Boldog születésnapot Marék Veronikának!

A Boribon, Kippkopp, Kockásfülű nyúl szerzője december 19-én lesz 80 éves.

Marék Veronikának sok gyerek, szülő, sőt nagyszülő szeretne köszöntőt mondani. Nem csoda, a József Attila-díjas meseíró és grafikus első kanonikus Boribon könyve 1958-ban jelent meg, azóta pedig rendíthetetlenül ír és rajzol az azóta nagyszülővé cseperedett és a jelen napok kisgyerekeinek egyaránt – szeretetről, félelemről, bánatról, barátságról és mindenről, ami igazán fontos.

A Pagony Kiadó gondozásában a 2000-es évek óta jelennek a szeleburdi kismackó, Boribon régi- és új történetei. Ám ez pusztán egy vékony szelet Marék Veronika mesékkel átszőtt életéből, hiszen neki köszönhetjük Kippkoppot, A Laci és az oroszlánt, A sünik és a csúnya kislányt, Télapót és Ezüstmackót, a Kockásfülű nyulat, Coffit, Pocakot és Paprikát... és még sorolhatnánk.

Hogy mi Veronika titka? Mesehőseit miért szeretik generáció óta kicsik és nagyok? Mert Boribon a gyermeki lélek minden rezdülésének pontos kivetülése.

Életművét megköszöntendő november 18-án délelőtt 10 órától szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a Pagony a Gellért téren könyvesboltban, ahol koncert, köszöntő, kiállítás, diafilmvetítés, kézműveskedés és közös tortázás is lesz! Erre a napra jelenik meg a Pagony kiadó ajándéka Marék Veronikának: egy öt könyves, limitált kiadású, díszdobozos Boribon csomag.