Családi filmek szombatra

Ezen a szombaton a régi kedvencek (Pán Péter, Piroska, Micimackó, Lorax) mellett új barátokat is találhatunk a képernyőn: például Szipák, az elbűvölő kiselefánt formájában.

Én, Pán Péter

Film Mánia – június 19., 8.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A sikeres skót színpadi szerző, James Matthew Barrie (Johnny Depp) egy nap találkozik a Llewelyn Davies családdal: négy árva fiúval és gyönyörű édesanyjukkal (Kate Winslet). Barrie a rosszallások ellenére összebarátkozik a családdal, és a fiúkkal mindenféle huncutságot eszelnek ki. Kivételes képzelőereje vitorláshajóvá változtatja a domboldalt, az egyszerű botból óriási kard lesz, a levegőbe eregetett sárkány pedig elvarázsolt tündérként lebeg. Így válnak a Llewelyn Davies fiúk annak a Sohaországnak az „Elveszett Fiaivá”, ahol mindenki tud repülni, ahol egymást éri a sok csoda, csíny és huncutság, s ahol még az idő is megáll.

Rocksuli

Film+ – június 19., 9.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Dewey Finn (Jack Black) rockistenként definiálja magát. Ám úgy tűnik, bealkonyult neki, mert a gitárhőst senki sem kapja el, amikor önfeledten a nézők közé veti magát a koncerten. A bandája ki is rúgja a csapatból. S ha ez nem lenne elég, a kérójából is ki akarják penderíteni, miután több havi bérrel lóg Ned nevű haverjának, akit a csaja állandóan zrikál Dewey miatt. Így történik, hogy Dewey helyettesítő tanári állást vállal Ned helyett az iskolában. Szerencsére mielőtt szétunná az agyát, rájön, hogy a srácokkal mást is lehet csinálni, mint lopni a napot.

Piroska és a farkas

m2 – június 19., 14.45
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy nap Piroska anyukája nélkül, egyedül kel útra az erdőben élő nagymamájához. A félős kisfiú, Anton Piroska után megy, hogy figyelmeztesse a veszélyes farkasra. Igen ám, de a kislány nem ijed meg a vén farkastól, pedig a végén a hasában végzi a nagymamával együtt. Szerencsére közben Anton és a vadász is megérkeznek a nagymama házához…

Enyém, tiéd, miénk

Film Mánia – június 19., 15.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Frank Beardsley admirális elveszítette a feleségét. A megözvegyült férfi katonás fegyelemben neveli nyolc gyermekét. Haptákba vágott élete azonban egy csapásra felfordul, amikor feleségül veszi középiskolai szerelmét, Helent, a tíz rakoncátlan gyermekét ugyancsak egyedül nevelő divattervezőt. Az összeköltözést követően a két egymástól teljesen különböző kompánia szinte azonnal egymásnak esik. Majd kicsik és nagyok testi-lelki épségük érdekében összefognak, hogy szabotálják Frank és Helen házasságát. A házban hamarosan elszabadul a pokol.

Barátom, Róbert Gida

Cool – június 19., 17.45
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Felnőttként Róbert Gida, azaz Christopher Robin alulfizetett munkájában túlterhelt, jövője pedig bizonytalan. Állása miatt alig jut ideje a feleségére és a kislányára, és régen elfeledte derűs gyermekkorát, amit mézimádó csacsi öreg medvéjével és társaival töltött. Aztán egyszer csak, kissé meggyötörten a sok-sok évnyi ölelgetéstől és játszadozástól, Micimackó ismét feltűnik az életében. Megújítják barátságukat, s Christopher felidézi csodákkal és fantáziával teli ifjúkorát, amikor a semmi volt a legjobb dolog, amit csinálhatott. Egy szerencsétlen fordulatot követően, melynek Róbert Gida aktatáskája az elszenvedő alanya, Micimackó és a többiek (úgymint Malacka, Füles és Tigris) az erdőből egyenesen Londonba indulnak, hogy visszajuttassák barátjuk pótolhatatlan holmijait… mert a barátokra mindig lehet számítani.

Szipák, a kiselefánt

m2 – június 19., 18.05
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Dereck és Beverly Joubert a világ legelismertebb természetfilm-készítői és a legharcosabb környezetvédők közé tartoznak. Több időt töltöttek állataikkal, mint saját szüleikkel és barátaikkal. Nem csoda, hogy filmjeiket szinte eposzi léptékű emberi történetekké kerekítik. Ezúttal egy mamájától elsodródó, családját elveszítő kiselefántról mesélnek. A kis árva a sok baj és bánat hatására el is felejti, hogy kell trombitálni. Szerencsére rátalál egy elefántcsordára, akik elnevezik a kis szipákolót Szipáknak, és befogadják maguk közé, megtanítva őt a túlélésre. Csorba pótanyaként vigyáz rá, amíg újra meg nem támadják az orvvadászok. Szipi azonban nem veszíti el vidámságát és bátorságát...

Lorax

HBO – június 19., 18.35
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Dr. Seuss klasszikus, környezetvédelmi témájú gyermekkönyvének filmváltozatában a 12 éves Ted találkozik egy zsémbes erdei teremtménnyel, miután mesterséges városán kívülre merészkedve egy igazi, élő fa után kutat. Ted ugyanis egy olyan városban él, ahol semmi sem az, aminek látszik: minden műanyag, a növények is. Hősünk pedig reménytelenül szerelmes a gyönyörű Audrey-ba, aki arról álmodozik, hogy egyszer láthat egy igazi fát. Ted elindul a városból, hogy igazi növényeket találjon, és teljesíthesse Audrey kívánságát. Útja során a kis kalandor találkozik Loraxszal, a természet apró termetű, bajuszos védelmezőjével, aki nem nézi jó szemmel az emberi betolakodókat. De minél jobban megismeri Loraxot, Ted annál inkább megérti, hogy újdonsült barátjának bizony jó oka van arra, hogy morcos legyen.