Családi filmek szombatra

A közelgő hétköznapok elől a téli szünet utolsó hétvégéjén olyan varázslatos világokba menekülhetünk, mint a kerti törpék, Az arany iránytű vagy a legóemberkék birodalma. De lesznek cicák is, minden mennyiségben!

Sherlock Gnomes

SuperTV2 – január 2., 8.05
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Gnómeó és Júlia folytatásában a címszereplők megérkeznek a nagyvárosba családjukkal és barátaikkal, és a legfőbb gondjuk, hogy előkészítsék kertjüket a tavaszra. Ám hamarosan rájönnek, hogy valaki kerti törpéket rabol London-szerte. Amikor Gnómeó és Júlia hazatérnek, kiderül, hogy a kertjükből mindenki eltűnt, és csak egy törpe van, akihez fordulhatnak: Sherlock Gnomes. A híres detektív, London kerti törpéinek felesküdött védelmezője megérkezik segédjével, Watsonnal, hogy a végére járjon az ügynek. A rejtély fergeteges kalandba rántja bele törpéinket, melynek során új dísztárgyakkal ismerkednek meg, és felfedezik a város ismeretlen oldalát…

Az arany iránytű

Film+ – január 2., 10.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Lyra, az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent uraló Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy egy, az Északi-sarkon található kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse.

A Dumbo hadművelet

RTL Klub – január 2., 12.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Két sokat látott, kemény katona élete legnehezebb feladata előtt áll: egy elefántot kell a dzsungelen keresztül új otthonába szállítaniuk. Megkezdődik a rendkívüli utazás, földön, vízen, levegőben, ahol bevetnek minden elképzelhető és elképzelhetetlen eszközt és hadicselt. Hamarosan fura kis társaság verbuválódik a csapat köré, amelynek tagjai segíteni szeretnének ugyan, de úgy tűnik, több gondot okoznak, mint egy elefántcsorda. És ami a legcsodálatosabb az egészben: ez a bolond, fura, vidám történet megtörtént eseményeken alapul!

Szörnyek az űrlények ellen

Paramount Network – január 2., 13.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Különös baleset éri az esküvőjére készülő lányt, Susant: űrbéli trutyi esik a nyakába, melynek hatására tizenöt méteresre nő. A katonaság elfogja, és egy titkos bázisra viszik, ahol különféle szörnyeket őriznek. A Drabáliának keresztelt Susan mellett itt vigyáznak a rovarfejű zsenire, Dr. Csótányra, a félig majom, félig hal Hiányzó Láncszemre, a zselés és elpusztíthatatlan B.O.B.-ra és Rovaroszauruszra, a száz méter hosszú lárvára. Hamarosan egy idegen robot landol a Földön. Miközben a világ a pusztulás szélére sodródik, az elnök parancsot ad, hogy a szörnyeket vessék be az űrlények ellen.

Kedi – Isztambul macskái

Duna Televízió – január 2., 14.10
Korhatár nélkül megtekinthető.

Isztambulban több ezer macska él az utcákon, ahol a metropolisz életének szerves részét képezik. Ebben a meditatív hangulatú, színes dokumentumfilmben hét gyökeresen különböző személyiségű macska (a Simlis, a Szerető, a Pszichopata, a Bulikirálynő, a Játékos, a Vadász és az Úriember) szemén át láthatjuk az ókor óta létező, pezsgő kulturális életű városnak és lakóinak a mindennapjait.

Lemony Snicket – A balszerencse áradása

Paramount Network – január 2., 15.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

„Ezek a könyvek a világ legszomorúbb könyvei közé tartoznak, és ha a gyomrod nem bírja az olyasféle kellemetlenségeket, mint például egy fertelmes gonosztevő, egy halálos kígyó, a hideg uborkaleves vagy egy szörnyű tűzeset, akkor azt tanácsolom, olvass inkább vidám könyveket ezek helyett” – olvashatjuk Lemony Snicket (az álnév mögött egy Daniel Handler nevű író rejtőzik) ajánlását saját könyveihez, amelyeknek még a Harry Potter sorozatot is sikerült letaszítaniuk a New York Times ifjúságibestseller-listája éléről. A filmváltozatban Jim Carrey alakítja Olaf grófot, az elmés álcák és elképesztő fondorlatok nagymesterét, az agyafúrt gonosztevőt, aki meg akarja kaparintani a Baudelaire árvák családi örökségét.

A Lego kaland

VIASAT3 – január 2., 17.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

Emmet átlagos fickó. A keze sárga, két ujja van, a feje tetején pedig bütyök tartja a sapkát. A Lego-világ átlagembere, aki egy építkezésen dolgozik, és semmi pénzért se késné le kedvenc napi tévésorozatát. Egy félreértés folytán azonban mindenki más azt hiszi: ő a Kiválasztott, a világ megmentésének kulcsfigurája. Különleges alakok egy kis csapatával kell nekivágnia a nagy feladatnak, ami meghökkentő kalandokon és váratlan fordulatokon keresztül eljuttathatja hőseinket... majd meglátjuk, hova. Annyi biztos: a kettős életet élő Lord Biznisz a vesztükre tör, Emmet pedig Vitruvius, a bölcs öreg, egy vad Lego-lány, Batman és még néhány furcsa fickó oldalán, gyorsan alakuló járgányok és könnyen átépíthető világok között harcol – de alig érti, mi zajlik körülötte.