztoly csatával várnak benneteket.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Visegrád, Vár és műemléki környezete - július 13-15.

Nyolc országból közel 1000 szereplő érkezik minden év július második hétvégéjén Visegrádra, hogy méltóképpen felidézhessük a királyi székváros legfényesebb történelmi eseményét. E három napon látványos lovagi tornák, pompás királyi menet és esti fáklyás felvonulás, vásár, koncertek és királyi borudvar várja az idelátogatókat, és természetesen a méltán híres királyi palota, gyönyörű reneszánsz kertje és a Salamon-torony is újra pezsgő középkori élettel telik meg.

Királyok a Belvárosban

Székesfehérvár, Fő utca - július 14., 18.00 - 19.00

Július 14-én, szombaton 18 órától jelennek meg a királyi óriásbábok a fehérvári Fő utcán, hogy a Székesfehérvári Királyi Napokra hangoljanak. A legkalandosabb életű magyar király, a tízéves korában megkoronázott Salamon mellett Szent László és felesége, Adelhaid, valamint lányuk, (Szent) Piroska képviseli az immáron 19 tagú óriásbábcsaládot a látványos felvonulásban. A menet 18 órakor indul a Vörösmarty Színháztól, a bemutatók a Varkocs-szobornál, a Mátyás király-emlékműnél és az Országalmánál lesznek.

Utazás a szempillám mögött

Városmajori Szabadtéri Színpad - július 15., 10.30

Egy magányos kisfiú, Lackó, elgurult üveggolyóját hiába keresve elalszik. Álmában különös lények szólítják meg, szobája tárgyai szokatlan alakot öltenek, nyílnak, dőlnek, felemelkednek, átlátszanak. Utazó hősünket egy hűséges kísérő, a Hangya kíséri, akinek szeretete, tiszta barátsága, önfeláldozása katartikus szituációkba helyezi Lackót.

Mozgásban a kultúra! - Csúszkálás a hőségben!

Béke tér - július 14., 15.00 - 19.00

A nyár legmelegebb hónapjában egy 4 évszakos korcsolyapályát építenek fel a Béke téren, melyen a nagy melegben is élvezhetitek a csúszkálás örömét. Azoknak sem kell otthon maradnia, akinek nincs saját korcsolyája, mivel kölcsönözni is lehet. A család összes tagja talál majd számára kedvező elfoglaltságot, hiszen lesz játszóház, arcfestés és légvár is. A részvétel ingyenes!

Vízipisztoly csata

Zalakarosi Fürdő - július 14., 9.00 - 18.00

Az idei év júliusában fergeteges vízipisztoly csatát rendeznek a Zalakarosi Fürdő strandfocipályáján és annak környékén. Az ide érkező harcosoknak lehetőségük lesz a gyakorlópályán 9.00-13.00-ig mesterlövésszé fejleszteni magukat, majd 13.30-14.30-ig szemtől szembe is összecsaphatnak ellenfelükkel. A viadalok legügyesebb lövésze pedig elnyerheti a „Zalakaros párbajhőse” címet.

Jó bizonyítvánnyal vasárnap ingyenes a BODY Kiállítás

Komplex - július 15., 9.00 - 20.00

Július 15-én a 4,5 tanulmányi átlag feletti általános- és középiskolás tanulók ingyen látogathatják a hamarosan záró, 2200 négyzetméteres kiállítást és a több mint 200 preparátumot, ehhez mindössze a bizonyítványukat kell bemutatniuk. Annak sem kell bánkódnia, aki nem érte el ezt az átlagot, de büszke év végi eredményére: nekik a belépésnél apró ajándékkal kedveskednek a szervezők. Az iskolai szünetben a BODY Kiállításon „Legyél te is minidoktor” néven játékos tárlatvezetést tartanak interaktív programokkal és kalandos vetélkedővel.