Családi filmek szombatra

Április utolsó szombatján egy rókán, egy bogaras feltalálón, igazi bogarakon és Asterixéken kívül egy egész dzsungelnyi állat vár ránk a tévéképernyőkön.

Derült égből fasírt 2. – A második fogás

Moziverzum – április 24., 8.00
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A kissé bogaras, de jó szándékú feltaláló, Flint Lockwood azt gondolta, hogy megmentette a világot a pusztulástól, amikor tönkretette leghírhedtebb találmányát, a sajtburgeresőt és spagettitornádót okozó berendezést. Ám rá kell jönnie, hogy a szerkezet feltámadt poraiból, és ezúttal élelmiszer-állat hibrideket alkot. Így a mutáns sajtburgerek és vérszomjas tacók, meg a sült krumpli lábú sajtpókok elárasztják a világot. Flintre és barátaira vár a feladat, hogy újra megmentsék Halfalvát – és az egész emberiséget...

A róka és a gyerek

Film Now – április 24., 9.40
Korhatár nélkül megtekinthető.

A kelet-franciaországi Jura hegységben élt egy 10 éves kislány, aki nagyon szerette az állatokat. Egy napon iskolába menet találkozott egy rókával az erdőben. Az állat épp vadászott, és amikor észrevette a lányt, természetesen elmenekült. A kislány érdeklődését annyira felkeltette a kis vörös teremtmény, hogy mindent megtett, hogy minél sűrűbben láthassa. Ahogy telt az idő, az etetésnek és az óvatos közeledésnek köszönhetően a róka és a gyerek egyre közelebb kerültek egymáshoz. Amikor az állat már a simogatást is megengedte, a kislány úgy döntött, hogy háziállatává fogadja. Ez azonban nagy hiba volt.

A szépség és a szörnyeteg

HBO 2 – április 24., 13.35
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A varázslónő szörnyeteggé változtatja az ifjú és hiú herceget, a személyzetet pedig beszélő használati tárgyakká. A kastélyába zárt szörny csak az igaz szerelem által szabadítható fel. Az egyetlen esélye, amikor találkozik Belle-lel, az okos és gyönyörű lánnyal, aki az apja helyett feláldozva magát vállalja a rabságot a szörnyeteg kastélyában. Félelmeit leküzdve Belle összebarátkozik az elvarázsolt személyzettel, majd meglátja a szörnyeteg rémisztő külseje mögött a gyöngéd herceget.

Klasszikus mesék – Hamupipőke

m2 – április 24., 14.25
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Marie, a jómódú kereskedő lánya elveszíti édesanyját. Nem sokkal később édesapja új asszonyt hoz a házhoz, akinek van egy saját lánya. Marie hamarosan a konyhában találja magát: ő lesz a család cselédje, akit mindenki csak Hamupipőkének hív, míg mostohatestvére szebbnél szebb ruhákban páváskodik. Évek múlva az ifjú herceg nősülni szeretne, ezért a birodalom összes leányát meghívja egy álarcosbálba, hogy közülük válassza ki a feleségét. Mostohaanyja csak saját lányát viszi el, ám Marie-nak segítenek a gerlék: ruhát, ékszert és még egy lovat is varázsolnak neki, így Marie ellovagolhat a bálba. Ő azonban nem a herceget keresi: Franz, az inas tetszik neki. A lány nem tudja, hogy valójában a hercegbe szeretett bele, aki azt akarja, hogy önmagáért szeressék...

Egy bogár élete

Film+ – április 24., 15.10
Korhatár nélkül megtekinthető.

Hangyasziget minden parányi lakója keményen dolgozik a megélhetésért. Életüket azonban megkeseríti a rendszeresen visszatérő sáskahad, amely az agyafúrt Szökken vezetésével védelmi pénzt szed tőlük. Évről évre elveszik a hangyák télire összegyűjtött eleségének egy részét, így a boly épphogy csak kihúzza tavaszig. Fürge, a kis feltaláló kifejleszt egy gépezetet, amivel felgyorsul a munka, ám ehelyett az összes élelmet elveszítik. Atta hercegnő a nyár végéig kap haladékot a sáskáktól. Fürge Bogárvárosba megy, hogy segítő csapatot toborozzon. Harcos bogarak helyett azonban munkanélküli artistákba botlik, akik közönség reményében örömmel játsszák el a hősök szerepét.

Asterix Britanniában

m2 – április 24., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Julius Caesar, a ravasz római hadvezér kifundálta, miként lehet meghódítani Britanniát. Bár a brit katonák rendkívül bátrak, különös szokásoknak hódolnak: mindennap délután 5 órakor felfüggesztik a harcot azért, hogy forró vizet igyanak – de ami még ennél is meglepőbb, hetente öt csatanapot és két pihenőnapot tartanak. Nem csoda hát, ha a szemfüles rómaiak, a hétvégét kihasználva, elfoglalják Britanniát. Már csak egy kis brit falu lakói tartják magukat a túlerővel szemben. De vajon meddig lesznek képesek erre?! Még szerencse, hogy van egy Asterix nevű gall rokonuk, aki talán segíthet rajtuk.

Mesék a dzsungelből

HBO – április 24., 18.30
7 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy nap a dzsungel állatai arra ébrednek, hogy tudnak beszélni. Meglepetésük még nagyobb, mikor megtudják az okát. Egy távoli bolygóról egy kis űrlény érkezett a dzsungelbe, hogy meghódítsa a Földet, és őrületesen jó technikát is hozott magával, például egy fordítókütyüt, amitől az állatok is tudnak beszélni. A kedves űrlény a dzsungellakók legnagyobb szerencséjére kétbalkezes hódító: honvágya van, lezuhant a hajója, és nem tudja felvenni a lépést a bájos állatokkal, akik mindig valami mókán törik a fejüket. Hőseink persze nem engedik, hogy egy kis űrlényinvázió a jókedv vagy a barátság útjába álljon! Az állatok segítenek a kis aliennek a hazavezető úton, aki így megérti, hogy a barátság lehet a világegyetem legnagyobb ereje – ám közben megérkezik a barátságtalan idegenekkel teli űrhajó is…