Családi filmek szombatra

A kicsiket a Macskafogó 2. - A sátán macskája, a Repcsik: A mentőalakulat, a Szaffi, a Hotel Transylvania 2. - Ahol még mindig szörnyen jó, a Hupikék törpikék - Az elveszett falu és az Óriásláb fia, a nagyobbakat a Szörny Rt., a Hanni és Nanni 3 és a Télapu 2. - Veszélyben a karácsony várja.

Szörny Rt.

HBO - november 16., 8.00
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Amikor a felnőttek leoltják a gyerekszoba lámpáját, a szekrényből szörnyek bújnak elő, hogy ijesztgessék a kicsiket. Ezt minden gyerek tudja. Azt viszont kevesebben sejtik, hogy a rémes figurák nem azért huhognak, mert élvezik. Egyszerűen ez a munkájuk. Sully, az óriás szőrmók az egyik legsikeresebb alkalmazott a cégnél, ő a Szörny Rt. csúcsrémisztője. Asszisztensével, a kicsi, gömbölyded és egyszemű Mike Wazowskival járja az emberek világát, hogy sikolyokat, s ezzel a világának energiát gyűjtsön. A két menő rémisztő hétköznapjai azonban szőröstül-bőröstül kifordulnak, amikor egy Boo nevű kislány a szörnyek világába téved.

Macskafogó 2. - A sátán macskája

Film+ - november 16., 8.30
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Grabowskyt újra akcióba szólítják. A dzsungel mélyén élő macskapopuláció ugyanis továbbra sem hagyott fel az egerek üldözésével. Vadászat közben elkapják a Stanley nevű újságíró egeret, akinek persze eljár a szája. A lényeg, hogy a cicók és a sajtzabálók ismét egymásnak esnek. A küzdelemből természetesen nem maradhat ki Fusimisi professzor zseniális találmánya, amely az elmúlt húsz évben majdnem berozsdásodott és persze Grabowsky sem. Ugyan az évek felette sem szálltak el nyomtalanul, ám kész megmutatni, hogy még mindig egér a talpán.

Repcsik: A mentőalakulat

Film Now - november 16., 8.05
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Miután kiderül, hogy Rozsdás motorjában elöregedett az egyik alkatrész, veszélybe kerül a versenyzői karrierje. Egy kisebb baleset után pedig ráébred, hogy új tapasztalatokat kell szereznie, ezért, légimentőnek áll. Rozsdást a veterán mentőhelikopter, Penge erdőőr veszi a "szárnyai alá", hogy légitűzoltót faragjon belőle. Rozsdásnak hamar rá kell jönnie, hogy a versenyzés csillogó világa után a tűzoltók életében jóval kevesebb szerep jut a rivaldafénynek és sokkal több a kemény, sokszor önfeláldozó munkának. Frissen szerzett tudására pedig nagy szüksége lesz, amikor a Dugattyúcsúcs Nemzeti Park lángba borul, ráadásul pont akkor, amikor egy fontos vendégekkel zsúfolt estély veszi kezdetét a közeli szállodában.

Szaffi

Duna Televízió - november 16., 15.30
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A történet a XVII. században játszódik, amikor a Habsburg-ház elhatározza, hogy kiveri a törököt Magyarországról. Sophie, Ahmed pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia, már kora gyermekkoruktól - a szülők megegyezése alapján - jegyesek. A háború alatt a törököknek és a Botsinkay családnak menekülniük kell, ezért elásnak egy láda kincset váruk udvarában. A kisded Sophie elsodródik a menekülőktől, s egy furcsa öregasszony talál rá. Macskája után elnevezi Szaffinak, és saját gyermekeként neveli fel. Jónás, már felnőtten, visszatér, hogy apja birtokát, na meg az elrejtett kincset visszaszerezze. Ez nem egyszerű feladat, mert az irigyek az életére törnek...

Hanni és Nanni 3

m2 - november 16., 18.15
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Közeledik a záróünnepély. A lányok szorgalmasan próbálják a Romeó és Júliát. Mademoiselle Bertoux Nannit választja ki Júliának, bár összetéveszti Hannival. A darabhoz tévedésből egy fiúiskolát hívnak meg lányiskola helyett. Mindkét iker beleszeret egy Clyde nevű fiúba, aki csak később jön rá, hogy ketten vannak. Daniela is szemet vet rá, emiatt háborúság tör ki. Theobald igazgatónő rátalál régi szerelmére, és Mägerlein tanárnőnek is akad lovagja. A fiúk és lányok a drámából táncműsort csinálnak, amelyben Hanni, Nanni és Daniela játssza a főszerepet.

Hotel Transylvania 2. - Ahol még mindig szörnyen jó

Super TV2 - november 16., 19.15
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Drakula, a világ legismertebb vámpírja nem csak egyszerű szörny: a távoli, erdélyi havasok rejtekében, egy ősi kastélyban szállodát üzemeltet, ahol a rémisztgetésbe belefáradt szellemlények megpihenhetnek és végre az emberektől távol pihenhetnek. Ezen kívül még gyermekét egyedül nevelő, aggódó apa is. Ő és barátai, a sokféle, csak első látásra ijesztő fura figura visszatér, hogy ismét megpróbálja halálra nevettetni nézőit.

Télapu 2. - Veszélyben a karácsony

Filmcafe - november 16., 19.05
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Scott Calvin mindenidők legjobb Télapója, de még neki is meggyűlik a baja a munkaadójával. Hiába az apró alkalmazottak megtisztelő elismerése, a munkaszerződés az Északi sarkon is kötelez. Ezek szeint a menő Mikulásnak karácsonyig feleséget kell kerítenie különben ugrik a vezetői állása. Scott gyorsan helyettes után néz és elindul a minden eddigi feladatnál nehezebbnek ígérkező párkeresésre.

Hupikék törpikék - Az elveszett falu

Moziverzum - november 16., 19.15
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A törpök nem fakulnak. Az egyik okos, a másik ügyes, a harmadik csinos, a negyedik mindenben megbotlik - és a legtöbbjüket meg szeretné főzni egy Hókuszpók nevű, kissé kétbalkezes, de nagy macskabarát hírében álló varázsló.
Hupikék világukra most egy új, az eddigieknél is nagyobb veszély leselkedik, és Törpfalva legjobbjai, Törpapa, Törpilla, Törperős, Dulifuli meg Okoska nagy expedícióra indul, hogy megmentse a bajba jutottakat. De törpénetesen csak újabb kalandokba keverednek... és alig tudnak kikászálódni a csávából.

Óriásláb fia

Minimax - november 16., 20.30
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A kiskamasz Adam átlagos srácnak tűnik, bár az utóbbi időben elég fura dolgok történnek vele: a haja hihetetlenül gyorsan nő, a lába pedig olyan hatalmas, hogy a tornacsukájában sem fér el. A kalandvágyó fiú egy nap különös nyomot követve eljut az erdőbe, ahol a legendás csupaszőr, csupaszív Óriáslábbal is találkozik - akiről történetesen az is kiderül, hogy az édesapja.
Adam először kétségbe esik, de aztán rájön, neki is szuperképességei vannak, és nemhogy hihetetlenül gyorsan fut, de még az állatok nyelvén is tud beszélni. Ám a családi boldogságot hamar megzavarja az Óriásláb nyomában járó gonosz tudósok felbukkanása. Most Adamen a sor, hogy újdonsült barátaival összefogva megmentse bajba jutott apukáját.