Családi filmek hétfőre

A kicsiket a Csingiling, Az Emoji-film, Az erdő kapitánya, a Sammy nagy kalandja - A titkos átjáró, a Mancs, a Vaiana és a Lúdas Matyi, míg a nagyobbakat a Hotel Transylvania - Ahol a szörnyek lazulnak valamint a Tüskevár várja.

Csingiling

RTL Klub - augusztus 19., 8.15
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Gondolkoztál már valaha azon, mitől váltja színeit és fényeit a természet? Abban a kalandokkal és meglepetésekkel teli országban, ahol Csingiling és négy tündértársnője él, az ő feladatuk, hogy tavaszt varázsoljanak a télből. De még ebben a csodálatos világban sem megy minden könnyedén: ha pedig baj közelít, mi segíthet? A hit, bizalom és egy kis tündérpor!

Az Emoji-film

Film Now - augusztus 19., 9.30
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útjukba. Sőt, egy ismeretlen kéz talán ki is akarja törölni őket...

Az erdő kapitánya

TV2 - augusztus 19., 10.50
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amelynek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. A Kapitány és segédei - Eleméri Ede tizedes és Góliát titkosrendőr - kiszimatolják a veszélyt és akcióba lépnek. Nehezen birkóznak meg az akadályokkal, mert a ravasz Zéró mindig másvalaki bőrében jelenik meg. Szerencsére az agyafúrt Kapitány leleplezi a gazfickókat és megmenti az erdőt a pusztulástól!

Hotel Transylvania - Ahol a szörnyek lazulnak

HBO - augusztus 19., 11.20
12 éven alulaik számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Drakula gróf ötcsillagos luxuskastélyában a szörnyek pihenhetik ki rémes fáradalmaikat. A vámpírok fejedelme hétvégi bulit szervez a féltve őrzött, 118. születésnapját ünneplő kislányának. Erre meghívja a rémes kompániát, az élén Frankensteinnel és menyasszonyával, a múmiával, a láthatatlan emberrel és egy falka vérfarkassal. Az ünnepség vérbő, jó hangulatban telik, mígnem hátborzongató esemény történik: a kastélyba téved egy igazi, élő ember! Ráadásul fiatal, jó fej és megtetszik Drakula lányának.

Sammy nagy kalandja - A titkos átjáró

Minimax - augusztus 19., 11.35
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

1959-et írunk. Sammy a tengeri teknős, ahogy megszületik Kalifornia tengerpartján, bemászik a vízbe és azonnal megtalálja, majd el is veszíti élete szerelmét, a gyönyörű és szintén bébi teknős Shellyt. Minden teknős elindul felfedezni az Óceánt mielőtt visszatér a partra ahol született, így tesz Sammy is, aki a hősies utazás során minden veszélyt kicselez annak reményében, hogy újra lássa Shellyt. Sammy 50 éven át 'járja' a világ Óceánjait miközben legjobb barátjával, Ray-jel együtt tapasztalja meg, hogy az emberek hogyan ártanak a Földnek.

Mancs

TV2 - augusztus 19., 12.25
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Pejó Róbert rendező legújabb alkotását a világhírű magyar mentőkutya története ihlette, azonban a filmtörténete fiktív, a forgatókönyvet a képzelet szülte. A film tiszteletadás a világ összes mentőkutyája előtt, akik bátorságuknak és helytállásuknak köszönhetően gyerekek, nők és férfiak ezreinek életét mentik meg. A Mancs című alkotás egyben a magyar mentőkutyáknak is emléket állít.

Vaiana

Film+ - augusztus 19., 14.50
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Vaiana egy kalandvágyó tini, aki vakmerő küldetésre indul, hogy megmentse népét. Útja során Vaiana találkozik az egykoron hatalmas félistenként tisztelt Mauival, aki szárnyai alá veszi a lányt, hogy igazi felfedezőt faragjon belőle. Együtt vágnak neki a nyílt óceánnak, az út pedig nem szűkölködik az eseményekben. Hatalmas szörnyekkel és elképesztő veszélyekkel szállnak szembe, s közben Vaiana teljesíti ősei küldetését és felfedezi azt, amit a legjobban keresett: saját magát.

Tüskevár

Duna Televízió - augusztus 19., 16.15
12 éven alulaik számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Ladó Gyula, azaz Tutajos városi diák, aki a nyári szünetet a Kis-Balatonnál tölti a rokonainál. Matula bácsi, az öreg pákász mellé szegődik, aki apránként bevezeti őt a berekbeli életbe. Megismeri a természetet, megtanul együtt élni a környezettel. Horgászik, megsüti-főzi amit elejt vagy megfog, jól telnek a napjai. Hamarosan megérkezik barátja, Bütyök is, és együtt kalandoznak tovább Matula bácsi vezetésével.

Lúdas Matyi

TV2 - augusztus 19., 16.25
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A klasszikus Fazekas Mihály-mesének megfelelően Lúdas Matyi, a szegény, furfangos libapásztor kisfiú története elevenedik meg Dargay Attila ma már klasszikussá vált rajzfilmjében. A film igazi csemege. A remek figuráknak kiváló magyar színészek kölcsönzik a hangjukat, és ráadásként Liszt Ferenc és Daróczi Bárdos Tamás fantasztikus zenéje csendül fel.