Családi filmek keddre

Egy macskává változott milliárdos és egy animációs klasszikusként újjáéledő ókori görög hős, akikért érdemes felkelni kedd reggel. De délután és estefelé is várja a képernyőkön néhány remek ajánlat a téli szünidejüket töltőket.

Kilenc élet

Film+ – december 29., 9.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Tom Brand egy vakmerő milliárdos. Cége, a FireBrand fennállásának legnagyobb dobására készül: az északi félteke legmagasabb felhőkarcolójának építését fejezik be. Tom munkamániája miatt eltávolodik gyönyörű feleségétől, Larától (Jennifer Garner) és lányától, Rebeccától. Közeleg Rebecca 11. születésnapja, és ahogy minden évben, most is csak egy dolgot szeretne: egy cicát. Tom ki nem állhatja a macskákat, de nincs se ideje, se ajándéka, és a véletlen egy furcsa kisállat-kereskedésbe sodorja, ahol az üzlet különc tulajdonosa (Christopher Walken) egy fenséges macskát, Szőrmók urat adja el neki. Az úton hazafelé Tomot szörnyű baleset éri, majd a macska testében éled újjá...

Herkules

HBO – december 29., 10.20
Korhatár nélkül megtekinthető.

Nagy az öröm az Olümposzon: Zeusznak és feleségének, Hérának gyermeke született. Csak a főisten fivére, Hádész nem örül az erős kis Herkules érkezésének, mivel így esélye sincs, hogy Zeusz örökébe lépjen. Az alvilág ura megbízza két ügyefogyott szolgáját, Pechet és Pánikot, hogy tegyék el láb alól Herkulest. A dolog csak félig sikerül: a varázsitaltól Herkules elveszíti halhatatlanságát, az ereje viszont megmarad. Más kérdés, hogy mindenáron be akarja bizonyítani az apjának, hogy hős a javából. A saját bőrén tanulja meg, hogy nem elég az erő – szív is kell ahhoz, hogy valakiből igazi hős legyen.

Belle és Sébastien – A kaland folytatódik

m2 – december 29., 15.25
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az eredeti történet páratlan sikere nyomán Belle és Sébastien megható kalandjai egy új fejezetben folytatódnak. A korábban megismert szereplők új izgalmakkal néznek szembe, amelyek során ismét próbára kell, hogy tegyék bátorságukat és barátságukat, és ismét tanúbizonyságot kell tenniük emberségből. A kalandok során pedig Sébastien családi titkaira is fény derül.

Toy Story – Játékháború 2.

RTL Klub – december 29., 15.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy kacatvásáron Woodyt elrabolják, hogy egy kollekció részeként busás összegért Japánba postázzák. Buzz Lightyear, a rettenthetetlen csillagharcos, Woody hű barátja azonnal mentőakciót szervez a megmentésére. Az akció sikeresen végződne, ha Woody időközben nem változott volna meg. A játékok nagy megdöbbenésére ugyanis úgy dönt, hogy Jess-szel és Szemenaggyal, az egykori tévésorozat bájos szereplőivel marad. Későn jön rá, hogy az álnok Aranyásó valójában rászedte, és új barátait is becsapta. 

Jégkorszak 2. – Az olvadás

TV2 – december 29., 16.10
Korhatár nélkül megtekinthető.

Olvadni kezd a jégtakaró, a világ egyetlen hatalmas élményfürdővé változik. Many, Diego és Sid kénytelenek szembesülni az igazsággal: csak napok vannak hátra az özönvízig. Az életet jelentő bárkáig rögös az út, hát még olyan új útitársakkal, mint Ellie, aki mamut létére oposszumnak képzeli magát, nem beszélve valóban oposszum testvéreiről, a mindig bajkeverő Ropszról és Eddie-ről.

Polar Expressz

VIASAT3 – december 29., 17.05
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Főhősünk még csak tízéves, de már majdnem biztos benne, hogy a Mikulás nem létezik, és a karácsony csak a szülők trükkje, amikor az éjszaka közepén hatalmas robajjal egy csillogó fekete vonat áll meg közvetlenül a házuk előtt. A kalauz azt mondja, érte jöttek. Miután hitetlen hősünk habozva felszáll, a Polar Expressz pöfögve megindul apró pizsamás utasaival az Északi-sarkra, hogy ott részesei lehessenek annak az ünnepi pillanatnak, amikor a Mikulás a manók jelenlétében átadja az általa kiválasztott gyermeknek az első karácsonyi ajándékot.

Hamupipőke

RTL Klub – december 29., 19.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A klasszikus mese élőszereplős feldolgozása a fiatal Ella történetét meséli el, akinek kereskedő apja újból megnősül a lány édesanyjának halála után. Ella szeretettel fogadja új mostohaanyját és lányait, de amikor édesapja is váratlanul meghal, a lány hirtelen egy féltékeny és kegyetlen családban találja magát, új rokonai kénye-kedvének kiszolgáltatva. Bár a legmegalázóbb feladatokat bízzák rá, és cselédként tartják a háznál, Ella nem adja fel a reményt, és mindig édesanyja utolsó szavai lebegnek a szemei előtt: „légy bátor és kedves!” Amikor találkozik egy jóképű idegennel az erdőben, hősünk nem is tudja, hogy egy álruhás herceggel sodorta össze a sors…