Családi filmek szombatra

Nem sok újdonságot tartogat ma a gyerekek számára a tévé, de ha régi kedvenceket akarunk elővenni, nem fogunk csalódni. Richie Rich, Nanny McPhee, Mulan, Robinson Crusoe – ki tudna nekik ellenállni?

Az öt legenda

Film Now – július 24., 10.55
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A legenda szerint a Holdbéli Ember azért választotta ki a Húsvéti Nyuszit, a Mikulást, a Fogtündért és a Homokembert, hogy vigyázzák a gyerekek álmait, s gondoskodjanak arról, hogy biztonságban nőjenek fel. A gonosz Szuroknak, azaz a Mumusnak azonban már elege van ebből, és abból is, hogy a szülők állandóan vele riogatják a kicsiket. Ezért az álmokból rémálmokat csinál, az örömből félelmet, a fényből sötétséget. Így az őrzők veszélybe kerülnek. Ám akad segítség, a száműzetésből visszatérő Dér Jankó, az ötödik legenda személyében…

SpongyaBob – A mozifilm

Paramount Network – július 24., 12.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Kellemes, nyugodt az élet Bikinifenéken, ahol ananász a lakás, a herkentyűburger pedig mindig friss és meleg a sarki Rák-csálóban. Valóságos Paradicsom, amit SpongyaBob Kockanadrág az otthonának nevez. Ám minden megváltozik, amikor lába kél Neptunusz király koronájának, és kiderül, hogy a gaz Plankton diktátori terveket dédelget. SpongyaBob és legjobb barátja, a kelekótya Patrick elindul, hogy felkutassa a koronát, és keresztülhúzzák Plankton számítását. A kalandokkal teli úton új világokat fedeznek fel, de veszedelmes szörnyetegekkel is találkoznak.

Robinson Crusoe

Paramount Network – július 24., 13.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Kedd, a társaságfüggő papagáj egy csöpp egzotikus szigeten él vidám barátaival. Habár a sziget maga a paradicsom, Kedd semmi másról nem tud álmodozni, csak arról, hogy felfedezze a világot. Egy hatalmas vihar után barátaival egy fura szerzetet találnak a parton: Robinson Crusoe-t. Hősünk pedig egyből meglátja benne a lehetőséget, hogy más szigetekre is eljusson az oldalán.

Mulan

HBO 2 – július 24., 14.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Amikor a kínai császár elrendeli, hogy családonként egy férfinak be kell lépnie és szolgálnia kell a császári hadseregben, hogy megvédhessék az országot az északi betolakodóktól, Hua Mulan, egy tiszteletre méltó, de öregedő harcos legidősebb lánya elhatározza, hogy átveszi gyengélkedő apja helyét. Mulan férfinak álcázza magát, és így indul a hadsereggel a nagy útra, melynek során minden lépését árgus szemek figyelik, neki pedig mélyen merítenie kell belső erejéből és ki kell használnia valódi lehetőségeit. Lenyűgöző utazása során ő maga is megbecsült harcossá válik, és elnyeri egy hálás nemzet és egy büszke apa tiszteletét.

Klasszikus mesék – A szerencsetündér sárcipője

m2 – július 24., 14.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Gond asszony és Szerencse asszony, a két tündér az öreg hercegné háztartását vezetik, ahova fontos vendég érkezik. Gond asszony mindenen aggódik, míg Szerencse asszony mindennek örül. A két tündér véletlenül az udvaron felejti a Szerencsetündér sárcipőjét, ami teljesíti viselője minden kívánságát. Jankó, a kukta mit sem tudva felveszi a cipőt, épp a legjobbkor. A fiatal fiúnak ugyanis megtetszik a kastélyba érkező hercegkisasszony, aki a jövendőbelijét szeretné kiválasztani. Jankó a komorna segítségével egy herceg ruháiban meghódítja szíve választottját. Ám hamar kiderül: nem minden a szépség, ha önzéssel párosul…

Richie Rich – Rosszcsont beforr

Film+ – július 24., 16.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Kertjében ott a hullámvasút – a ringlispíl még nem jutott eszébe. Ha megéhezik, betér saját McDonald’s-ébe harapni valamit. És van valami közös ügye Claudia Schifferrel. Ő Richie Rich (Macaulay Culkin), a gézengúz milliomoskölyök. Életéből csak egyvalami hiányzik: a barátokat még a legtökéletesebb komornyik sem pótolhatja. Egy elvetemült banditának közben pont a Richie-vagyonra fáj a foga. Richie szüleit elrabolják, őt, az egyedüli örököst pedig bérgyilkosok üldözik. A srác élete fenekestül felfordul. De nem hagyja magát – s talán végül igaz barátokat is talál.

Nanny McPhee – A varázsdada

HBO – július 24., 18.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Amikor Nanny McPhee felbukkan a Brown házban, a hét gyerek, akik alig egy esztendeje veszítették el az édesanyjukat, azonnal ellenséget látnak benne. Nem elég, hogy rusnya, azt gondolják róla, hogy gonosz, sőt: lehet, hogy egyenesen egy boszorkány! Nanny McPhee azonban csak egy szörnyű, ijesztő nevelőnő. Ám hiába akarnak a gyerekek borsot törni az orra alá, hogy ugyanúgy elűzzék őt is, mint tették azt az előző tizenhét dada esetében, tehetetlenek a varázserejével szemben. Majd váratlanul minden elkezd megváltozni, és a házban egyszer csak minden úgy történik, ahogy Nanny McPhee szeretné…