Családi filmek hétfőre

Ráerősítettek a tévécsatornák a téli szünet karácsonyt követő hétkezdésére: a gyerekek akár egész nap elfoglalhatják magukat, de ha nem akarnak naphosszat a tévé előtt ülni, akkor is lesz miből válogatni. Lesznek például igazi rajzfilmklasszikusok!

Neveletlen hercegnő

RTL Klub – december 28., 11.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ki ne játszott volna el azzal a gondolattal, hogy milyen volna előkelő uraságnak lenni? Uralkodni, szolgákat tartani, élvezni az életet. Nos, a mi kis főhősnőnk, a középiskolás Mia (Anne Hathaway) nem örül túlságosan amikor kiderül, hogy nemesi felmenőkkel büszkélkedhet – méghozzá nem is akármilyen fokon: született hercegnő, s egy kis európai királyság, Genovia trónörököse. A rangért ugyanis meg kell szenvednie az átlagamerikai lánykának. Az etikett-tanulás után jön a stylist, aki a királynőnagyi (Julie Andrews) segítségével a rút és esetlen kiskacsából káprázatos, de legalábbis bájos szépséget varázsol, aki megáll a lábán.

Huncut karácsony

Film Now – december 28., 12.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az elkényeztetett és meglehetősen pimasz kis Eloise a Plaza Hotel legcsillogóbb lakosztályában él dadájával (Julie Andrews), és immár több mint hat éve tartja rettegésben a személyzetet és az igazgatót, Mr. Peabodyt. Az idei karácsonyra azonban minden eddiginél nagyobb veszély leselkedik, Eloise ugyanis a fejébe veszi, hogy megakadályozza az igazgató lánya, a szép Rachel és Brooks, a menő, de rosszindulatú ügyvéd esküvőjét. A terv pofonegyszerű: karácsonyig össze kell hozni Rachelt régi szerelmével, Bill-lel, a pincérfiúval.

A kicsi kocsi újra a régi

RTL Klub – december 28., 14.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Herbie, a csodálatos képességekkel rendelkező bogárhátú Volkswagen 1969-ben az év legnépszerűbb filmje címet tudhatta magáénak, és népszerűsége révén számtalan folytatásnak vált ihletőjévé. 1997-ben elkészült egy újabb kicsi kocsi történet, melyben a megfiatalodott Herbie mellett feltűnik az eredeti film sztárja, Dean Jones is. A kicsi kocsi ezúttal egy új tulajdonoshoz, Hankhez (Bruce Campbell) kerül, és együtt kell megküzdeniük egy ausztrál versenyzővel és az ő ellenséges érzületű, velejéig romlott, gonosz „Herbie”-jével, Horace-szal.

Belle és Sébastien

m2 – december 28., 15.25
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Odafenn a francia Alpokban, ahol a hó tiszta, ahol a zergék mormotákkal kergetőznek és ahol a hegycsúcsok a felhőkbe érnek, van egy csöndes, békés kis falu, ahová a II. világháború idején megérkeznek a megszálló németek. Itt talál egymásra egy magányos gyermek és a gazdája kegyetlensége miatt elszökött kutya. A leleményes és bátor Sébastien megszelídíti a kóborló és vadnak hitt Belle-t. Megismerkedésük és kapcsolatuk egy örök barátság kalandja. Történetükben fontos szerephez jut egy múltját kereső idős férfi, egy szerelemre vágyó ellenálló, egy kalandra éhes fiatal nő és egy megbocsátást kereső német hadnagy is.

Jégkorszak

TV2 – december 28., 16.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

Sid, a nagydumás, kétbalkezes kőkorszaki lajhár lekési a jégkorszak elől melegebb éghajlatra távozó társait. Szerencséjére összefut Manfreddal, a magának való, marcona mamuttal. Ráakaszkodik a biztonságot nyújtó nagydarab állatra, hogy aztán némi viszontagság után együtt találjanak rá egy magára maradt embercsemetére. Manfred és Sid komoly viták után elhatározzák, hogy visszaviszik a gyermeket a családjához. Útközben, nem éppen emberbaráti szeretetből, csatlakozik hozzájuk Diego, a kardfogú tigris is.

Toy Story – Játékháború

RTL Klub – december 28., 16.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

Andy szobájában vidám az élet akkor is, amikor a szoba gazdája távol van. Woody, a beszélő seriffbaba a játékok főnöke, Andy kedvence. Egy nap azonban minden megváltozik. Új kedvenc érkezik Buzz Lightyear, a hipermodern csillagközi lézerharcos személyében. Két dudás nem fér meg még egy gyerekszobában sem. Buzz és Woody hamar ellenségek lennének, ám egy baleset folytán kizuhannak az ablakon. Néhány veszélyes kaland után rájönnek, hogy össze kell fogniuk, ha vissza akarnak jutni Andyhez.

Szörny Rt.

RTL Klub – december 28., 19.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Amikor a felnőttek leoltják a gyerekszoba lámpáját, a sötétből szörnyek bújnak elő, akik az aludni próbálókat ijesztgetik. Ezt minden gyerek tudja. Azt viszont kevesebben sejtik, hogy a rémes figurák nem azért huhognak és ugrálnak a homályban, mert élvezik, ha mások félnek: egyszerűen ez a munkájuk. Sulley, a szőrös, pöttyös óriás az egyik legsikeresebb ilyen cég, a Szörny Rt. csúcsrémisztője. Asszisztensével, a kicsi, gömbölyded és egyszemű Mike Wazowskival járja az emberek világát, hogy sikolyokat gyűjtsön. A különös vállalat rémisztő hétköznapjai azonban fenekestül felfordulnak, amikor a páros egyszer véletlenül a saját világába enged egy kislányt.