Családi filmek szombatra

A hétvégén a kevésbé szimpatikus oldalát mutatja meg a november, persze nem mintha lenne neki szimpatikus, mindenesetre ha az időjárási viszonyok beltérbe űznek, akkor itt egy kis segítség az unalom ellen.

Pinokkió: Egy igaz történet

HBO 2 - november 5., 7.35
7 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az ifjú Pinokkió elmenekül zseniális alkotója, Jepetto elől, és nekiindul Tibalttal, a lóval, hogy világot lásson, majd csatlakozik a vándorcirkuszhoz, amelyet a szélhámos Modjafocco vezet. Pinokkió a fő attrakció, és miközben országszerte teltházas előadásokat tartanak, a Macska és a Róka kirabolják a nézők házait. Bár a rendőrség Pinokkiót gyanúsítja, ő maga mit sem sejt a rablásokról...


Rico, Oskar és a rejtélyes kő

DUNA Televízió - november 5., 10.20
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rico boldog, mert legjobb barátja, Oskar és az apja most vele együtt élnek, ugyanabban a házban. Amikor szomszédjuk, Fitzke meghal, Rico megörökli kőgyűjteményét. Oskar szerint semmit sem ér, Rico természetesen ezzel nem ért egyet. A temetés utáni éjszaka valaki betör Fitzke lakásába és eltűnik a legdrágább kő. Rico számára egyértelmű az eset: vissza kell szerezniük a követ. A fiúk azonnal nyomozni kezdenek...


Margot és Marguerite fantasztikus utazása

HBO - november 5., 13.20
7 éven aluliak számára nem ajánlott!

Ez a bájos és kalandos vígjáték két hasonló gondokkal küzdő lányról szól, akik két nagyon különböző korban élnek: egyikük az 1942-ben megszállt Franciaországban, a másikuk 2020-ban. Mindkettőjüknek eltűnt az édesapja. A padláson elrejtett varázslatos láda elrepíti őket az időben a másikuk korába, hogy egymás életét éljék.


Asterix – Az istenek otthona

Paramount Network - november 5., 14.25
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az időszámítás csak ötven év múlva kezdődik, de a rómaiak már rég elfoglalták egész Galliát. Az egészet? Nem! Egyetlen falu lakói ellenállnak a hatalmas sereggel érkező hódítóknak, és mindenkit, aki egy kicsit is rómainak tűnik, messzire kergetnek.


Az arany iránytű

VIASAT FILM - november 5., 16.55
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Lyra, az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent átfogó Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy az Északi-sarkon fekvő kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse őt.


Undipofik

TV2 Kids - november 5., 18.05
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Létezik egy varázslatos hely, Undifalva, ahol a furcsa a normális és a tökéletlenség a legjobb dolog. Itt éldegél Moxi, a csinos plüsspofi barátaival, akikkel folyton az eget fürkészik, mikor pottyan le közéjük egy újabb hibás játék, akit boldogan a keblükre ölelhetnek. Moxi élete klasszabb már nem is lehetne, ám egyre többet mereng azon, vajon létezik-e bármi az Undifalva szélén elterülő hegyek túloldalán. Maga köré gyűjti legjobb pajtásait, és nekivágnak az ismeretlennek.


Maja, a méhecske

m2 / Petőfi TV - november 5., 18.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

Maja épp hogy kikelt lárvájából, de máris olyan szeleburdi, mint hat másik. Képtelen követni a kaptár szabályait, főleg azt, amely szerint a közeli réten fészkelő darazsak örök ellenségeknek számítanak. Amikor eltűnik a méhpempő, mindenki a darazsakra gyanakszik, ráadásul Maját azzal vádolják, hogy bűnrészességet vállalt a gyalázatban. Legjobb barátját, Willyt leszámítva senki sem hisz neki...