Az idei első online könyvbemutató a Pagonytól

Egy olyan kötetet mutatnak be (természetesen online), amit a tavalyi karantén hívott életre, és múlt tavasszal kezdték el heti folytatásokban közölni a Facebookon.

Az egyórás élő online eseményre február 4-én, csütörtökön 17 órai kezdettel kerül sor a Facebookon. Wéber Anikó 9–12 éves kiskamaszoknak szóló kalandregényét az Abszolút könyvek Facebook-oldalán kezdte heti folytatásokban közölni a kiadó.

A folytatásról minden héten az olvasók dönthettek, így a történet (és a frissen megjelenő könyv is) olyan, amit a szerző együtt írt az olvasóival. Ez a regény jelenik most meg Örökszerda címen. A bemutatón a szerzővel zajló beszélgetést követően a Budapest Bábszínház művészei olvasnak fel a könyvből, de a szervezők még egy szórakoztató játékkal is készülnek.

Forrás: Pagony

 

Wéber Anikó író, újságíró, pedagógus 2016-ban debütált első ifjúsági regényével, Az osztály vesztesével, amit 2017-ben követett az El fogsz tűnni. Az ellenállók vezére című, 2020-ban megjelent történelmi ifjúsági regényében pedig a szerző a XIX. század közepi Magyarországra, a kiegyezés és a koronázás idejére repíti vissza az olvasót.

Szintén a Pagony Kiadó jelenteti meg kisebbeknek szóló könyveit, a kisiskolás korosztályt megcélzó Marci-sorozatot. Wéber Anikó egyébként nem az Örökszerdában kísérletezett először az interaktív regényírással. Már harmadik, 2018 júniusában megjelent ifjúsági regénye, a Zuhanórepülés szerkezete lehetőséget ad az olvasónak arra, hogy bekapcsolódjon a történetbe, és maga válassza ki a könyv befejezését.


(via Pagony, Wikipédia)