Családi filmek szombatra

A kicsiket Az erdő kapitánya, Goofy, a Nagyon vadon és a Stuart Little kisegér, a nagyobbakat Hidalgo - A tűz óceánja, A kőszívű ember fiai, az Egy kutya négy élete és a Minyonok várja.

Az erdő kapitánya

Moziverzum - március 16., 10.20
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amelynek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. A Kapitány és segédei - Eleméri Ede tizedes és Góliát titkosrendőr - kiszimatolják a veszélyt és akcióba lépnek. Nehezen birkóznak meg az akadályokkal, mert a ravasz Zéró mindig másvalaki bőrében jelenik meg. Szerencsére az agyafúrt Kapitány leleplezi a gazfickókat és megmenti az erdőt a pusztulástól! 

Goofy

HBO - március 16., 11.15
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Goofyt eddig csak képregényekből és sorozatokból ismerhettük, de most végre elérkezett a négyballábas, ügye- és eszefogyott eb ideje: a Disney rajzolóitól megkapta élete nagy lehetőségét. 

Hidalgo - A tűz óceánja

Film+ - március 16., 13.25
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Frank T. Hopkins, a hajdani cowboy annak idején maga volt a két lábon járó legenda, mára azonban a férfi (és kedves lova, a Hidalgo nevű musztáng) napja leáldozott. Hazájuk számkivetettjeiként mindkettejüknek bizonyítania kell, amikor Hopkinst - első amerikaiként - meghívják az arábiai sivatag lélekölő terepén megrendezendő "A tűz óceánja" elnevezésű 3.000 mérföldes túlélési versenyre. Minden induló a győzelmet vágyja, ezért a verseny több lesz, mint a büszkeség és becsület próbája; a versenyzők a túlélésért küzdenek, amikor kihívják maguk ellen a sorsot. 

A kőszívű ember fiai

Moziverzum - március 16., 16.00
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A császárpárti Baradlay Kázmér özvegye, szembeszegülve férje végakaratával, jó magyarnak, boldog embernek szeretné látni a fiait. Hazahívja legidősebb fiát, Ödönt Pétervárról, Richardot és Jenőt Bécsből. Kitört a forradalom. A forradalmár lelkületű Baradlayné biztatására fiai apjuk végakarata ellenére, 1848 ügye mellé állnak. A leggyengébbnek tűnő, fényes pálya előtt álló Jenő a szabadságharc leverése után az életét is feláldozza bátyjaiért. 

Nagyon vadon

HBO - március 16., 18.30
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Boog kismedve korától békésen éldegél a csendes Timberline-ben, a helyi erdőőr, Beth garázsában. Tökéletesnek hitt élete fenekestül felfordul, amikor találkozik Elliottal. Boog megszabadítja a nyiszlett, törött agancsú kis szarvast a vadászok kötelékétől. A nagydumás agancsos ráveszi a mackót, nézze meg, milyen a garázsajtón túli világ. Boog belekóstol a nagybetűs életbe, aminek eredményeként a párost visszatelepítik a vadonba. A pánikba esett Boog szeretne haza menni, ehhez kénytelen elfogadni Elliot segítségét. Viszontagságos utazás vár rájuk, teli kalanddal és veszéllyel. 

Egy kutya négy élete

SuperTV2 - március 16., 18.50
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Bailey egy pajkos kiskutyaként jön a világra, története pedig egy szerető kisfiú karjaiban kezdődik. A tapasztalatlan gazdi és a játékra mindig kész eb hamarosan elválaszthatatlan barátokká válnak, akik feltétel nélkül elfogadják egymást. Megannyi izgalmas kalandot élnek át együtt, miközben Bailey arra a nagy kérdésre keresi a választ: mi lehet a létezése célja, mi keresni valója van az emberek között. 
Ahogy múlnak az évek a már aggastyán korba lépő Bailey tudja, hamarosan el kell búcsúznia a számára legfontosabb személytől, akivel élete minden egyes napját megosztotta. Ám ekkor megtörténik a csoda, és egy újabb kölyökkutya testében születik ujjá. Később aztán egy újabb és megint egy újabb eb bőrébe bújva éli mozgalmas, vidám és meghitt pillanatokkal teli életét. Vándorlásai során számos gazdit tanít meg nevetni és szeretni, mialatt próbálja megérteni, milyen küldetéssel született a világra. 

Minyonok

TV2 - március 16., 18.55
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Minyonok története az idők kezdetétől ered. A minyonok sárga egysejtű organizmusként kezdték, és fejlődtek a korokon át, és mindig a leggrúsabb gazdákat szolgálták. Mivel ezeket a gazdákat - a T-Rextől Napóleonig - folytonosan elveszítették, a minyonoknak most nincs kit szolgálniuk, és mély depresszióba zuhantak. Ám egy Kevin nevű minyonnak van egy terve, és Stuarttal, a lázadó tinédzserrel és az imádnivaló kis Bobbal karöltve nekivágnak a világnak, hogy megkeressék azt az új gonosz főnököt, akit a fajtájuk követhet. A trió izgalmas utazásba kezd, amely végül elvezet a következő lehetséges gazdájukhoz, a Bíbor Túlölőhöz, a világ első női szupergonoszához. A jeges Antarktiszról a 60-as évek New Yorkjába utaznak, majd Londonban kötnek ki, ahol az eddigi legnagyobb kihívásukkal kell szembenézniük: meg kell menteniük a minyon fajt a kipusztulástól.

Stuart Little kisegér

Minimax - március 16., 20.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Little család valószínűleg a világ legátlagosabb famíliája. Az ifjú párnak van egy kis háza, egy fia és rengeteg fölös energiája: hát elhatározzák, hogy örökbe fogadnak valakit. Az árvaházban hamarosan rá is találnak a legapróbb és legelhagyatottabb lényre: egy egérre. Stuart Little, a kisegér hamar a család részévé válik: befogadják a rokonok és esténként neki is jár a jó éjt puszi. Csak a család macskája nem tud belenyugodni az új kedvenc érkezésébe. Felbérel néhány rosszarcú kóbor kandúrt, hogy tegyék el láb alól a kicsi, nagyszájú és csupaszív egérsrácot. Kezdődnek a kalandok szárazon, vízen és a Central Park sűrűjében.