Családi filmek csütörtökre

December 24-én szóljon minden a karácsonyról! Kezdjük a napot a Karácsonyi vakációval, majd jöhet Az ember, aki feltalálta a karácsonyt. Kora este érkezik A diótörő és a négy birodalom, majd könyörögjük ki, hogy fennmaradhassunk a Reszkessetek, betörők!-re – hiszen nincs karácsony Kevin nélkül.

Karácsonyi vakáció

Sony Movie Channel – december 24., 7.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az Amerikai vakáció és az Európai vakáció című filmekből jól ismert Griswold család újabb, karácsonyi kalandjaival ismerkedhetünk meg. Az egész család kész az év legmeghittebb ünnepére, a karácsonyra. Mindenki sürög forog, vásárol és csomagol. A családtagok remek ajándékokat vettek szeretteiknek és azon vannak, hogy sikerüljön titokban tartani a meglepetéseket. Ismerve azonban Griswoldékat, tudható, hogy közeleg a katasztrófa. Ahol ők megjelennek, onnan az emberek azonnal menekülni kezdenek, mert körülöttük minden leomlik, összedől, kigyullad, elpusztul. Vajon képes-e egy család romba dönteni a karácsonyt?

A barátságos óriás

Film+ – december 24., 11.00
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A HABÓ, avagy a Hatalmas Barátságos Óriás semmiben sem hasonlít Óriásország többi lakójára. Alig 8 méter magas, túlméretezett fülekkel és kifinomult szaglással rendelkezik, bájosan együgyű, és szeret egyedül lenni. Az igazi óriások, mint Vértunkoló és Húshabzsoló, kétszer olyan nagyok, és legalább kétszer olyan rémisztőek, mint ő. Egy napon a magányos óriás felkeresi a 10 éves Szofit, és magával viszi Óriásországba. A kislány eleinte fél a titokzatos lénytől, de hamarosan megszereti, és a legjobb barátokká válnak. Együtt ellátogatnak Álomországba, ahol a HABÓ megmutatja, milyen varázslatosak az álmok, amiket éjszakánként a gyermekek hálószobáiba fúj. A többi óriás azonban egyre nagyobb veszélyt jelent a kislányra és az egész világra, ezért a két jó barát Londonba megy, hogy figyelmeztesse a királynőt.

Az ember, aki feltalálta a karácsonyt

VIASAT3 – december 24., 12.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Charles Dickens élvezi a sikert és a rajongást, amivel Amerikában fogadják Twist Olivér című regénye turnéján. Családja is élvezi költeni a pénzt, különösen apja, John, aki mindig úszik az adósságokban. Charles így majdnem fizetésképtelenné válik, és gyermekkori rémálma, az adósok börtöne fenyegeti. Ezért úgy dönt, hogy karácsonyig kijön egy új, sikeres regénnyel. Addig azonban csak hat hét van, így az író bezárkózik a szobájába, hogy rátaláljon új hősére. Hamarosan meg is jelenik Scrooge, a fösvény úr, aki mindenhová elkíséri sötét világával és leendő áldozataival, köztük a kicsi Timmel.

Shrek

TV2 – december 24., 16.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Hol volt, hol nem volt, egy messzi mocsárban, meghitt magányban élt egyszer egy morcos ogre, akit Shreknek hívtak. Ám a zöld szörny nyugalmát és életét egy napon fenekestül felbolygatta egy különös esemény: mesebeli lények lepték el a mocsarat – és lepték meg gyanútlan hősünket. A három vak egér futkározott a vacsoráján, a nagy, gonosz farkas feküdt az ágyában, a hét törpe Hófehérke koporsóját tette az asztalára, kunyhója előtt pedig ott nyüzsgött a három hajléktalan kismalac, és mindenféle más varázslatos figurák, akiket a gonosz Farquaad nagyúr űzött el otthonukból. Shrek tehát elment a nagyúrhoz, hogy visszakövetelje a mocsarát, de ehhez előbb meg kell mentenie a szörnyű tűzokádó sárkány karmaiból Fiona királylányt, hogy Farquaad feleségül vehesse, és így király lehessen. A nagy kalandban társa is akad az ogrének: a szószátyár Szamár, aki bármit megtenne Shrekért, egyvalamit kivéve: a világ minden kincséért sem hajlandó befogni a száját. Hamarosan kiderül, hogy a sárkánynál sokkal nagyobb problémát jelent Fiona különös titka...

A diótörő és a négy birodalom

RTL Klub – december 24., 18.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Clarának csupán egy kulcsra van szüksége. Egy kulcsra, aminek nincs párja, mert ez nyitja a dobozt, ami felbecsülhetetlen ajándékot rejt néhai édesanyjától. A keresztapja éves ünnepi bálján a kislány egy aranyfonálhoz jut, ami elvezeti őt az áhított kulcshoz – aminek rögvest nyoma is vész egy különös, rejtelmes párhuzamos világban. Odaát Clara találkozik egy Philip nevű katonával, egy sereg egérrel és három birodalom kormányzóival. Clarának és Philipnek az ominózus negyedik birodalom területére kell merészkedniük, amit egy zsarnok irányít, hogy visszaszerezzék a kulcsot és visszaállítsák a harmóniát e bizonytalan világban.

A Grincs

Film Now – december 24., 20.00
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült A Grincs főhőse magányosan éldegél barlangjában a Kobak-hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mindenféle találmánnyal és szerkentyűvel, melyek a házigazda mindennapi kényelmét szolgálják, így a Grincs csak akkor látja szomszédait Kifalván, amikor kifogy az élelemből. Kifalva minden évben karácsonykor megzavarja hősünk magányát az évről évre egyre nagyobb, fényesebb és hangosabb ünnepléssel. Amikor a kik bejelentik, hogy idén háromszor nagyobb lesz az ünnepség, a Grincs rájön, hogy csupán egy módon biztosíthatja a csendet és a békességet: el kell lopnia a karácsonyt.

Reszkessetek, betörők!

TV2 – december 24., 21.05
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Kevin szülei egy igazi nagy családi karácsonyra készülnek – Párizsban. Az utazás körüli felfordulásban végül csak egyvalamit felejtenek otthon: Kevint. A hatalmas házban magára maradó kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Éppen, amikor már unatkozni kezdene, két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal úgy elbánik a rablókkal, hogy nemsokára ők is azt kívánják, bár utaztak volna inkább Párizsba...