Családi filmek szombatra

A mai nap a szerencsétlen flótások napja: az Angry Birds 2. hősei, Csizmás, a kandúr, Rango és a Szerencsétlen flótás Filipje egyaránt elmondhatják magukról, hogy gyakran van peches napjuk. Drukkoljunk nekik a képernyők előtt, hogy forduljon a szerencséjük!

Angry Birds 2.

Film Now – június 12., 9.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A röpképtelen, dühös madarak és a titokzatos, zöld malacok emelik a tétet a népszerű animációs film folytatásában. Madársziget boldog lakói, köztük a három jómadár, Piros, Chuck és Bomba mindig jót akarnak, de valami mindig közbejön, ami miatt kénytelenek dúlva-fúlva lerendezni a dolgokat. Ám amikor új fenyegetés közeleg, ami veszélybe sodorja a Madár-, illetve a Malacsziget lakóit, a dühös madarak és a zöld malacok kénytelenek összefogni, hogy megmentsék otthonukat.

Csizmás, a kandúr

Paramount Network – június 12., 11.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Kandúr San Ricardo falu árvaházában nevelkedik, s itt barátkozik össze Tojás Tóbiással. Arról álmodoznak, hogy megszöknek, ám nem sikerül a terv, és emiatt összekülönböznek egymással. Egy napon Kandúr megment a dühöngő bika elől egy fehércselédet. A falu népe hősként ünnepli: ekkor kapja kackiás kalapját és legendássá vált csizmáját – így lesz belőle Csizmás Kandúr. Ám újra felbukkan Tojás Tóbiás, aki meg akarja szerezni a varázsbabot, és ehhez Csizmás Kandúr és a csinos macskalány, Puha Pracli segítségét kéri. Hőseink dolgát azonban megnehezíti a két gonosztevő, Jani és Juli felbukkanása.

Szaffi

Moziverzum – június 12., 12.45
Korhatár nélkül megtekinthető.

Mesénk a XVII. században játszódik, amikor a Habsburg-ház elhatározza, hogy kiveri a törököt Magyarországról. Sophie, Ahmed pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia kisgyermekkoruk óta szeretik egymást, s jegyesek. A háború alatt azonban a Botsinkay családnak és a töröknek menekülnie kell, ezért elásnak egy láda kincset Botsinka várának udvarában. A kisded Sophie menekülés közben elvész, és egy furcsa kis öregasszony talál rá, aki macskája után elnevezi Szaffinak, s saját gyermekeként neveli. Jónás, daliás fiatalemberként, visszatér apja birtokára, s az elrejtett kincs nyomába ered. A kincset azonban nemcsak Jónás szeretné megtalálni, hanem az ingyenélő haszonlesők is. A fiú eközben újra találkozik Szaffival...

Jorinde és Joringel – Készült a Grimm fivérek meséje nyomán

m2 – június 12., 14.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A titokzatos erdőben élő boszorkány elrabolja a szerelmes Jorindét. Kedvese, Joringel a keresésére indul. A szerelemben csalódott boszorkány megpróbálja bebizonyítani, hogy Joringel hamarosan elfelejti a lányt. Igen ám, de mi van, ha a szerelem mindennél erősebb, és az eszes fiú kiállja a varázslatos próbákat, megküzd a rablólovaggal és a boszorkánnyal is?

Rango

Film+ – június 12., 15.50
Korhatár nélkül megtekinthető.

Rango, a kaméleon egész életét egy terráriumban élte, a család kedvenceként. Az unalmas egyhangúságnak azonban egy csapásra vége, amikor véletlenül elveszítik a Mojave-sivatagban. A vándorútra kényszerült Rango útja hamarosan egy szó szerint poros vadnyugati városkába vezet, lévén, hogy Pornak nevezik a törvényen kívüli, fura lényekkel benépesült helyet. A kaméleon hiába veti latba kiváló alkalmazkodóképességét, ha életben akar maradni, ennél többre van szüksége. Mikor akarata ellenére a városka seriffje lesz, mindenki benne látja a megmentőt, akire vártak.

Szerencsétlen flótás

m2 – június 12., 18.05
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Filipet, a kéményseprő fiút gyermekkora óta balszerencse kíséri, mivel születésekor édesapja kijátszotta Fortunát. Filip, megelégelve folytonos szerencsétlenségét, útnak indul a nagyvilágba, hogy megszabaduljon tőle. Kalandos útja során beleszeret Fortuna rég elveszett lányába, Haňičkába, akit egy vándormutatványos tart fogva. A szerelmes flótás nem habozik, a lány után ered. Útjába akad egy notórius hazudozó, akinek még a nevét sem tudja. Filip és a „hazudós Jakab” együtt folytatják tovább a vándorlást, hogy végül Filip legyőzhesse balszerencséjét és megtalálja szerelmét.

Jöjj velem

HBO – június 12., 20.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ez a különlegesen fantáziadús film az irodalomtörténet két közkedvelt szereplőjének, Pán Péternek és Alice-nek az összefonódó, elragadó története. A nyolcéves Alice, huncut testvére, Peter és briliáns bátyjuk, David szabadjára engedik fantáziájukat az angol vidéken töltött boldog vakáció során. A gyerekek kitalált teazsúrokat, kardpárbajokat és kalózkalandokat élnek át, amíg egy tragédia véget nem vet az idillnek. Peter alig várja, hogy hőssé válva enyhítse anyagi nehézségekkel is küzdő szülei gyászát, ezért elutazik Alice-szel Londonba, ahol megpróbálnak túladni egy értékes kincsen. Hazatérve Alice ideiglenes menedéket keres egy csodálatos nyúlüregben, míg Peter végleg elmenekül a valóság elől: belép egy mágikus birodalomba, az „elveszett fiúk” vezetőjeként.