Családi filmek vasárnapra

Ha esetleg unatkoznátok, ne tegyétek! A hét utolsó napja sem hagy cserben titeket; például folytatódik kedvenc egérügynökünk kálváriája, amerika legsárgább és legzűrösebb családja is akcióba lendül, valamint kiderül, hogy a szuperhősök élete sem fenékig tejfel.

Macskafogó 2. - A sátán macskája

Film+ - május 10., 9.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Grabowskit újra akcióba szólítják. A dzsungel mélyén élő macskapopuláció ugyanis továbbra sem hagyott fel az egerek üldözésével. Vadászat közben elkapják a Stanley nevű újságíró egeret, akinek persze eljár a szája. A lényeg, hogy a cicók és a sajtzabálók ismét egymásnak esnek. A küzdelemből természetesen nem maradhat ki Fusimisi professzor zseniális találmánya, amely az elmúlt húsz évben majdnem berozsdásodott, és persze Grabowski sem. Ugyan az évek felette sem szálltak el nyomtalanul, ám kész megmutatni, hogy még mindig egér a talpán.


A Simpson család - A film

AMC - május 10., 10.55
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Springfieldben, az Örökzöld sétány 742. szám alatti házban élő Simpson család korántsem hétköznapi família. Nem elég, hogy sárgák, csúcsfejűek, gülüs szeműek, ráadásul imádják a fánkot. A kelekótya család bajba kerül, amikor a családfő, Homer véletlenül mérgező anyagot önt a városka folyójába. Arnold Schwarzenegger kormányzó emiatt katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánítja a várost, amely fölé üvegbúrát építenek, hogy elszigeteljék a külvilágtól. Homernek nincs más választása, a tettek mezejére kell lépnie, hogy megmentse a világot a katasztrófától, amiért persze kizárólag ő felelős.


Tini Titánok: A film

HBO - május 10., 13.00
7 éven aluliak számára nem ajánlott!

Már mindegyik szuperhős saját játékfilmet kapott - mindegyik, a Tini Titánokat kivéve. Robin, a csapat vezetője elhatározza, ha törik, ha szakad, megcsinálja a filmet a barátaival, aminek ő lesz a sztárja! A gond, hogy Hollywoodban nem igazán akarják észrevenni őket. Néhány őrült ötlettel a tarsolyukban és egy dallal a szívükben a csapat ezért Tinsel városába megy, hogy valóra váltsák álmukat. A dolgok keményre fordulnak, amikor feltűnik a színen a gonosz Slade, aki világuralomra tör.


Narnia Krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény

Sony Movie Channel - május 10., 13.20
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Pevensie testvérek: Lucy, Edmund, Susan és Peter a második világháború alatt a bombázások elől Londonból vidékre menekül, ahol egy furcsa professzor kastélyában lelnek menedékre. A kastély egy félreeső szobájában egy napon egy öreg szekrényre bukkannak, ami egyenesen egy másik világba röpíti őket. A Narnia nevű csodaországot különféle beszélő lények: törpök, faunok, kentaurok és óriások népesítik be, de a békés földet örök télre kárhoztatta a gonosz jégtündér, Jadis átka. Narnia nemes lelkű és titokzatos uralkodója, a hatalmas oroszlán Aslan oldalán a gyerekek felveszik a harcot Jadis ellen, hogy kiszabadítsák Narniát a jég és fagy fogságából.


Toy Story - Játékháború

Cool - május 10., 16.20
Korhatár nélkül megtekinthető.

Andy szobájában vidám az élet akkor is, amikor a szoba gazdája távol van. Woody, a beszélő seriff-baba - a játékok főnöke - Andy kedvence. Egy nap azonban minden megváltozik. Új kedvenc érkezik Buzz Lightyear, a hipermodern, csillagközi lézerharcos személyében. Két dudás még egy gyerekszobában sem fér meg. Buzz és Woody hamar ellenségek lennének, ám egy baleset folytán kizuhannak az ablakon. Néhány veszélyes kaland után rájönnek, hogy össze kell fogniuk, ha vissza akarnak jutni Andyhez.


A dzsungel könyve

HBO - május 10., 16.35
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Maugli, akit farkasok neveltek, a félelmetes tigrissel Sir Kánnal találja magát szembe. Mivel a rettentő ragadozón korábban már komoly sebeket ejtett az Ember, ellenségként tekint a fiúra. Maugli ezért elhagyja az egyetlen otthont, amit eddig ismert és egy lenyűgöző utazásra indul, amely során önmagát is jobban megismerheti. Szigorú mentora, Bagira a párduc és a szabad szellemű medve, Balu társaságában Maugli a dzsungel számos lakójával találkozik, akik nem biztos, hogy a legjobb szándékkal közelítenek a fiúhoz. A klasszikus mese élőszereplős verziója.


Madagaszkár

Moziverzum - május 10., 19.20
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Alex, az oroszlán, a nagyvárosi dzsungel királya, mivel ő a New York-i Central Park állatkertjének fő attrakciója. Ő és legjobb barátai, Marty, a zebra, Melman, a zsiráf és Gloria, a víziló egész eddigi életüket kellemes fogságban töltötték, pazar étkek közt, zöldövezeti környezetben. Ám Martynak az elég jó sem elég jó, úrrá lesz rajta a kíváncsiság, és néhány rendkívüli pingvin segítségével megszökik, hogy felfedezze a külvilágot. Barátai döbbenten állnak másnap reggel Marty hűlt helyénél, és kitörnek az állatkertből, hogy visszahozzák a zebrát, mielőtt még bárki is rájönne, hogy eltűnt. Ám egy metróban bóklászó oroszlán, zsiráf és víziló még New Yorkban is kelt némi feltűnést...