Családi filmek péntekre

Az új év első napján nyugodtan aludjunk sokáig, hogy aztán csak lazulni keljünk ki az ágyból. Ebben segítségünkre lesz az első jamaicai bobcsapat, egy nagyon galád család és egy szimpatikus bohóchal. Kora este pedig belecsaphatunk a l’ecsóba.

Némó nyomában

HBO – január 1., 14.25
Korhatár nélkül megtekinthető.

A Nagy Korallzátony környékén az élet tele van veszéllyel. Jól tudja ezt Pizsi, a kis bohóchal, és erre tanítja egyetlen fiát is. Ám az ifjú Némó tele van kalandvággyal. Amikor eljön az idő, és iskolába kell mennie, Pizsi idegesen kíséri el, és szorongva figyeli minden mozdulatát. Aggodalma nem alaptalan, mert Némó – dacolva az intelmekkel – túlúszik a biztonságos határon, hogy megnézzen egy hajót, és egy váratlanul feltűnő búvár hirtelen elragadja. Az aggódó apa Némó keresésére indul...

Reszkessetek, kutyaütők!

m2 – január 1., 15.25
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A család minden tagja a nagyihoz utazik karácsonyra, és hiába szeretnék magukkal vinni, gyakran neveletlenül viselkedő kutyájukat kénytelenek az üresen maradó házban hagyni. Az először unalmasnak tűnő napok a környéken garázdálkodó betörők váratlan felbukkanásával mozgalmassá teszik az üresen maradt ház életét. A család kedvence újonnan szerzett pajtásaival minden trükkjét beveti, hogy pokollá tegye a betolakodók életét.

Jégkorszak: A nagy bumm

TV2 – január 1., 16.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

A horda nem hordja el magát: a jégkorszak sztárjai (Sid, Manny és Diego), valamint rokonaik, szerelmeik és a tápláléklánc összes gyöngyszeme pályája legnagyobb, leglátványosabb kalandjába keveredik. Akkorába, amibe beleremeg a Föld – és egyszerre történik minden. Motkány véletlenül egy jégbe fagyott űrjárműre akad; természetesen nem ért semmit, és természetesen hihetetlen folyamatokat indít be – pedig szokás szerint csak egy makkot szeretne bespájzolni. Ezalatt Manny a családalapításra készülő lányától való elszakadást gyakorolja, Diego szintén rájön, hogy a kardfog nem feltétlenül akadálya a házasságnak, Sid pedig kénytelen szembenézni a ténnyel: az összes barátja rátalált az igaz szerelemre, csak ő nem. Most még...

A karate kölyök

Moziverzum – január 1., 16.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A 12 éves Dre édesanyja Pekingben kap állást, ezért Detroitból a kínai fővárosba költöznek. A fekete bőrű kiskamasz nem örül a környezetváltozásnak; egyetlen pozitív élménye bájos osztálytársa, Mei Ying, akibe első látásra beleszeret – ám ez nem marad következmények nélkül: összetűzésbe kerül a környék nagymenő srácával, a kungfuban is jártas Chenggel. Dre csak úgy tudná kiheverni a megaláztatást, ha legyőzi a kínai fiút. Ehhez azonban meg kell tanulnia a távol-keleti harcművészet fogásait. Szerencsére ott van a karbantartó, Han úr, aki szárnyai alá veszi az elszánt Drét, és kitartó munkával olyan tehetséget farag belőle, aki képes szembeszállni az ellenfelével.

Jég veled!

Film+ – január 1., 16.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Négy, mindenre elszánt jamaicai sportoló úgy dönt, hogy elindulnak négyes bobban a téli olimpián Calgaryban. Semmi sem állhat az útjukba, nem ismernek lehetetlent, és szereznek maguknak egy amerikai edzőt is. Irv (John Candy) egy cseppet sem boldog, amikor kiderül, hogy négy teljesen kezdő atlétával áll szemben, ám rájön, hogy itt a soha vissza nem térő nagy lehetőség: bebizonyíthatja ország-világ előtt, mire is képes valójában. A csapat előtt álló út ugyan kissé rögös, de elszántságban, kitartásban és lelkesedésben nincs hiány. De vajon elég mindez a győzelemhez?

Addams Family – A galád család

HBO – január 1., 18.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Gomez és Morticia Addams New Jersey-ben, egy elhagyott kastélyban élnek. Nemcsak lakájossá tették az épületet, de utódokkal is benépesítették: a hely a béke szigete, távol a civilizáció zajától. A szinte állandó köd pedig elfedi őket a kíváncsi tekintetek elől. A nyugalomnak azonban lőttek, amikor Margaux Needler tévés műsorvezető felfedezi a vidéket, ahova álmodik egy lakóparkot. Csak idő kérdése, mikor robban ki a konfliktus az Addams család és az újonnan épült kertvárosi negyed lakói között.

L’ecsó

RTL Klub – január 1., 18.50
Korhatár nélkül megtekinthető.

Remy, a patkány kölyökkora óta annak az álomnak él, hogy felnőve majd séfként dolgozhat az egyik párizsi étteremben. Hiszen konyhai példaképe, Auguste Gusteau is megmondta, hogy „mindenki főzhet”. A gyakorlat azonban mást mond. Remy a saját bőrén tapasztalja meg, milyen veszélyt jelent egy magafajtának, ha felfedezik a konyhában. Amikor úgy tűnik, hogy álma végképp szertefoszlik, onnan kap segítséget, ahonnan a legkevésbé sem várná: egy kétlábútól. Igaz barátra talál Linguiniben, az egyik étterem szégyenlős, kirúgás szélén álló szemetesfiújában.