Családi filmek szombatra

Ha melegünk van, két karácsonyi mozi segít a lehűlésben, ezenkívül olyan csodás újdonságok várnak ránk, mint az élőszereplős Mulan vagy a szintén élőszereplős Dolittle.

Mulan

HBO – május 15., 9.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Amikor a kínai császár elrendeli, hogy családonként egy férfinak be kell lépnie és szolgálnia kell a császári hadseregben, hogy megvédhessék az országot az északi betolakodóktól, Hua Mulan, egy tiszteletre méltó, de öregedő harcos legidősebb lánya elhatározza, hogy átveszi gyengélkedő apja helyét. Mulan férfinak álcázza magát, és így indul a hadsereggel a nagy útra, melynek során minden lépését árgus szemek figyelik, neki pedig mélyen merítenie kell belső erejéből és ki kell használnia valódi lehetőségeit. Lenyűgöző utazása során ő maga is megbecsült harcossá válik, és elnyeri egy hálás nemzet és egy büszke apa tiszteletét.

Dennis, a komisz karácsonya

Film+ – május 15., 11.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A hatéves Dennis égetnivaló kölyök, állandóan borsot tör a szomszéd öregúr, Mr. Wilson orra alá. Közeledik a karácsony, ami jó alkalom arra, hogy merő jó szándékból megint kibabráljon vele. A kölyök már pontosan tudja, mit szeretne karácsonyra, de vajon mivel vidíthatná fel morcos szomszédjukat? Csak a csoda segíthet a kis rosszcsontnak, ám mint tudjuk, a karácsony abban sem szűkölködik. Így az sem okoz gondot, ha egy angyalra is szükség van a rég elfeledett ünnepi hangulat felélesztéséhez.

Megaagy

Paramount Network – május 15., 13.55
Korhatár nélkül megtekinthető.

Megaagy a világ leggonoszabb, egyben legzseniálisabb gonosztevője, ám szerencsére ez a teljesítményén egyáltalán nem mutatkozik meg. Az évek során ugyan minden elképzelhető eszközt bevetett, hogy leigázza Metro Cityt, ám minden esetben csúfos kudarcot vallott. Egy maszkos szuperhős, a legyőzhetetlen Metro Man ugyanis keresztülhúzta a számításait. Egészen addig, amíg Megaagy egyik terve be nem válik, és a szuperhős elhalálozik. Ekkor új ellenfelet teremt magának. Titán azonban önállósodik, és igazi főgonoszként pusztulást hoz a városra. A metropolisz és a világ sorsa így Megaagy kezében van...

Az ördög három aranyhajszála

m2 – május 15., 14.35
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy szegény öregasszony árva kisunokájáról azt állítja a királynak, ha felnő, feleségül veszi a király születendő lányát. A király megpróbálja elveszejteni a gyermeket, de nem sikerül neki, és egy haramiavezérnek köszönhetően tényleg a király lányának vőlegénye lesz. A megdühödött király, hogy a vőlegénytől megszabaduljon, nehéz próba elé állítja. Azt kéri tőle, menjen a Pokolba és hozza el az ördög három aranyhajszálát... A Grimm testvérek klasszikus meséjének filmváltozata.

Káosz karácsonyra

Prime – május 15., 16.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Charlotte Cooper a tökéletes karácsonyról álmodik, amikor esik a hó, sül a pulyka, illatoznak a sütemények és boldog egyetértésben gyűlik össze az egész család. Mindent el is követ ennek érdekében, csak egyvalamivel nem számol: a családtagokkal. Mert ahol négy generáció gyűlik össze, ott előbb-utóbb kitör a káosz... Lánya, Eleanor például egy jóképű idegennel állít be, akit a reptéren kért meg, hogy játssza el a vőlegénye szerepét. Fia, Hank egyedülálló apaként próbál helytállni kislánya mellett, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Húga, a kleptomániás Emma pedig a tökéletes karácsonyi ajándék keresése közben sem tud kibújni a bőréből, emiatt a karácsonyt kis híján rács mögött tölti. De nem hiányozhat a nagy családi örömünnepélyből a férj kissé már szenilis nagynénje, Fishy néni és Charlotte bűbájos apja, Bucky sem, aki karácsonyi ajándékként egy kedves fiatal pincérnőt visz haza.

Zarafa

m2 – május 15., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A majomkenyérfa alatt egy idős férfi mesél a gyerekeknek: Maki, a tízéves, rabszolgakereskedők kezei közül szökött kisfiú és Zarafa, az elárvult zsiráf barátságának történetét. A zsiráfot az egyiptomi pasa küldte Franciaország királyának, X. Károlynak. A pasa Hasszánt, a sivatag hercegét bízta meg azzal, hogy az állatot Franciaországba szállítsa. Ám Maki elhatározza, mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza ezt, és visszavigye az állatot a szülőföldjére. Megszökteti Zarafát, és ezzel kalandos utazás veszi kezdetét.

Dolittle

Film Now – május 15., 20.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A különc Dr. John Dolittle, Viktória királynő Angliájának híres orvosa és állatorvosa hét éve veszítette el a feleségét. Azóta remeteként él a Dolittle birtok magas falai mögött; társasága csupán egzotikus állatainak seregletéből áll. Ám amikor az ifjú királynő súlyos beteg lesz, Dolittle kénytelen-kelletlen útra kel egy titokzatos sziget felé, hogy megtalálja a gyógymódot. Útja során új erőre kap bátorsága és fürge észjárása, régi ellenfelekkel találkozik és csodálatos lényeket fedez fel. Kalandjaiban segítőtársai is akadnak, hiszen önjelölt ifjú segédje mellett elkíséri őt egy lármás kis állatsereglet is, többek között egy gondterhelt gorilla, egy lelkes, de kelekótya kacsa, egy truccoló strucc, egy jókedvű jegesmedve, valamint egy bakafántos papagáj, aki Dolittle legközelebbi tanácsadója és bizalmasa.