Családi filmek szombatra

Felmerülhet a kérdés, hogyha vízben lubickoló vagy jégtáblán agonizáló karaktereket hosszasan figyelünk a képernyőn, akkor a sztoriba való beleélés okozhat-e bármilyen pozitívnak minősülő hőérzetváltozást? Valószínűleg nem, de mi azért gyűjtöttünk mára ilyet is, hátha...

Sammy nagy kalandja – A titkos átjáró

Filmbox Premium - július 2., 10.10
Korhatár nélkül megtekinthető.

Sammy a tengeri teknős, ahogy megszületik Kalifornia tengerpartján, bemászik a vízbe, és azonnal megtalálja, majd el is veszíti élete szerelmét, a gyönyörű és szintén bébi teknős Shellyt. Minden teknős elindul felfedezni az Óceánt mielőtt visszatér a partra, ahol született, így tesz Sammy is, aki a nagy utazás során sok-sok kalandba keveredik.


Mindenki szereti a bálnákat

Moziverzum - július 2., 10.55
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az Alaszka északi csücskén dolgozó helyi tévériporter, Adam Carlson alig várja, hogy leléphessen, hogy valamelyik nagyobb nézettségű csatornánál dolgozhasson. Egy napon ölébe hull élete nagy lehetősége egy szürke bálna család képében, akiket csapdába ejtett az északi sarkkör gyorsan szilárduló jege. Adam tudósítása nyomán a szenzációéhes újságírók mellett felbukkan a városkában régi barátnője, az elkötelezett környezetvédő Rachel Kramer is. Mivel az idő egyre fogy, Rachelnek és Adamnek össze kell hoznia egy különleges szövetséget, hogy ennek segítségével kiszabadíthassák a bálnákat.


Charlie - Minden kutya a mennybe jut 2.

HBO 2 - július 2., 12.30
Korhatár nélkül megtekinthető.

Charlie Barkin kissé unalmasnak találja az életet a kutyamennyországban. Hiába érkezik meg legjobb barátja, Itchy is a városba, Charlie továbbra is visszavágyik a Földre. Amikor Charlie régi ellensége, Carface ellopja a Gabriel arkangyal által használt kürtöt, Charlie és Itchy gyorsan önként jelentkeznek, hogy visszaszerezzék.


A széttáncolt cipellők

m2 / Petőfi TV - július 2., 14.50
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az ország minden reggel a király hatalmas sajnálkozó kiáltására ébred. Hiába zárja be tizenkét lányának szobáját esténként, a cipőik talpa egytől egyig kilyukad reggelre. Hogy lehet ez? A lányok elhallgatják az igazságot apjuk előtt. Az udvarmester feladata találni valakit, aki megfejti a hercegnők titkát.


Madagaszkár 3.

TV2 Kids - július 2., 16.25
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Alex, az oroszlán, Marty, a zebra, Gloria, a víziló, és Melman, a zsiráf még mindig azon küszködnek, hogy hazajussanak szeretett városukba, New Yorkba, és persze Julien király és a pingvinek is csatlakoznak a komikus kalandhoz. Útjuk során átszelik Európát, ahol megtalálják a tökéletes álcát: egy vándorcirkuszt.


Külvárosi krokodilok 2.

Filmbox Extra HD - július 2., 16.35
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Itt a nyári szünet: a romantika szele először érinti meg a fiúkat, akik ráadásul végre beköltöznek új főhadiszállásukra. Szóval jól mennek a dolgok a Krokodilok életében, ekkor azonban kiderül, hogy az az erőmű, ahol Ollie és Maria szülei dolgoznak, sorozatos elbocsájtásokba kezd - talán még be is zárhat -, a gyerekek szülei akár otthonukat is elveszthetik. Mint kiderül, az erőmű létét furcsa balesetek veszélyeztetik, így aztán a Krokodilok elhatározzák, hogy végére járnak a különös ügynek...


Asterix Britanniában

m2 / Petőfi TV - július 2., 18.15
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Julius Ceasar, a ravasz római hadvezér kifundálta, hogy miként lehet meghódítani Britanniát. Bár a brit katonák rendkívül bátrak, de különös szokásoknak hódolnak: mindennap délután 5 órakor felfüggesztik a harcot azért, hogy forró vizet igyanak, de ami még ennél is meglepőbb, hetente öt csatanapot és két pihenőnapot tartanak. Nem csoda hát, ha a szemfüles rómaiak - a hétvégét kihasználva - elfoglalják Britanniát...