Családi filmek szombatra

Az Annie című musical és a klasszikus Pán Péter-mese újraértelmezése, új, modern köntösbe bújtatott Hupikék törpikék-feldolgozás és egészen meglepő formában megvalósuló esti mesék várnak ránk a hosszú hétvége középső napján.

Annie

Sony Movie Channel – augusztus 21., 8.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Annie árva, és élvezi. Nem mintha bármi vicces lenne az árvaházi mindennapokban: a gonosz főnéni (Cameron Diaz) legalábbis mindent elkövet, hogy megkeserítse védtelen neveltjei életét. De a kislányok hada és persze leginkább a cserfes, mókás, ötletekből kifogyhatatlan címszereplő szerencsére mindig okosabb, gyorsabb és ravaszabb nála. A nevelőnő és az árvák közti háborúskodás talán sosem érne véget, ha Mr. Stacks (Jamie Foxx), a milliomos iparmágnás nem indulna el a polgármester-választáson. Kampánya keretében ugyanis kiválaszt egy árvát, magához veszi és ha újságírót vagy fotóst lát a közelben, azonnal igyekszik jó apaként viselkedni. Annie persze az új környezetben sem nyughat: igazságérzete és humorérzéke alaposan felforgatja az egyszerű pénzember mindennapjait – és olyan érzéseket kelt életre benne, amelyekről nem is tudta, hogy léteznek.

Hupikék törpikék 2.

HBO 3 – augusztus 21., 9.40
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Hókuszpók, a gonosz varázsló bajban van, mert a törpök nélkül nem hat a szupervarázsfőzet receptje. Gonosz varázslat segítségével ezért két törpszerű lényt készít, ám rájön, hogy ez is kevés, igazi törpkivonatot kell szereznie. De ahhoz, hogy a titkos receptet megszerezze, a legszebb törplányra, Törpillára van szüksége. Ezért gonosz törpszerűségeivel elraboltatja őt. Ha Aprajafalva lakói meg akarják menteni Törpillát, össze kell fogniuk emberi szövetségeseikkel.

Kisasszonyok

Cinemax – augusztus 21., 12.05
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Szerelemről, családról, nővé válásról szól ez a romantikus történet. A March család négy lánya a polgárháború sújtotta Új-Angliában nő fel. Miközben a férfiak harcolnak, a négy kisasszony (az élénk Jo, a gyönyörű Meg, a törékeny Beth és az ábrándos Amy) és az anyjuk sorsa, öröme és bánata tárul fel. A XIX. század családi életének színpompás krónikája sajátos tisztelgés a családi tűzhely és a női függetlenség előtt. A film Louisa May Alcott klasszikus, önéletrajzi ihletésű regényéből készült.

Scooby-Doo – A nagy csapat

Film+ – augusztus 21., 14.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Szerencsére mindig vannak, akik szívesen megmentik a világot. Amikor a Rejtély Rt. tagjai hírét veszik, hogy egy távoli, titkos szigeten valaki világuralomra készülődve kísértettenyésztésbe kezd, habozás nélkül akcióba lendülnek. Pedig ránézésre nem tűnnek túl félelmetesnek: négy fura kamasz, két fiú és két lány egy ócska autóban, kíséretükben egy beszélő dán doggal. Jó az, ha rájuk van bízva a világ jövője? Jobb már nem is lehetne! Cégük ugyanis szörny- és rémelhárításra, kísértetkergetésre és démonhatástalanításra szakosodott. Mindent tudnak erről az iparról, és rajtaveszt, aki alábecsüli őket. Mától van mitől félni a kísérteteknek!

Pán

AXN – augusztus 21., 15.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A történetet mindenki ismeri Sohaországról, az elveszett fiúkról és a zöld csákós, repülő rosszcsontról. De a valóság egészen más. Vagy ha nem is ez a valóság, de talán létezik egy másik történet, amit ugyanezekkel a szereplőkkel lehet elmesélni. Egy árva fiú megszökik a lelencházból, és jó barátokra talál. Még nem tudja, hogy aki most hű haverja, később Hook kapitány néven lesz rettegett kalóz – és az ő legnagyobb ellenfele. Hiszen eredetileg volt egy közös ellenségük: Feketeszakáll. A két cimbora sok kalandon megy keresztül együtt: van köztük vidám, és van veszélyes. A srác pedig csak lassanként ébred rá, hogy egyszer hőssé kell válnia, és az egész világ meg fogja ismerni. De addigra már Pán lesz a neve.

Malacka, a hős

m2 – augusztus 21., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Malacka végre a figyelem középpontjába kerül, és barátai, a Százholdas Pagony lakói végre megtanulják: nem kell feltétlenül nagyra nőni ahhoz, hogy valaki nagy tetteket hajtson végre. Pedig eleinte Malackának erősen az az érzésre, hogy ezt senki nem hiszi el. Tigris ravasz mézszerző akciójában mindenki fontos szerepet kap, még Füles is része a tervnek, csak Malackának nem jut feladat: túl kicsi hozzá, hogy segítsen. De amikor eltűnik, a barátai rögtön rájönnek, mennyire hiányzik nekik. Még szerencse, hogy megtalálják a naplóját, és az abban találtak segítségével megkezdődhet a nyomozás. Micimackó és a többiek egy kis rózsaszín, lebegő fülű alakot keresnek – és a nyomok azt mutatják, hogy még egy Egészen Kicsi Állat is végrehajthat Igen Nagy Tetteket.

Esti mesék

TV2 – augusztus 21., 20.00
Korhatár nélkül megtekinthető.

Skeeter, a harmincas éveiben járó szállodai karbantartó víg kedélyű ember, bár kissé ápolatlan és bárdolatlan. Amikor frissen elvált nővérének, Wendynek váratlanul el kell utaznia, jobb híján őt kéri meg, hogy esténként vigyázzon a gyerekeire. A végtelen fantáziával megáldott fickó fektetéskor előadott történeteivel rabul ejti a kölyköket. Ám Skeeter élete egyik napról a másikra fenekestül felfordul, amikor a mesék valamilyen mágikus úton valósággá válnak. Mindez kezdetben szórakoztatónak tűnik, de kiderül, hogy a boldogságot csak nagyon is valódi nehézségek legyőzésével lehet elérni.