Bábszínház akadályok nélkül

A Vojtina Bábszínház az áprilisi és májusi vasárnap délelőttöket is izgalmassá szeretné tenni online vetítéseivel – ezúttal azonban mindenkit hozzá szeretnének segíteni a teljes élményhez.

A siketek és nagyothallók, valamint a vakok és gyengén látók is akadálymentesítve kapcsolódhatnak be a Vojtina vasárnapi Tavaszjárásaiba! A szokásos műsort 10 órától jelelve láthatja a nagyközönség. A debreceni bábszínház két vetítést is tart ezen a napon, ugyanis ezt egy narrált vetítés is követi majd 11 órától, amely a vakok és gyengén látók számára segíti a befogadást.

A Vojtina Bábszínház alkotói 2004 novemberétől kezdve következetesen törekednek arra, hogy olyan gyerekeknek is nyújtsanak programokat, akik fejlődésükben eltérnek ép társaiktól. A debreceni társulat meggyőződése szerint a speciális intézményen kívüli élmény és tapasztalatszerzés az egyik legfontosabb, amit a Vojtina adhat. A foglalkozások továbbá teret engedhetnek a másokkal való találkozásra, az ép gyermekekkel való kapcsolatfelvételre. A bábjáték eszközeit felhasználva pedig kialakítható a másság elfogadásával kapcsolatos tolerancia.

Forrás: Vojtina Bábszínház

 

A Tavaszjáró alkalmain Ábránd lesz a túravezető, aki a mozgás, a daltanulás és a mesék világába kalauzolja a kis nézőket. „Mozgassuk meg együtt izmainkat, frissüljünk fel énekléssel, és zárjuk a délelőttöt meséléssel!

Zsongjunk együtt akadályok nélkül!”

– olvasható a Vojtina Bábszínház felhívásában.


A program tehát a következő:

2021. 04. 18. (vasárnap)
10 óra:
Tavaszjárás Ábránddal (jelelt): A nagyközönség, valamint a siketek és nagyothalló közönség számára

11 órától:
Tavaszjárás Ábránddal (narrált): A vak és gyengénlátó közönség számára


(via Vojtina Bábszínház)