Családi filmek szombatra

A tévécsatornák sajnos nem igazán tettek ki magukért gyerekműsorok tekintetében a szombati munkanapon (pedig a tanév még nem kezdődött el, szóval biztos sokan lesznek otthon), de mi azért összegyűjtöttük nektek, amit lehetett.

Asterix: A varázsital titka

HBO – augusztus 29., 7.25
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Panoramix druida fagyöngyszedés közben leesik a fáról. Az eseten elgondolkodva rájön, hogy a reflexei már nem olyan élesek, mint ifjú korában. Eljött az ideje, hogy utódot keressen magának. Ez azonban nem is olyan egyszerű feladat. Asterixszel és Obelixszel útnak indul, hogy találjon egy olyan druidát, aki méltó arra, hogy megismertesse vele a mágikus főzet receptjét. Eközben egy gonosz varázsló megpróbálja megszerezni a varázsital receptjét, míg a rómaiak megtámadják a falujukat.

Maugli, a dzsungel fia

Film+ – augusztus 29., 9.00
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

India fenséges, buja dzsungelében kis karaván halad. Az indiánokból és brit gyarmatosítókból álló menettel tart többek közt egy ötéves kislány, Kitty, valamint a hasonló korú, egzotikus arcú kisfiú, Maugli. Az egymást nagyon kedvelő két gyönyörű gyereknek van még egy közös vonása: egyiküknek sem él az édesanyja. A karaván nyugalma egyszeriben elszáll, amikor felbukkan a dzsungel félelmetes ura: Sir Kán, a tigris. Hatalmas zűrzavar támad, tűz üt ki, és Mauglival a dzsungel belsejébe robog az égő szekér. A vadon új lakója hamarosan összebarátkozik egy tucat farkaskölyökkel, megmenti egy medvebocs életét, és lassanként a többi dzsungellakóban is barátra lel.

A Madagaszkár pingvinjei

Mozi+ – augusztus 29., 9.30
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A szuperkémek nem az égből pottyannak le, hanem a tojásból bújnak elő. Íme, a nemzetközi kémvilág legtitkosabb, legizgalmasabb és legviccesebb madarai: Kapitány, Kowalski, Rico és Közlegény! A legyőzhetetlen csapat ezúttal rendkívüli kaland felé totyog: Dr. Octavius Vízagy világuralomra törő főgonosz keze egyre messzebbre ér el – talán mert nyolc van neki. A pingvinek kénytelenek egyesíteni erőiket egy földalatti szervezettel, az Északi Széllel, hogy együtt szálljanak harcba a közös ellenség ellen. A két cég munkamódszerei meglehetősen különböznek, de ha le akarják győzni ravasz ellenségüket, akkor mégis vállt vállnak, szárnyat szügynek vetve kell harcolniuk. Különben a világ furcsa változásokon mehet keresztül…

Szörnyen boldog család

Paramount Channel – augusztus 29., 11.25
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik, és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay múmiává, Max pedig vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél világon át, és hőseinknek minden leleményességükre szükségük van, hogy megtörjék az átkot. A szokatlan kaland során Wishbonék jó néhány igazi szörnnyel is megküzdenek, nem utolsósorban az ellenállhatatlanul elbűvölő Drakula gróffal, aki halhatatlan szerelmével üldözi Emmát. A családi boldogság felé vezető út tehát tele van buktatókkal és éles kanyarokkal – vagy inkább mondjuk úgy, hogy éles fogakkal!

Én, Pán Péter

Film Mánia – augusztus 29., 12.50
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A sikeres skót színpadi szerző, James Matthew Barrie (Johnny Depp) egy nap találkozik a Llewelyn Davies családdal: négy árva fiúval és gyönyörű édesanyjukkal (Kate Winslet). Barrie a rosszallások ellenére összebarátkozik a családdal, és a fiúkkal mindenféle huncutságot eszelnek ki. Kivételes képzelőereje vitorláshajóvá változtatja a domboldalt, az egyszerű botból óriási kard lesz, a levegőbe eregetett sárkány pedig elvarázsolt tündérként lebeg. Így válnak a Llewelyn Davies fiúk annak a Sohaországnak az „Elveszett Fiaivá”, ahol mindenki tud repülni, ahol egymást éri a sok csoda, csíny és huncutság, s ahol még az idő is megáll.

Artemis Fowl

HBO 2 – augusztus 29., 18.00
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A tizenkét éves Artemis Fowl valóságos zseni. Nem akárkiktől örökölte képességeit, hiszen zseniális bűnözők leszármazottja. Amikor az apja rejtélyes körülmények között eltűnik, Artemis hűséges védelmezője, Butler társaságában a felkutatására indul. Útja során felfedez egy ősi, föld alatti civilizációt, amit tündérek népesítenek be. Miközben megpróbálja kideríteni, hogy a tündéreknek vajon köze lehet-e az apja eltűnéséhez, háborúba keveredik a nagy hatalmú lényekkel. Eoin Coffer regényéből.

G-Force – Rágcsávók

AMC – augusztus 29., 19.20
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Titkos kormányprogram keretében Amerikában már hosszú évtizedek óta képeznek ki állatokat különféle hadi célokra. A kísérletek új fázisba lépnek, amikor áttörést érnek el egy új felfedezéssel. Megalakul a G-Force különítmény, amit a legmodernebb kémfelszereléssel látnak el. Az osztag vezetője a tengerimalac, Darwin, aki az egység tagjait a legjobbakból verbuválta: ott van a fegyverspecialista Blaster, Juarez, a szexi harcművész, Mooch, a bögöly, a kiváló felderítő, valamint a számítógépes szakértő vakond, Speckles. Feladatuk, hogy megállítsák a világuralomra törő ördögi milliárdost.