Családi filmek vasárnapra

A kicsiket Csingiling és az elveszett kincs, a Bajkeverő majom, A barátságos óriás, Nyúl Péter, a Verdák, valamint Ratchet és Clank, a nagyobbakat pedig a Gulliver utazásai és Az igazi kaland várja.

Csingiling és az elveszett kincs

RTL Klub - április 21., 10.35
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Tündérrév mágikus holdköve kezdi elveszíteni az erejét, így Csingiling kénytelen elhagyni biztonságos otthonát, hogy új varázskövet keressen. Egy hű tüntértárssal az oldalán ismeretlen világokat jár be, veszélyes akadályokon jut túl, és sok mindent megtanul, amiről addig fogalma sem volt. Még szerencse, hogy kalandos kirándulása során olyanokkal is találkozik, akik barátságukkal és bölcsességükkel segítik őt.

Gulliver utazásai

Paramount Channel - április 21., 13.30
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Lemuel Gulliver egyszerű postai ügyintéző az egyik New York-i napilapnál. Miután a szerkesztőjének beadja, hogy van egy óriási sztorija, az elküldi, hogy megfejtse a Bermuda-háromszög titkát. Gulliver azonban hajótörést szenved és Liliputban, a mesebeli törpekirályságban köt ki. A kis emberek között a kisember igazi óriás, nem csoda, ha azt lódítja az uralkodónak, Theodore királynak, hogy ő az Amerika Egyesült Államok elnöke. Lassan pótolhatatlan személyiség lesz, mindenkinek tanácsokat osztogat. Swift klasszikus regényének modernizált filmváltozata.

Bajkeverő majom

Film4 - április 21., 14.20
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Mr. Blomsberry egy múzeum vezetője. Fia, a kapzsi Junior azonban le akarja rombolni azt, hogy a területet más célra hasznosítsa. Az öreg azt reméli, hogy egy látványos kiállítási tárggyal megmentheti a múzeumot. Barátja, a sárga kalapos Ted Afrikába megy, hogy szerezzen neki egy ilyen tárgyat. Útja során összebarátkozik egy kíváncsi kismajommal, akit George-nak nevez el. Amikor Ted dolgavégezetlenül visszatér, fölfedezi, hogy George is vele szökött. Miközben Ted megpróbálja megmenteni barátja múzeumát, George fölfedezi a nagyvárost.

A barátságos óriás

Cool - április 21., 14.25
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A HABÓ, avagy a Hatalmas Barátságos Óriás, semmiben sem hasonlít Óriásország többi lakójára. Egy napon felkeresi a 10 éves Szofit, és magával viszi Óriásországba. A kislány eleinte fél a titokzatos óriástól, de hamarosan megszereti, és a legjobb barátokká válnak. Együtt ellátogatnak Álomországba, ahol a HABÓ megmutatja, milyen varázslatosak az álmok, amelyeket éjszakánként a gyermekek hálószobáiba fúj. A többi óriás azonban egyre nagyobb veszélyt jelent a kislányra és az egész világra, ezért a két jó barát Londonba megy, hogy figyelmeztesse a királynőt. Csakhogy a királynő és a többi ember nem hisz az óriások létezésében - amíg nem találkoznak a HABÓ-val... 

Nyúl Péter

HBO - április 21., 15.55
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Nyúl Péter nagy szájánál csak a füle nagyobb. Egyébként jó kedélyű, laza, és a kék dzsekijéről biztosan felismered. Meg arról, hogy nem hord nadrágot. Szerinte ő az ember legrégibb barátja, és ezért joga van néha megebédelni a kiskertben, megmelegedni a konyhában és bulit szervezni a haverjainak nappaliban. A helybéli tanyagazdának azonban erről egészen más elképzelései vannak. 

Verdák

Film+ - április 21., 16.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Villám McQueen hírnévről és dicsőségről álmodik, minden vágya, hogy elhódítsa a Szelep Kupát. Egy napon a versenyverda szedi a dísztárcsáit és felkerekedik. Padlógázzal tart Kaliforniába, ahol hírnévre tehet szert, ha sikerül legyőznie a két legnagyobb ászt a mezőnyben. Útközben vetődik az álmos kisvárosba, Kipufogó-fürdőbe, ahol ráébred arra, mi az, ami valóban fontos az életben. Kalandjai során találkozik Hudson Dokival, a vidéki orvos és bíró valójában háromszoros Szelep Kupa győztes. Ott van azután Sally, a dögös Porsche 911, és a rozoga autómentő, akinek rozsdás karosszériája alatt érző motor dobog. 

Az igazi kaland

TV2 - április 21., 18.55
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

A lapszerkesztő Benjaminnak meghal a felesége. A hirtelen rászakadt magányban és fájdalomban nagy kihívást jelent élete folytatása, a két gyermeke nevelése. Az újrakezdés reményében kilép munkahelyéről, és vásárol egy régi vidéki birtokot, amelyhez állatkert is tartozik, a gondozókkal együtt. Tapasztalat, idő és pénz híján családi segítséggel és a helyi közösség támogatásával újra megnyitja az állatkertet a látogatók előtt. Mindez olyan feladatokkal jár, mely óriási kihívást, és igazi nagy kalandot jelent számára.

Ratchet és Clank - A galaxis védelmezői

Minimax - április 21., 20.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Ratchet és Clank nem éppen hőstípusok, ám amikor egy gonosz zseni fenyegeti a világot, mindenkire szükség van. A két barát csatlakozik a galaxis védelmezőihez, és Quark kapitány oldalán harcolva igyekeznek megvédeni a világot a galád Dr. Nefarioustól.