Családi filmek szombatra

Kutyák és macskák mellett Dr. Dolittle teljes állatseregletével, Macaulay Culkinnal pedig kétszer is találkozhatunk január második szombatján a tévéképernyőkön – és egyszer sem a Reszkessetek, betörők!-ben!

Belevaló papapótló

Film Mánia – január 9., 9.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Amikor a gondtalan mókamestert, az agglegény Buck Russelt megkérik, hogy vigyázzon unokaöccsére és két unokahúgára, míg a szülők elutaznak, a fiatalok számára elérkezik életük legmulatságosabb időszaka. Buck ugyanis az a személy, akire az ember utoljára gondol, ha pesztonkát keres gyerekeinek, hiszen a mókás nagybácsinak fogalma sincs a házvezetésről és a gyereknevelésről. A szülőknek azonban nincs más választásuk, mint Buckra bízni csemetéiket. A döntésnek pedig súlyos következményei lesznek…

Dr. Dolittle 2.

TV2 – január 9. 13.55
Korhatár nélkül megtekinthető.

A doktor újra rendel! Dolittle, aki érti az állatok beszédét, ismét kénytelen állatok és emberek között tolmácsolni. Egy nap ugyanis állati küldöttség érkezik hozzá: meg kell mentenie az erdőt. Az erdőt azonban csak úgy óvhatja meg, ha megházasít egy medvét, akinek választottja hamburgerfüggő, megnevel egy pimasz kutyát, kijózanít egy piás majmot és megvigasztal egy szerető nélkül maradt teknősbékát. Nem nagy ügy: Dolittle doki ápoltjaival mindig megtalálja a közös nyelvet, ellenségei hasába lyukat beszél, és van néhány jó szava azokhoz is, akik még nem ismerik. Csupán egyvalaki láttán szorul belé a szó: Mrs. Dolittle még nála is nagyobb dumás.

Túl a sövényen

SuperTV2 – január 9., 14.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Itt a tavasz, Verne, a teknőc és erdei barátai felébrednek hát téli álmukból, és indulnának élelmet gyűjteni a jövő télre. Igen ám, de valami szörnyűség állja útjukat. Hatalmas. És zöld. És félelmetes. És csupa levél. És mégsem a postás bácsi. Hanem a SÖVÉNY. A sövény, ami keresztülszeli birodalmukat, és a túloldalán immáron nem a békés, barátságos erdő van, hanem egy furcsa, veszedelmekkel és idétlen lényekkel teli, idegen terület. A LAKÓPARK. Kis barátaink már éppen pánikba esnének, sőt, Ozzie, az oposszum a halál gondolatával játszik, amikor felbukkan a felmentő sereg a nagy dumás, dörzsölt mosómedve, Stikli képében. A ravasz koma szerint a sövény túloldala maga a Paradicsom – hiszen telis-tele van finomabbnál finomabb csemegékkel, amit az emberek direkt nekik készítenek ki a házuk elé hatalmas, fényes fémdobozokban. És megindulnak az izgalmas zsákmányszerző akciók, csakhogy hamarosan felbukkan egy hisztis háziasszony, egy profi féregirtó, és egy irtó mérges mackó is…

Kutyák és macskák

Film+ – január 9., 15.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A dorombolás kora lejárt. Az orrunk előtt titkos háború zajlik. A felek foggal-körömmel küzdenek: ezt a háborút kutyák és macskák vívják, és épp a macskák állnak nyerésre. Új vezérük, a kérlelhetetlen sziámi cica velős csontot nem kímélve tör végső célja, a Föld teljes elmacskásítása felé. A kutyák ügynökei az utolsó pillanatban kiszagolják a bajt, és az ebkommandó mindent elkövet, hogy megállítsa a diktátort. A négylábúak háborújába Brody professzor (Jeff Goldblum) is belekeveredik, aki épp egy olyan anyagon kísérletezik, ami mindkét fél számára veszettül fontos.

Richie Rich – Rosszcsont beforr

Film+ – január 9., 17.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Kertjében ott a hullámvasút – a ringlispíl még nem jutott eszébe. Ha megéhezik, betér saját McDonald’s-ébe harapni valamit. És van valami közös ügye Claudia Schifferrel. Ő Richie Rich (Macaulay Culkin), a gézengúz milliomoskölyök. Életéből csak egyvalami hiányzik: a barátokat még a legtökéletesebb komornyik sem pótolhatja. Egy elvetemült banditának közben pont a Richie vagyonra fáj a foga. Richie szüleit elrabolják, őt, az egyedüli örököst pedig bérgyilkosok üldözik. A srác élete fenekestül felfordul. De nem hagyja magát – s talán végül igaz barátokat is talál.

Franklin, a teknős

m2 – január 9., 18.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

Franklin éppen a nyári szünidejét élvezi, amikor különleges látogató érkezik hozzájuk: Lucia nagynéni, a szenvedélyes kincskereső régész. Franklin nagymamájának erről eszébe jut saját kincse: egy doboz, amit még kisgyermekkorában ásott el. De a múlt felidézésétől hirtelen megbetegszik. Franklin és barátai elhatározzák, hogy megkeresik azt a dobozt, ami talán segít a nagyi felgyógyulásában. Lucie néni és keresztlánya, Samantha is csatlakozik az erdő mélyébe vezető expedícióhoz. Franklinnek nagy türelemről kell tanúbizonyságot tennie, hogy sikerüljön fiatal csapatának figyelmét az elveszett kincsre összpontosítania.

Jéghercegnő

DUNA Televízió – január 9., 19.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Nagy jövő előtt áll a tizenhét éves Casey. Fizikából ő az osztály legjobbja, a Harvardon tanulhatna. Tanára biztatására tanulmányt ír a nyáron, ami megnyithatja előtte az utat az egyetem felé. Ennek témájául a műkorcsolya világában érvényesülő fizikai törvényszerűségeket és összefüggéseket választja. Hogy némi gyakorlati tapasztalatra is szert tegyen, beiratkozik a korcsolyasuliba. Hamarosan rájön, hogy tévedett: nem a tudomány hozza lázba, hanem a műkorcsolya – ez az ő igazi szerelme. Közeleg a nyár vége, és hamarosan döntenie kell, melyiket válassza.