Családi filmek szombatra

A csatornák biztos már a karácsonyra tartalékolnak, de ezen a decemberi szombaton csak kínkeservesen tudtunk épkézláb gyerekfilmeket összeválogatni nektek. Ezért az elmúlt hetekben már sugárzott mesékkel vigasztalódhattok!

Seholország

Paramount Channel – december 12., 8.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Evan befektetési tanácsadó, aki többet foglalkozik a tőzsdei árfolyamokkal, mint a kislányával. A hétéves Olivia így fantáziavilágba menekül, ahol hercegnőkkel barátkozik. Evanre viszont rossz idők járnak: veszélyben van az állása, egyre kevesebb a kuncsaftja. Lánya ráadásul telerajzolja az üzleti feljegyzéseit a képzeletbeli hercegnők gondolataival. A végsőkig elkeseredett férfi a hercegnők üzeneteinek felhasználásával tart prezentációt a befektetőknek. Legnagyobb megdöbbenésére a jóslatok valóra válnak. Mindez arra készteti, hogy átértékelje a lányához fűződő kapcsolatát.

Kung Fu Panda

Film Now – december 12., 9.20
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A rendkívül lelkes, eléggé nagydarab és kissé esetlen Po a legnagyobb kungfurajongó – ami nem éppen előny, ha az ember (vagyis panda) a családi levesbüfében dolgozik naphosszat. Ám váratlanul őt választják ki arra, hogy teljesítsen egy ősi jövendölést, így Po álma valóra válik: bekerül a kungfu világába, és együtt gyakorolhat bálványaival, a legendás Őrjöngő Ötössel, azaz Tigrissel, Daruval, Sáskával, Viperával és Majommal, gurujuk, Shifu mester vezetésével. Hőseink nem is sejtik, hogy a bosszúszomjas és alattomos hóleopárd, Tai Lung már úton van feléjük, és Pónak kell megvédenie mindenkit a közeledő veszélytől. Vajon valóra tudja váltani álmát, és kungfuhős lesz belőle? Po teljes szívével – és terjedelmével – a feladat megoldásán fáradozik, s végül rájön, hogy leggyengébb pontjai lesznek a legnagyobb erényei.

Hotel Transylvania 2. – Ahol még mindig szörnyen jó

Sony Max – december 12., 14.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Drakula, a világ legismertebb vámpírja nem csak egyszerű szörny: szállodát üzemeltet a távoli erdélyi havasok rejtekében, egy ősi kastélyban, ahol a rémisztgetésbe belefáradt szellemlények megpihenhetnek, és végre az emberektől távol pihenhetnek. Ezenkívül még gyermekét egyedül nevelő, aggódó apa is. Ő és barátai, a sokféle, csak első látásra ijesztő fura figura visszatér, hogy ismét megpróbálja halálra nevettetni a nézőket.

Gólyák

AXN – december 12., 15.25
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az újszülöttet a gólya hozza. Illetve dehogy! Régen talán így volt, de ma már a gólyák egy multinacionális internetes áruszállító cégnél vállalnak szállítmányozást. Junior a vállalat legsikeresebb tehergólyája, és éppen előléptetés előtt áll, amikor véletlenül működésbe hozza a Babagyártó gépet, ami (hisz ez a dolga) gyárt is egy bűbájos, de engedély nélkül „készült” kislányt. Junior a gyárban fellelhető egyetlen ember segítségével igyekszik minden nyomot eltüntetni a főnöke szeme elől. Olyat tesz, amit még sosem: elszállítja a babát. Hosszú, kalandos és meghökkentő felfedezésekkel teli útja végén egy család boldog lesz – viszont az egész világ megváltozik.

Vén csontok

Film+ – december 12., 15.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Dan és Charlie nemcsak barátok, de üzlettársak is egyben. Életük nagy lehetősége előtt állnak: jó üzletnek néznek elébe. Egészen addig, amíg egy napon beállít Dan exe, és közli vele, hogy van egy hatéves, vegyes ikerpárja, akiknek ő az apukája. A nő nem teketóriázik sokat, a férfi nyakába varrja a lurkókat, mondván, neki egy rövid időre börtönbe kell vonulnia. Nosza, lőttek a legényéletnek! A kölykökhöz mit sem értő párosnak nem kis erőfeszítésébe kerül, hogy megbirkózzon a helyzettel – lehetőleg anélkül, hogy mindez a barátságuk és az üzlet rovására menne.

Szörny egyetem

Film+ – december 12., 17.20
Korhatár nélkül megtekinthető.

Emlékeztek még Mike Wazowskira és James P. Sullivanre, vagyis Mike-ra és Sulley-ra, a két elválaszthatatlan jó barátra? Még a 2001-es a Szörny Rt. című filmben találkozhattunk velük. Most még messzebb utazunk vissza az időbe, egészen odáig, amikor ők ketten először találkoztak egymással az egyetemen. Hőseink az első pillanattól kezdve ki nem állhatták egymást, és nemcsak a külsejük, de tulajdonságaik sem különbözhettek volna jobban egymástól. Most kiderül, hogy Mike és Sulley milyen kalandok során váltak a legjobb barátokká.

Vuk

m2 – december 12., 18.10
Korhatár nélkül megtekinthető.

A jól ismert történet kezdetén gyermekáldás köszönt a rókacsaládra. Minden újszülött életrevaló, de az egyikük különösen csintalan. A szülők úgy vélik, a nagyapjára ütött, ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába a kis rókát. Befogadja barlangjába, és vadászni tanítja. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére bátor rókává fejlődik. Okosságát bizonyítja akkor is, amikor kiszabadít egy rókalányt a vadász fogságából...