Családi filmek szombatra

Miközben Asterix és Obelix kalandjai folytatódnak, Harry Potter és barátai története a végére ér. Rajtuk kívül egy popsztárral, Lizzie-vel, a Jumanji csapatával és a csenő manókkal köszönhetjük a tavaszt.

Asterix: A varázsital titka

FilmNow – február 27., 8.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Csodaturmix druida fagyöngyszedés közben leesik a fáról. Az eseten elgondolkodva rájön, hogy a reflexei már nem olyan jók, mint ifjúkorában. Eljött az ideje, hogy utódot keressen magának. Ez azonban nem is olyan egyszerű feladat. Asterixszel és Obelixszel útnak indul, hogy találjon egy olyan druidát, aki méltó arra, hogy megismertesse vele a mágikus főzet receptjét. Eközben egy gonosz varázsló megpróbálja megszerezni a varázsital receptjét, míg a rómaiak megtámadják hőseink faluját.

Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész

HBO – február 27., 9.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Rossz idők járnak Harry Potterre és barátaira: elveszítették legfőbb támaszukat, Dumbledore professzort. Így csak magukra számíthatnak a Voldemort elleni harcban. Voldemort a különös halálereklyék, a horcruxok után kutat. A legenda szerint a Bodzapálca, a Feltámadás Köve és a Láthatatlanná Tévő Köpeny birtokosa képes uralkodni a halál felett. Közben legfőbb ellenségével, Harryvel is végezni szeretne. Ehhez első lépésként az uralma alá hajtja a Mágiaügyi Minisztériumot, majd a Varázslóképző Iskola ellen fordul.

Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész

HBO – február 27., 12.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Harry és barátai megtudják, hogy az utolsó horcrux Roxfortban van. Aberforth segítségével bejutnak az iskolába, és figyelmeztetik a tanárokat Voldemort eljövetelére. A Főnix Rendjének és Dumbledore Seregének segítségével felveszik a harcot a halálfalók ellen. Harry később tanúja lesz annak, ahogy a Sötét Nagyúr leszámol Perselus Pitonnal, majd a Tiltott Rengetegben egyedül néz farkasszemet Voldemorttal...

Holnapolisz

FilmNow – február 27., 12.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A történet szerint a világból kiábrándult egykori gyerekzseni, Frank (George Clooney) és a fiatal és intelligens Casey (Britt Robertson) veszedelmes kalandra indulnak, hogy felderítsék a titokzatos, időben és térben ismeretlen helyen található Holnapoliszt. Ami pedig ott vár rájuk, az örökre megváltoztatja őket és a világot is. A film lebilincselő utazásra hívja a nézőket, akik olyan dimenziókban utazhatnak, amelyről eddig csak álmodhattak.

Csaó, Lizzie!

RTL Klub – február 27., 13.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Lizzie (Hilary Duff) és barátai a sikeres érettségi után Rómába utaznak lazítani. Legnagyobb megdöbbenésükre Lizzie-t rendre összekeverik egy népszerű olasz popduó női sztárjával. Amikor a duó tagjai összevesznek, és elválnak útjaik, a csapat férfi tagja, Paolo rádumálja Lizzie-t, hogy helyettesítse egykori partnerét. Lizzie enged a csábításnak, és lassan popsztárrá válik. A váratlan karrierről persze a szülei is értesülnek és csapot-papot hátrahagyva felkerekednek Olaszországba, hogy jobb belátásra bírják a lányukat.

Jumanji – Vár a dzsungel

Mozi+ – február 27., 16.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játékkonzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket – de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gamer izomagyú kalandorrá válik, a focista Fridge „elveszti teste felső ötven centijét”, cserébe okos lesz, mint Einstein, a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof válik, a nünüke Martha viszont vagány harcosnővé alakul. Hamar rájönnek, hogy ezen a pályán a túlélés a tét. Akkor győzhetik le a játékot és juthatnak vissza a valódi világba, ha bevállalják életük legveszélyesebb kalandját, és rátalálnak arra, amit egy húsz évvel ezelőtti gamer hátrahagyott számukra, s tesznek néhány nagyon bátor felfedezést. Mert ha belebuknak, örökre a játékban ragadnak.

Csenő manók

m2 – február 27., 18.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Borrower család tagjai négy hüvelyk magasak és egy nagy ház padlódeszkái alatt élnek. Borrowerék életének szerves része, hogy dolgaikat az „emberi” család tagjaitól, Joe és Victoria Lendertől, valamint fiuktól, Pete-től veszik kölcsön. Egy napon Arrietty Pete karjaiba sétál, akitől megtudja, hogy a ház tulajdonosa meghalt, és senki sem találja a végrendeletet. A gonosz helyi ügyvéd, Ocious Potter hamar rá is teszi kezét a házra, ám a költözködés napján Arrietty megpillantja, amint az ügyvéd egy rejtekhelyről előveszi a végrendeletet. Nincs más esély a két család megmentésére: a végrendeletet bármi áron meg kell szerezni.