Családi filmek szombatra

Aki szereti az állatokat, annak malaca van: egy rosszcsont báránnyal, egy kutyaszorítóba került előkelő egérrel, egy háromtonnás kardszárnyú delfinnel és alsó hangon 101 kutyával találkozhat szombaton a tévéképernyőn.

Huncutka

Filmcafe – szeptember 26., 7.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Huncutka (Alisan Porter), az árva kislány és Bill Dancer (James Belushi) munka és hajlék nélkül járják az utcákat. Egy vacsoraszerzés ürügyén megismerkednek Greyjel, a gazdag ügyvédnővel (Kelly Lynch), akit rabul ejt a bájos fürtöske és torzonborz testőre. Ám Grey féltékeny barátja azonnal tárcsázza a gyámhatóság számát, s úgy tűnik, sikerül Billt börtönbe, Huncutkát pedig az árvaházba juttatnia. Nem számol azonban a Huncutkáékhoz ragaszkodó barátnőjével…

Shaun, a bárány – A film

Film+ – szeptember 26., 8.10
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Shaun egy okos, ám rosszcsont bárány, aki a Moszatvég farmon él nyájával, a Gazda és a Bitzer nevű jólelkű, ám tehetségtelen juhászkutya óvó tekintetétől kísérve. Bár Shaun minden erejével azon van, hogy feldobja az unalmas tanyasi napokat, egy idő után úgy dönt, izgalmasabb kalandok után néz. Persze az ilyesmivel nem árt vigyázni. Az események hirtelen elszabadulnak, és Shaun csínytevésének eredményeként a Gazda kénytelen lesz hátrahagyni szeretett farmját. Hősünknek a saját patái közé kell venni a dolgokat, ezért a nyáj segítségével a közeli nagyváros felé veszi az irányt, hogy segítsen a Gazdán.

Elvitte a víz

Film+ – szeptember 26., 11.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Roddy tagadhatatlanul előkelő társasági egér, aki a házi kedvencek édes életét éli egy kensingtoni luxuslakásban. Amikor egy Sid nevű csatornapatkányt köp ki a lefolyó, és a jövevény úgy dönt, megütötte a főnyereményt, Roddy úgy akar megszabadulni a kártevőtől, hogy a „jacuzzi”-ba csábítja. Noha Sid egy tudatlan tuskó, nem bolond, így végül Roddy lesz az, akit elvisz a víz Patkopolisz nyüzsgő csatornavilágába. Itt hősünk találkozik Ritával, a kalandor csatornatisztítóval, aki hűséges hajóján, a Jammy Dodgeren járja a szennyvizeket.

Szabadítsátok ki Willyt!

RTL Klub – szeptember 26., 13.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Willy, az óceántól és családjától elszakított háromtonnás kardszárnyú delfin (ismert elnevezése: gyilkos bálna) elenyésző számú hétvégi turistát kellene, hogy szórakoztasson a kisvárosi delfináriumban, amire azonban nem hajlandó a fogságban. A kőszívű tulajdonos be akarja zárni a show-t. Ekkor találkozik Willyvel Jesse, a tizenkét éves, családi háttér nélküli utcagyerek. Gyorsan egymásra találnak, ám Willy még új barátja kedvéért sem hajlandó produkálni magát a nagyközönség előtt. A főnök most már hajthatatlan, s Willy elpusztítása mellett dönt, amit Jesse és az idomárok nem hagyhatnak.

Nicsak, ki beszél most!

SuperTV2 – szeptember 26. 14.40
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

James (John Travolta) és Mollie (Kirstie Alley) boldog házasságban élnek már hat éve. Van két gyermekük, és persze a velük járó összes gond. James nagyon jó állást kap egy nagy légitársaságnál, és egyre több időt kell a levegőben töltenie. Mollie tűri egy darabig, hogy minden az ő nyakába szakad, de mikor a férfi főnöknője kikezd Jamesszel, betelik a pohár…

A királynő kutyája

HBO – szeptember 26., 16.35
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat – de a bájos pofinak senki sem tud ellenállni. Ám amikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxusélet tovaszáll, és hirtelen minden a feje tetejére áll. A királyi négylábúnak meg kell tanulnia, hogyan váljon nemes lelkű ebbé, miközben igaz barátokra lel, és a nagy szerelem is rátalál.

101 kiskutya

Cool – szeptember 26., 18.40
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Roger (Jeff Daniels) és Anita (Joely Richardson) a parkban ismerkednek össze kutyáiknak köszönhetően. Szerelem első látásra, akárcsak a két dalmata között, akik hamarosan 101 pöttyös kiskutyával állítanak haza. Az idillnek azonban hamar vége szakad: a velejéig gonosz Szörnyella De Frász (Glenn Close) szemet vet a jószágokra, és elrabolja a kiskutyákat, hogy újabb szőrmebundát varrathasson magának.