Budapest Street-Story

A Deák17 Galéria által meghirdetett pályázat és kiállítás célja, hogy a diákalkotók szemén keresztül megmutassa, hogy ahányan vagyunk, annyiféleképpen érzékeljük és értékeljük mikrokörnyezetünket.

Az utca fogalma egy mindannyiunk számára megfogható mértékegység: mind ismerjük, mégis mind másképp ismerjük. Ebben a léptékben lehetőség nyílik a pontos ábrázolásra, a fantáziaképek kivetítésére, de akár a kritikus gondolkodás is teret kaphat.

„Most arra vagyunk kíváncsiak, hogy a pályázók

hogyan tudják ezt a sokféleséget történetekkel érzékeltetni – azaz, hogy vajon mennyi történet fér bele egyetlen utcaképbe”

– olvasható a pályázati kiírásban.

Forrás: Deák17 Galéria

 

A pályázatra beérkezett és a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokból a Deák17 Galéria kiállítást mutat be 2021 novemberében. A diákalkotásokból rendezett tárlat tematikusan illeszkedik a 2021. szeptember 9. és december 17. között a galériában látható Budapest Street Archeology című nagyszabású kiállításhoz, mely a fővárosi utcaművészet történetét mutatja be.

Technikai, műfaji megkötés nincs. A pályamunka lehet festmény, rajz, grafika, fotó, installáció, térbútor, szobor, fényfestés, számítógépes program, animáció, videó. A pályázati felhívás általános és középiskolás diákok részére szól, azaz 6 és 19 év közöttiek indulhatnak, egyénileg vagy csoportosan. A pályaművek beküldési határideje 2021. szeptember 19., éjfél. Minden további információt itt találunk.


(via Deák17 Galéria)