Családi filmek szombatra

A legjobb stúdiók legjobb animációs filmjei (köztük a Madagaszkár és a Szörny Rt.) mellett olyan frissebb animációkat is láthattok, mint A Lego Ninjago film vagy a Hotel Transylvania – Ahol a szörnyek lazulnak. A koránkelőket pedig Robin Williams szórakoztatja.

Flubber – A szórakozott professzor

Filmcafe – augusztus 8., 7.05
12 éven aluliak számára nem ajánlott!


Phillip Brainard (Robin Williams) professzor olyannyira a tudomány megszállottja, hogy néha már semmi másra nem tud figyelni. Nem csoda hát, hogy kétszer is elfelejtett megjelenni a saját esküvőjén. Pedig valójában mindent azért tesz, hogy végre létrehozza azt a forradalmian új energiaforrást, ami megoldhatná a kedvese (Marcia Gay Harden) által vezetett tudományos intézet súlyos anyagi gondjait. Hű segítőtársa, az imádni való kis repülő robot, Weebo, aki igyekszik mindent megtenni kedvenc professzoráért. A harmadik esküvőre készülődve egy nap a professzor laboratóriumában végül is megszületik a nagy mű: egy olyan ragacsos izé, a rugacs, ami ha bármihez hozzáér, képes hihetetlen sebességgel megröptetni.

A Lego Ninjago film

Film+ – augusztus 8., 8.55
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Ninjago csöpp szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Még szerencse, hogy hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és meghökkentő fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget. De kik lehetnek ők? Senki sem tudja. És nem is sejtik, hogy az éjszakai szuperharcosok nappal egész másfajta ellenséggel küzdenek. Ugyanis osztálytársak a helyi gimiben, és a középiskolások egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.

Madagaszkár

Mozi+ – augusztus 8., 11.15
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Alex, az oroszlán a nagyvárosi dzsungel királya, mivel ő a New York-i Central Park állatkertjének fő attrakciója. Ő és legjobb barátai, Marty, a zebra, Melman, a zsiráf és Gloria, a víziló egész eddigi életüket kellemes fogságban töltötték, pazar étkek közt, zöldövezeti környezetben. Ám Martyn úrrá lesz a kíváncsiság, és néhány rendkívüli pingvin segítségével megszökik. Barátai kitörnek az állatkertből, hogy visszahozzák a zebrát, akire a Központi pályaudvaron akadnak rá. Mielőtt azonban hazatérhetnének, elkábítják, elfogják, bedobozolják és egy Afrika felé tartó hajóra pakolják őket a jószándékú emberek, akik úgy gondolják, hogy megmentik az állatokat a nagyvárosi élet stresszétől. Amikor a cselszövő pingvinek megrongálják a hajót, hőseink Madagaszkár egzotikus szigetének partján találják magukat.

Hotel Transylvania – Ahol a szörnyek lazulnak

TV2 – augusztus 8., 13.55
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Drakula gróf ötcsillagos luxuskastélyában a szörnyek pihenhetik ki rémes fáradalmaikat. A vámpírok fejedelme hétvégi bulit szervez féltve őrzött, 118. születésnapját ünneplő kislányának. A partira meghívja a rémes kompániát, élén Frankensteinnel és menyasszonyával, a múmiával, a láthatatlan emberrel és egy falka vérfarkassal. Az ünnepség vérbő, jó hangulatban telik, mígnem hátborzongató esemény történik: a kastélyba téved egy igazi, élő ember! Ráadásul fiatal, jó fej és mindennek a tetejébe megtetszik Drakula lányának…

Szörny Rt.

Paramount Channel – augusztus 8., 14.25
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Szörny Rt. legjobb rémisztője, Sulley és asszisztense, Mike sikolyokat gyűjt, hogy így szerezzenek energiát a városuknak. Életük azonban felfordul, amikor egy kislány betéved a szörnyek világába. A két jó barátra vár, hogy az általuk Boo-nak elnevezett gyereket visszajuttassák a saját világába, még mielőtt bárki rájön, mi történt – főleg Sulley fő ellensége, egy Randall nevű kaméleon (akitől Boo nagyon fél) és hőseink főnöke, Mr. Waternoose okozhat problémát.

Fogtündér

VIASAT6 – augusztus 8., 14.40
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Derek Thompson a jégkorongliga egyik legkeményebb játékosa, aki nem hisz a mesékben. Nem véletlen, hogy összetöri legfiatalabb rajongói álmait. Hányaveti magatartása a magánéletében is megmutatkozik, ami veszélyezteti a barátnőjével, Carlyval való kapcsolatát. Ezt tetézi, amikor elmondja Carly kislányának, Tessnek, hogy a fogtündér nem létezik. Mindez nem marad következmények nélkül: Derek váratlanul a hitetleneket vizsgáló bizottság előtt találja magát, akik két hét tündérlétre ítélik. A férfi azt hiszi, az egész csupán rossz álom – ám legnagyobb megdöbbenésére szárnyak nőnek ki a hátából.

Elnökcsemete

Film+ – augusztus 8., 16.15
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Sam Simms FBI-ügynök (Sinbad) élete legnehezebb megbízatása előtt áll. Feladata, hogy Amerika első emberének, az Egyesült Államok elnökének egyetlen fiacskája, Luke mellett teljesítsen őrző-védő szolgálatot az „aranykalitká”-ban. A megátalkodott kölyök – foglalkozását tekintve kiskamasz – ráadásul még csak nem is arról híres, hogy megkönnyítené a körülötte élők életét. Kisded játékai miatt a Fehér Ház mindennapos szereplője az újságok botrány rovatának. Simmst azonban nem olyan fából faragták, hogy meghátráljon a feladattól, hiszen neki sem kell a szomszédba mennie egy-két elképesztő ötletért. Ha harc, hát legyen harc!