Családi filmek szombatra

Régi kedvencek (Postás Pat, Maugli és Balu, a kiskondás) mellett olyan, a tévében ritkán vagy most először látható hősökkel is találkozhatunk, mint a Mesék a dzsungelből állatsereglete vagy egy rakás holland kalóz.

Postás Pat – A mozifilm

Moziverzum – július 31., 10.25
Korhatár nélkül megtekinthető.

Postás Pat egy kisváros köztiszteletnek örvendő tagja: szerető családja mellett a helyi lakosok is nagy becsben tartják. Pat barátságosan, szívélyesen végzi postás teendőit, amelyben legnagyobb segítségére macskája, Jess van. Egy nap jelentkezik egy népszerű tehetségkutató versenyre, ahol nagy meglepetésre kiderül, hogy kiváló énekhangja van. Bejut az élő adásban sugárzott döntőbe, amitől a kisvárosi postást mindinkább elragadja a média és a hírnév. Mire észbe kap, már egy marketinggépezet reklámarca lesz, és egyre ritkábban látja szeretteit és barátait. A postacég egyik hataloméhes vezetője eközben a vezérigazgatót is megvezetve gépesíteni akarja az egész postaágazatot, és Postás Pat-robotokkal akarja helyettesíteni az embereket. Szerencsére Patnek a kulcsfontosságú pillanatban helyén van a szíve, és Jess is a segítségére siet.

Mesék a dzsungelből

HBO 3 – július 31., 10.55
7 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy nap a dzsungel állatai arra ébrednek, hogy tudnak beszélni. Meglepetésük még nagyobb, mikor megtudják az okát. Egy távoli bolygóról egy kis űrlény érkezett a dzsungelbe, hogy meghódítsa a Földet, és őrületesen jó technikát is hozott magával, például egy fordítókütyüt, amitől az állatok is tudnak beszélni. A kedves űrlény a dzsungellakók legnagyobb szerencséjére kétbalkezes hódító: honvágya van, lezuhant a hajója, és nem tudja felvenni a lépést a bájos állatokkal, akik mindig valami mókán törik a fejüket. Hőseink persze nem engedik, hogy egy kis űrlényinvázió a jókedv vagy a barátság útjába álljon! Az állatok segítenek a kis aliennek a hazavezető úton, aki így megérti, hogy a barátság lehet a világegyetem legnagyobb ereje – ám közben megérkezik a barátságtalan idegenekkel teli űrhajó is…

Nagypapa hadművelet

HBO 3 – július 31., 13.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A hatodikos Peter átlagos srác: szereti a számítógépes játékokat, és szívesen lóg a barátaival imádott Air Jordans-cipőjében. De mikor nemrég megözvegyült nagyapja, Ed (Robert De Niro) hozzájuk költözik a családi házba, a fiú kénytelen feladni a hálószobáját és a padlásszobába költözni. Peter képtelen megbirkózni az igazságtalansággal, így egy sor egyre bonyolultabb csínyt talál ki, hogy elűzze a betolakodót, ám Ed nagypapa nem az a fajta, aki harc nélkül elsomfordál. A két baráti ellenfél egyre súlyosabb háborúba bonyolódik, amelynek messze ható következményei lesznek...

Klasszikus mesék – A kiskondás

m2 – július 31., 14.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Augustin herceg nagyon szegény birodalmat örökölt édesapjától. Édesanyja tanácsára gazdag feleséget keres, így jut el a császár elkényeztetett lányához. Victoria hercegkisasszony mindenkit kikosaraz, ám ez nem kedvetleníti el Augustint. Ügyes tervet eszel ki, hogy megszerezze a hercegkisasszony szívét, amire azért is nagyon vágyik, mert beleszeretett a híresen szép lányba. A császár azonban gazdag férjet szán a hercegkisasszonynak…

Jég veled!

RTL Klub – július 31., 15.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Négy, mindenre elszánt jamaicai sportoló úgy dönt, hogy elindulnak négyes bobban a téli olimpián Calgaryban. Semmi sem állhat az útjukba, nem ismernek lehetetlent, és szereznek maguknak egy amerikai edzőt is. Irv (John Candy) egy cseppet sem boldog, amikor kiderül, hogy négy teljesen kezdő atlétával áll szemben, ám rájön, hogy itt a soha vissza nem térő nagy lehetőség: bebizonyíthatja ország-világ előtt, mire is képes valójában. A csapat előtt álló út ugyan kissé rögös, de elszántságban, kitartásban és lelkesedésben nincs hiány. De vajon elég mindez a győzelemhez?

A dzsungel könyve 2.

m2 – július 31., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Maugli már a faluban él nevelőszüleivel és Shantival, bájos mostohatestvérével. Hiába száz szabály, ő nem hajlandó megtanulni a házirendet – képtelen kiverni a fejéből a Baluval töltött víg és szabad erdei napokat. Egy este Maugli visszaszökik az erdőbe öreg medvebarátjához, aki szintén útnak indult, hogy meglátogassa fogadott fiát. A baj csak az, hogy nem a víg mackó az egyetlen, aki emlékszik még az erdő emberlakójára. Sir Kán, a tigris sem felejt könnyen: bosszút szeretne állni egy régi megaláztatásért.

Kalózok a szomszédból

HBO – július 31., 18.25
7 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az átlagos tengerparti városka, Sandsborough élete fenekestül felfordul, amikor megérkezik a Blunderbuss család: a kardforgató, rumvedelő kalózbagázs. Míg a tiszteletre méltó lakókat megdöbbenti a család hajóból eszkábált háza, amelyhez egy őrcápa és egy házi kedvencként tartott polip is tartozik, a helyben élő 12 éves Michael megbarátkozik az újonnan beköltözött szomszéd fiúval, a hasonló korú Billy kalózzal. Barátságuk hamarosan veszélybe kerül, amikor hirtelen felbukkan a Blunderbuss família ősellensége, Crooked Cornelius, és elhatározza, hogy visszacsábítja a kalózokat a tengerre. Hogy megakadályozzák a barátság szétszakadását, Michael és Billy összefognak a szintén a környéken lakó kislánnyal, Elizabeth-tel, és csatába indulnak minden vizek legveszélyesebb kalózával szemben.