Családi filmek szombatra

Ezen a november végi szombaton korán érkezik a karácsony a Grincs és Az öt legenda-beli Mikulás képében. De duplázhatunk is egyet a Harry Potter-univerzumban, hiszen egymás után adják le a Legendás állatok és megfigyelésüket és folytatását.

A Grincs

Film Now – november 21., 8.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült A Grincs főhőse magányosan éldegél barlangjában a Kobak-hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mindenféle találmánnyal és szerkentyűvel, melyek a házigazda mindennapi kényelmét szolgálják, így a Grincs csak akkor látja szomszédait Kifalván, amikor kifogy az élelemből. Kifalva minden évben karácsonykor megzavarja hősünk magányát az évről évre egyre nagyobb, fényesebb és hangosabb ünnepléssel. Amikor a kik bejelentik, hogy idén háromszor nagyobb lesz az ünnepség, a Grincs rájön, hogy csupán egy módon biztosíthatja a csendet és a békességet: el kell lopnia a karácsonyt.

Nagyon vadon 2.

Mozi+ – november 21., 9.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Miután tetőtől patáig belezúgott Giselle-be, Elliot épp arra készül, hogy oltár elé vezesse a csinos gidát, de néhány elkényeztetett öleb keresztülhúzza a tervüket azzal, hogy elrabolják Mr. Weenie-t. Boog, Elliot, McSquizzy, Buddy és a többi erdei állat felkerekednek hát, hogy kiszabadítsák kertvárosi börtönéből hurka szabású barátjukat, ám hamarosan ellenséges területen találják magukat: a házi kedvencek birodalmában. Fifi, a puccos pudli által vezetett szobatiszták brigádjának pedig esze ágában sincs harc nélkül lemondani Mr. Weenie-ről.

Paddington 2.

RTL II – november 21., 12.10
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mindenki kedvenc macija, a dédelgetnivaló Paddington boldogan éldegél a Brown családdal Windsor Gardensben, ahol az előző részben talált otthonra. Paddington csupa szív és vidámság, és amerre csak jár, marmeládot osztogat – így nem csoda, hogy roppant népszerű a helyiek körében. A kismackóra nagy feladat vár: közeleg imádott nagynénje, Lucy századik születésnapja, ezért méltó ajándékot kell kerítenie neki. Amikor Mr. Gruber régiségboltjában észrevesz egy különleges könyvet, azonnal tudja, hogy az az igazi. És mivel a könyv nincs ingyen, lelkes hősünk furábbnál furább munkákat vállal el, hogy megvehesse. Ám ekkor a nagybecsű művet ellopják, és Paddingtonra, no meg Brownékra vár, hogy leleplezzék a gaz tolvajt.

Az öt legenda

TV2 – november 21., 13.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A legenda szerint a Holdbéli Ember azért választotta ki a Húsvéti Nyuszit, a Mikulást, a Fogtündért és a Homokembert, hogy vigyázzák a gyerekek álmait, s gondoskodjanak arról, hogy biztonságban nőjenek fel. A gonosz Szuroknak, azaz a Mumusnak azonban már elege van ebből, és abból is, hogy a szülők állandóan vele riogatják a kicsiket. Ezért az álmokból rémálmokat csinál, az örömből félelmet, a fényből sötétséget. Így az őrzők veszélybe kerülnek. Ám akad segítség, a száműzetésből visszatérő Dér Jankó, az ötödik legenda személyében…

Legendás állatok és megfigyelésük

HBO 3 – november 21., 14.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

1926-ban New Yorkba érkezik az ifjú Salmander professzor, a bűvös fenevadak szakértője. Egy új bestiát készül beszerezni ritka és veszélyeztetett mágikus lényekből álló gyűjteményébe, ám hamarosan fordul a kocka, és varázslatos bőröndjéből kiszökött saját teremtményeit kell megtalálnia. Ebben egy jó szándékú mugli (Amerikában magnix), egy lefokozott varázslólány és annak kacér, gondolatolvasó húga lesz a segítségére. Egyikük sem sejti, milyen veszedelmes dolgokkal kell szembenézniük.

Legendás állatok – Grindelwald bűntettei

HBO 3 – november 21., 16.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette állnak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie és az auror Propentina, valamint a legjobb szívű mugli, Jacob. És persze visszatér a varázslók és emberek közötti békességet gyűlölő, nagy hatalmú és mindenkin átgázoló Gellert Grindelwald (Johnny Depp), de feltűnik az ifjú Dumbledore is.

Mary Poppins visszatér

RTL II – november 21., 18.20
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Mary Poppins visszatér a gazdasági válságtól sújtott, 1930-as évekbeli Londonban játszódik, 24 évvel az első rész után. Michael Banks három gyermekével és házvezetőnőjével, Ellennel még mindig a Cherry Tree Lane-en lakik, és abban a bankban dolgozik, melyben egykoron apja is. Nővére, Jane anyjuk nyomdokába lépve áll ki a munkavállalók jogaiért, miközben segítő kezet nyújt Michael családjának. Miután Michaelt súlyos veszteség éri, a talányos dadus, Mary Poppins ismét felbukkan az életükben, és különleges varázsképességei, no meg a mindig vidám lámpagyújtogató, Jack segítségével segít a családnak ismét felfedezni az élet örömeit és csodáját.