Családi filmek szombatra

A nap szenzációja, hogy két gyönyörű nyolcvanas évekbeli klasszikus gyerekfantasyt is megnézhetünk. De ha úgy tartja a kedvünk, olyan mesebeli lényekbe is belefeledkezhetünk, mint egy sárkány és egy jeti.

Végtelen történet

Filmcafe – május 29., 9.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Bastiannak nem könnyű az élete. Édesanyja meghalt, az apja pedig állandóan azzal gyötri, hogy rosszul tanul és folyton álmodozik. A fiú egy szép napon besétál egy könyvesboltba, ahol rábukkan egy érdekesnek látszó könyvre. Lenyűgözi Fantázia császárnőjének története. Az uralkodónő egyre gyengébb, mert birodalma veszélybe került: mind nagyobb területet pusztít el a Semmi. A császárnő úgy érzi, országa addig van biztonságban, amíg ő él. Ahhoz azonban, hogy életben maradjon, szüksége van egy különleges, fantáziatlanság és reménytelen álmodozás elleni gyógyírra, s ezt a gyógyírt kell Atrejunak elhoznia. Bastian annyira átéli az eseményeket, hogy egyszer csak ott találja magát Fantázia kellős közepén.

Szabadnapos baba

Moziverzum – május 29., 10.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Bink baba még nincs kétéves, amikor megszökik otthonról, és végigjárja a város nevezetességeit, közben pedig számos izgalmas kalandba bonyolódik. Az idegösszeomlás szélén álló édesanyja és a megtalálónak ígért jutalomra pályázó szélhámosok erednek az elkószált bébi nyomába. Ám Bink baba mindig egy lépéssel üldözői előtt jár, és hamarosan az újságok ünnepelt sztárja lesz. Persze egyáltalán nincs tisztában az általa okozott felfordulással, ezért elszántan, magabiztosan lépked tovább aprócska lábain…

A három toll

m2 – május 29., 14.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy öreg király és annak három fia. A király a legalkalmasabb fiát akarta a trónra ültetni, de nem tudott választani közülük, ezért próbatétel elé állította őket. Először a legszebb szőnyeget, aztán a legszebb gyűrűt, majd a legszebb lányt kellett elhozniuk apjuk elé, hogy elnyerjék a trónt. A film a Grimm fivérek meséje alapján készült.

Elliott, a sárkány

RTL Klub – május 29., 15.45
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Disney egyik népszerű családi filmje remake-jének főhőse egy Pete nevű fiú és legjobb barátja, Elliott, aki történetesen egy sárkány. Az öreg fafaragóművész, Mr. Meacham (Robert Redford) rengeteget mesélt a helyi gyerekeknek a veszedelmes sárkányról, amelyik az erdő sűrűjében él. Vadőrként dolgozó lánya, Grace (Bryce Dallas Howard) számára ezek a történetek tényleg csupán mesék, amíg nem találkozik Pete-tel. Pete egy titokzatos tízéves fiú, akinek nincs családja, sem otthona, s aki azt állítja, hogy az erdőben él hatalmas zöld sárkányával, Elliott-tal. Pete elmondása alapján Elliott rendkívüli módon hasonlít Mr. Meacham történeteinek főszereplőjére. Grace ezért a 11 éves Natalie és édesapja, Jack segítségét kéri, hogy kiderítsék, honnan jött Pete, hol lakik, és mi az igazság a sárkánnyal kapcsolatban.

A herceg menyasszonya

Filmcafe – május 29., 17.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A nagyapa olyan esti mesét mond unokájának, ami nemzedékek óta száll szájról szájra a családjukban. S a mese lassan megelevenedik: a szép hercegnő, Boglárka kezére pályázó gonosz Humperdinck herceg emberrablástól, gyilkosságtól, sőt háborútól sem riad vissza, ha ez az egyetlen módja, hogy elnyerje kiszemeltjét. Ám a leányzó szívszerelmének vezetésével egy kicsiny, de annál lelkesebb kompánia útnak indul, hogy kiszabadítsa Boglárkát.

Egy év Hoppifalván

m2 – május 29., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Hoppifalva kínai negyedében nagy a készülődés, színes lampionok, díszek vannak mindenfelé. Az újévet ünneplik, ami jóval később van, mint ahogy azt Pötyiék ünnepelték. Pötyi szeleburdisága azonban tönkreteszi Csin és Csen előkészületeit, amit szerencsére Doki, Topi és Morci helyrehoznak. Majd a Valentin-nap következik, amikor Morci és Süti barátaik segítségével egymásra találnak. A hoppik farsangi jelmezversenyt rendeznek, Szent Patrik ünnepén valaki zöldre festi a tavat, húsvétkor locsolkodnak, és minden ünnepet megünnepelnek egészen karácsonyig. A hoppik egyébként színes, vidám, manószerű lények, akik egy varázslatos völgyben élnek, és az ő dolguk az, hogy a hétköznapok mellett ünnepek is legyenek a világban. Minden ország minden fontos ünnepéről a hoppik gondoskodnak, így kalandjaikon keresztül a világ különböző népeit és a szokásaikat is megismerhetik a gyerekek.

Jetikölyök

Film Now – május 29., 20.00
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A DreamWorks Animation (Shrek, Így neveld a sárkányodat, Kung Fu Panda, Madagaszkár) új produkciója nagyszabású, 3000 mérföldes utazásra viszi a közönséget, Sanghaj utcáitól a lélegzetelállító havas himalájai tájakig. Amikor ugyanis egy csintalan baráti társaság találkozik egy fiatal jetivel, kalandos felfedezőútra indulnak, hogy összehozzák a varázslatos teremtményt a családjával a Föld legmagasabb pontján. A filmet a Nagyon vadont is jegyző Jill Culton rendezte, a társrendező pedig a Croodék révén ismert Todd Wilderman, így minden adott az egyszerre vidám és megható családi élményhez.