Családi filmek szombatra

A kicsiket a Pelyhes - Kalandra fel!, a Némó nyomában, Az oroszlánkirály és a Fantasztikus utazás Óz birodalmába, a nagyobbakat A Lego kaland, a Járgány-derbi, a Huncut karácsony, a Narnia Krónikái 3. - A Hajnalvándor útja és a Rontó Ralph várja.

A Lego kaland

Film+ - január 4., 9.20
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Emmet átlagos fickó. A keze sárga, két ujja van, a feje tetején bütyök tartja a sapkát. A Lego-világ átlagembere, építkezésen dolgozik, és semmi pénzért se késné le kedvenc napi tévésorozatát. Egy félreértés folytán azonban mindenki más azt hiszi: ő a Kiválasztott, a világ megmentésének kulcsfigurája. Különleges figurák egy kis csapatával kell nekivágnia a nagy feladatnak.

Járgány-derbi

Film Mánia - január 4., 11.20
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A 12 éves Ben elhatározza, hogy megnyeri a helyi kisautó-versenyt, ezzel tartozik apja emlékének. A felkészülés közben megtanulja, hogy mi számít igazán az életben, miként lehet egy család sebeit begyógyítani, hogyan védekezzen a csaló ellenfelek, a ravasz uzsorások és a saját édesanyja ellen, aki nem akarja elengedni a versenyre.

Huncut karácsony

Film Now - január 4., 12.30
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az elkényeztetett és meglehetősen pimasz kis Eloise a Plaza Hotel legcsillogóbb lakosztályában él dadájával, és immár több mint hat éve tartja rettegésben a személyzetet és az igazgatót, Mr. Peabodyt. Az idei karácsonyra azonban minden eddiginél nagyobb veszély leselkedik, Eloise ugyanis fejébe veszi, hogy az igazgató lányának, a szép Rachelnek megakadályozza az esküvőjét Brooks-szal, a menő, de rosszindulatú ügyvéddel. A terv pofonegyszerű: karácsonyig össze kell hozni Rachelt régi szerelmével, Billel, a pincérfiúval.

Narnia Krónikái 3. - A Hajnalvándor útja

TV2 - január 4., 13.55
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A két legfiatalabb Pevensie-testvér a távoli rokonuknál lakik Cambridge mellett. Lucy és Edmund számára a legnagyobb nehézséget az unokatestvérük, Eustace elviselése jelenti. Amikor egy nap a három fiatal megáll a különös vitorlást ábrázoló festmény előtt, hihetetlen dolog történik: a kép megelevenedik, és ők a tengerben találják magukat. A Hajnalvándor legénysége menti ki őket. Caspian királytól megtudják, hogy Narniát egy zöld köd fenyegeti. A halálos veszélyt csak úgy győzhetik le, ha összegyűjtik a hét kardot, melyeket Aslan adott a lordoknak.

Pelyhes - Kalandra fel!

m2 - január 4., 18.15
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Közeleg a hideg tél, ilyenkor a legtöbb madár délnek indul, hogy egy melegebb vidéken vészelje át a zord évszakot. Így tesz a kis Pelyhes családja is, ám Ő még túl pici a repüléshez, és egy véletlen folytán lemarad az indulásról. Mikor megérkezik a fagy, a kismadárnak minden bátorságára szüksége lesz, hogy megküzdjön a barátságtalan időjárással és megtalálja a családját. Szerencséjére a kalandban segítségére lesz megannyi új barát.

Némó nyomában

HBO - január 4., 18.15
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az élet a Nagy Zátony környékén tele van veszélyekkel. Jól tudja ezt Pizsi, a kis bohóchal, s erre próbálja megtanítani egyetlen fiát, Némót is. Ám az ifjonc - ahogy az már lenni szokott - tele van kalandvággyal, és amikor eljön az idő, el kell hagynia otthonát, és elindulni az iskolába. Pizsi idegesen kíséri őt, és szorongva figyeli minden mozdulatát. Aggodalma nem is alaptalan, mert Némó, dacolva intelmeivel, túlúszik a biztonságos határon, hogy megnézzen egy hajót, és az apa tehetetlenül nézi végig, ahogy egy búvár hirtelen elragadja csemetéjét.

Rontó Ralph

Filmcafe - január 4., 19.00
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rontó Ralph nem elégedett saját sorsával játékában. Szeretné, ha őt is úgy körberajonganák, ahogy a játék Jófiúját, Fix-It Felixet. A probléma csak annyi, hogy a Rosszfiút senki sem szereti, ám a hősöket annál inkább így, amikor egy modern, fps videojáték érkezik, élén a kőkemény Calhoun őrmesterrel, Ralph meglátja a lehetőséget, amely talán a hősiességhez és a boldogsághoz vezet. Egy egyszerű terv kiötlésével besurran a játékba, de nevéhez méltón mindent elront: akaratlanul szabadon ereszt egy halálos ellenséget, amely a játékterem minden játékára veszélyt jelent. Ralph egyetlen reménye Vanellope von Schweetz, igazi bajkeverő figura egy cukormázas versenyzős játékból, aki talán meg is tanítja majd Ralph-nak, hogy mit jelent Jófiúnak lenni. Mielőtt az egész játékteremnek Game Over lenne, Ralph vajon rájön-e arra, hogy minden adottsága megvan ahhoz, hogy hős legyen?

Az oroszlánkirály

RTL Klub - január 4., 19.25
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az állatok királyának, Mufasának első fiúgyermekeként Szimba a trónörökös. De nem nézi mindenki jó szemmel érkezését. Szimba gonosz nagybátyja, a hiénákkal szövetkező Zordon régóta feni a fogát a király trónjára. Ármánykodásának köszönhetően a kis Szimba életveszélyes helyzetbe kerül és csak édesapja önfeláldozó bátorságának köszönhetően éli túl a helyzetet. Zordon azonnal magához ragadja a hatalmat, a kis oroszlán pedig bánatában világgá megy. Amikor életerős hím oroszlánná érik, elhatározza, hogy bosszút áll apja gyilkosán és visszaszerzi a trónt, hogy apja szellemében ő legyen az új Oroszlánkirály.

Fantasztikus utazás Óz birodalmába

Minimax - január 4., 20.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A ravasz és galád Urfin legfőbb vágya, hogy átvegye a hatalmat a meseszép Varázs Földe felett. Az általa készített fa bábuk segítségével sikerül is elfoglalnia a békés Smaragdvárost, ám egy valakivel nem számol. Dorothy éppen hazafele igyekszik Kansasbe, ám előtte még segítségül hívják őt Smaragdváros lakói. A bátor kislány nem egyedül vág neki a kalandnak, régi barátai, Oroszlán, Bádogember és Madárijesztő is segít neki legyőzni a gonosz Urfint.