Családi filmek szombatra

A hétvége első napján délelőtt nem érdemes a képernyők elé ülni (legalábbis, ha filmezni vágyunk), de délután a csatornák több olyan filmet is elővettek (Rontó Ralph, Rango, Megaagy, Csodapark), amit nem gyakran sugároznak a tévében.

Megaagy

SuperTV2 – január 23., 14.40
Korhatár nélkül megtekinthető.

Megaagy a világ leggonoszabb, egyben legzseniálisabb gonosztevője, ám szerencsére ez a teljesítményén egyáltalán nem mutatkozik meg. Az évek során ugyan minden elképzelhető eszközt bevetett, hogy leigázza Metro Cityt, ám minden esetben csúfos kudarcot vallott. Egy maszkos szuperhős, a legyőzhetetlen Metro Man ugyanis keresztülhúzta a számításait. Egészen addig, amíg Megaagy egyik terve be nem válik, és a szuperhős elhalálozik. Ekkor új ellenfelet teremt magának. Titán azonban önállósodik, és igazi főgonoszként pusztulást hoz a városra. A metropolisz és a világ sorsa így Megaagy kezében van...

Borsószem hercegkisasszony

m2 – január 23., 14.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy csodaszép hercegkisasszony érkezik a királyságba, hogy feleségül menjen az ifjú trónörököshöz. A makacs lány azonban megszökik a találkozás elől, és beleszeret egy ifjú asztalosba, aki valójában nem más, mint a herceg álruhában… 

A koppányi aga testamentuma

DUNA Televízió – január 23., 15.20
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

1585-ben a török dúlta, vallon fosztogatta látrányi vidéken Oglu, a koppányi aga párviadalban a fejét veszi Babocsai Gáspárnak. Egy év kemény vívólecke után fia, Babocsai László bosszút áll apja haláláért. Oglu pedig tengernyi kincsével együtt ráhagyja lányát, Dusmátát is. A hozományra azonban Kales vallon kapitánynak is fáj a foga. Orvul elfogatja Babocsait, és bezáratja Bolondvár penészes börtönébe, Szahin, az új aga fia mellé. De Bogics Márkó és Csomai kapitány álruhában kiszabadítják a foglyokat...

Rango

Film+ – január 23., 15.50
Korhatár nélkül megtekinthető.

Rango, a kaméleon egész életét egy terráriumban élte, a család kedvenceként. Az unalmas egyhangúságnak azonban egy csapásra vége, amikor véletlenül elveszítik a Mojave-sivatagban. A vándorútra kényszerült Rango útja hamarosan egy szó szerint poros vadnyugati városkába vezet, lévén, hogy Pornak nevezik a törvényen kívüli, fura lényekkel benépesült helyet. A kaméleon hiába veti latba kiváló alkalmazkodóképességét, ha életben akar maradni, ennél többre van szüksége. Mikor akarata ellenére a városka seriffje lesz, mindenki benne látja a megmentőt, akire vártak.

Rontó Ralph

HBO – január 23., 18.20
Korhatár nélkül megtekinthető.

Rontó Ralph nem elégedett saját sorsával a videójátékban, amiben él. Szeretné, ha őt is úgy körberajonganák, ahogy a játék jófiúját, Fix-It Felixet. A probléma csak annyi, hogy a rosszfiúkat senki sem szereti, ám a hősöket annál inkább. Így amikor egy modern FPS videójáték érkezik, élén a kőkemény Calhoun őrmesterrel, Ralph meglátja a lehetőséget, ami talán a hősiességhez és a boldogsághoz vezet. Egy egyszerű terv kiötlésével besurran a játékba, de nevéhez méltón mindent elront: akaratlanul szabadon ereszt egy halálos ellenséget, ami a játékterem minden játékára veszélyt jelent. Ralph egyetlen reménye Vanellope von Schweetz, egy igazi bajkeverő figura egy cukormázas autóversenyzős játékból, aki talán meg is tanítja majd Ralph-nak, hogy mit jelent jófiúnak lenni. De rájön-e arra Ralph, hogy minden adottsága megvan ahhoz, hogy hős legyen, mielőtt az egész játékteremnek game over lenne?

Téli boldogság

STORY4 – január 23., 18.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A reklámszakember Ty elviszi lányát, Annát egy hegyi üdülőbe, hogy az aranyérmes Maddy Morrisontól vegyen síleckéket. Csakhogy Anna nem bírja Maddy kemény tempóját, és segítséget kér egy másik oktatótól, Kattől, aki régen szintén a nemzeti csapatban síelt. Kat cserébe nem pénzt kér, hanem azt, hogy Ty segítsen neki megszervezni a város legnagyobb eseményét, a Télfesztet.

Csodapark

TV2 – január 23., 20.00
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

June, az optimista, élénk fantáziájú kislány felfedezi, hogy az erdőben egy hihetetlen vidámpark van elrejtve. A csodapark tele van fantasztikus játékokkal és vicces beszélő állatokkal, ugyanakkor nagy a fejetlenség. A lány rájön, hogy a park saját képzeletének a szülötte, így mindezt csak ő képes helyrehozni. June-ra vár tehát a feladat, hogy a fantasztikus állatokkal összefogva megmentse ezt a varázslatos helyet, és újra megteremtse a csodát a csodaparkban.